26 Kasım 2012 Pazartesi

Barcelona Neden Büyük?

     Barcelona dünyadaki en büyük birkaç futbol takımından biri belki de en büyüğü. Peki Barcelona neden büyük? Sadece kazandığı kupalarla, başarılarla değil kulüp yapısı, sistemi, altyapıya verdiği önemle büyük takım. Arap sermayesi ya da Rus milyarderleri gibi çuvalla para dökerek değil altyapı sistemine güvenerek zirveye çıkılabileceğini kanıtlayan bir takım Barcelona.
     Dün gece oynanan ve Barcelona'nın 4-0 kazandığı Levante maçında Barça'nın sahadaki 11 oyuncusunun tamamı altyapıdan yetişmiş oyunculardı. Maça 11 başlayan oyunculardan bir tek Dani Alves altyapı ürünü değildi ama o da maçın 14. dakikasında sakatlanınca oyuna Montoya’nın girdi ve bütün kadro eski La Masia oyuncularından oluştu. Dile kolay, dünya futbolunun zirvesindesiniz ve ilk 11'inizin tamamı altyapı oyuncusu! Lous van Gaal 2000 yılında 11 altyapı oyuncusuyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istediğini söylediğinde onunla dalga geçilmişti ama artık bu hayalin gerçek olması hiç de zor değil..
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. bu olay türk futbolu için hayalden öteye gitmez. düşünsenize galatasaray ya da fenerbahçe 11 altyapı oyuncusuyla sahaya çıkıyor. adamlar 1 tane bile oynatmıyolarki

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de 1 tane oyuncuyu oynatabilen 11 tane takım var mı? Pek zannetmiyorum:)

    YanıtlaSil