4 Aralık 2012 Salı

Röportaj: Canberk Aydın (Samsunspor)

     Samsunspor'un altyapısından yetişen ve 17 yaşında A takımda oynamaya başlayan, U19 milli takımda forma giyen, sezon başında Beşiktaş'ın transfer etmek için çok uğraş verdiği geleceğin yıldız adayı kanat oyuncusu Canberk Aydın'ı daha yakından tanıyalım..  

Futbola başlama hikayeni anlatır mısın?
Ben Atakum’da ikamet ediyorum. Evimizin yanında Atakum Belediyespor toprak sahası vardı. 4–5 yaşlarında oraya gittiğimde almadılar. İki senemin daha olduğunu söylediler. Ertesi sene yaşımı büyük söyleyerek gidip başladım. Bir sene sonra Samsunspor’a geldim. 6–7 senedir de Samsunspor’da oynuyordum. Bu sene de profesyonel sözleşmeye imza attım.


Bir anda taraftarın ve basının gündemine girdin. Bu sende nasıl bir etki oluşturdu?
Taraftarın seni tanıması ve gördüğünde selam vermesi çok güzel bir olay. İnsanlar tarafından tanınmak çok güzel bir şey. İnsana özgüven veriyor. Fakat basında sürekli yer almak çok da güzel bir şey değil. Kendini çok yükseklerde gördürebiliyor. Tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Basında yer almamak taraftarıyım.  Gündem de olmak çok güzel bir şey değil.


Performansını nasıl değerlendiriyorsun?
Performansımı yüksek tutmak zorundayım. Sürekli çalışıyorum. Güç depoluyorum. Evim Atakum’da olmasına rağmen, burada tesislerde kalıyorum. Hep ağabeylerimle iç içeyim.

Tavşanlı Linyitspor maçında ilk kez sahaya çıkınca neler hissettin?
İlk maç oyuna girdim. Heyecanlandım. Sahaya girer girmez çok heyecanlandım. Zaten top ayağıma geldi. Top kaçırdım. Sonradan adapte oldum oyuna. Koşu yapınca taraftarımız; ‘haydi Canberk'diye bağırınca özgüven geldi. Sonra zaten maç bitti.

Takımımızda oynayan oyuncularımız başka takıma sempati duymaması gerektiğini düşünüyoruz. Sen ne düşünüyorsun?
Samsunspor forması giyen bir oyuncu kesinlikle başka bir takıma sempati duymamalı. Duysa bile bunu belli etmemeli. Çok yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum.

Senin sempati duyduğun takım var mı?
Benim sempati duyduğum takım var. Barcelona.

Takımdaki ortam nasıl?
Takımda ortam çok güzel. Zaten takımda oynayan oyuncuların en küçüğü benim. Gruplaşma yok. Herkesin herkesle arası iyi. Kere ağabey ile çok iyi anlaşıyoruz. Turgay ağabey yol gösteriyor.

Futbol stilini kime benzetiyorsun? Örnek aldığın bir oyuncu var mı?
Herkes dünyanın en büyük takımlarındaki oyuncuları örnek alır. Bende oynadığım mevkii itibariyle Dani Alves’i örnek alıyorum. Çok seviyorum.

Takımda sana bir şeyler öğretebilecek kimleri görüyorsun?
Mevkii olarak Musa Ağabey var. Musa Aydın. Tecrübesiyle öğretiyor zaten. Burada kendini geliştirmeme gibi bir lüksün yok. Kendin gelişiyorsun zaten. Mevkii olarak bu şekilde. Kişilik olarak da hepsini örnek alıyorum. Hepsi karakter olarak çok düzgün insanlar.

Başkan Emin Kar için neler söyleyeceksin?
Başkanımızın durumunu zaten biliyordum. Gazetelerden de takip ediyordum. Herkes bıraktı bir tek o bırakmadı. Ona ayrıca bir teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. Ailesinden ödün vererek her zaman burası ile ilgileniyor. Mesaisini buraya harcıyor.

Hedefimiz sence ne olmalı? Performansımızı nasıl değerlendiriyorsun?
Takımımız çok geç kuruldu. Kamp yaptık. Kampta pozisyon çalışmadık. Teknik ve taktik çalışmadık. Her gün yeni biri gelip, giden oldu. Son günlerde takıma giren oldu. Bence hedefimizi zaman belirleyecek.

Kişisel hedefin nedir? Kendini nerede görmek istiyorsun?
Ben Samsunluyum. Burada oynayıp, 55 numaralı formayı giymek istiyorum. Bu takımda kaptanlığa kadar yükselmek istiyorum. Her şeyden önce bir 55 numara hayalim var.

Alt yapıdan gelen oyuncularımız için neler söylemek istersin?
Durmadan çalışsınlar. Sabırlı olsunlar. Kendilerini çok geliştirsinler. Her gün üzerine bir şey koymaya çalışsınlar. Sabrın sonu mutlaka selamet olacaktır.

Taraftarımıza söylemek istediğin bir şey var mı?
Bizlere sabır göstermelerini diliyorum. Bizlere her zaman destek olsunlar yanımızda olsunlar. El ele verirsek mutlaka başarılı olacağız.


Röportaj: Gazete Arena
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder