16 Ocak 2013 Çarşamba

Emniyet Sübabı Giorgio Chiellini

       Giorgio Chiellini, Juventus'a çok genç yaşta geldi ve oynadığı her sene kendini daha da geliştirdi. Şimdi sakatlıkla uğraşan Chiellini'nin takıma dönmesini sabırla beklerken, onun için küçük bir kariyer araştırmasını yapalım bize...


HAYATI VE KARİYERİ:

     14 Ağustos 1984'te Pisa şehrinde dünyaya geldi. Futbola Livorno alt yapısında 6 yaşında başlayan Chiellini, ilk zamanlar orta sahanın ortasında görev alıyordu. Zamanla sol kanat oyuncusu olarak oynamaya başlayan İtalyan oyuncu daha sonrasında asıl mevkisi olan sol bek oynamaya başladı. Livorno'da profesyonel olarak 4 sezon top oynayan Chiellini, burada oynadığı 55 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. 2004 sezonunun yaz aylarında Juventus'un ilgisini çeken defans oyuncusu, 6,5 Milyon Euro karşılığında Juventus'a transfer oldu ama o sezon daha fazla maç oynaması amacıyla Juventus'ta 1 maç bile oynamadan Fiorentina'ya kiralandı. Fiorentina formasıyla 37 maça çıkan Chiellini bu karşılaşmalarda 3 gol atma başarısının yanı sıra üstün performansıyla sezon sonunda Juventus kulübüne geri çağırıldı. 2005-2006 sezonundan itibaren Juventus'ta bulunan oyuncu burada oynadığı futbol ve efendi kişiliğiyle adını şimdiden efsane oyuncular arasına yazdırdı. Juventus Serie B'ye düştüğünde defansın ortasında oynamaya başlayan oyuncu artık tandem denilen mevkinin Avrupa'da ki değişilmez oyuncularından biri haline geldi. Juventus'ta 8. sezonunu geçiren oyuncu çeşitli mevkilerde oynayabilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Zaman zaman 4'lü savunmanın sol tandemi, zaman zaman sol bek oynayan oyuncu Juventus'un şimdiki sisteminde 3'lü savunmanın solunda görev almaktadır. Şimdiye kadar Juventus ile çıktığı 202 maçta 18 gol atan oyuncu şu sıralar sakatlıkla uğraşıyor. 

BAŞARILARI:

      Livorno ve Fiorentina'da oynadığı yıllarda ciddi bir başarısı olmayan İtalyan Defans oyuncusu Juventus'a transfer olduktan sonra 1 kez Serie B, 1 kez Serie A şampiyonlukları, 1 kezde Serie A ikinciliği bulunmaktadır. Bunların yanı sıra 1 kez İtalya Kupası ikinciliği ve 1 kez İtalya Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Ayrıca Serie A'da 3 kez yılın defans oyuncusu seçilen oyuncunun Milli takım kariyerinde Avrupa Şampiyonası 2.liği de bulunmaktadır.

GEÇİRDİĞİ SAKATLIKLAR: 

16.01.2008 - Diz sakatlığı. Sakatlık süresi: 1 ay
19.08.2008 - Sol diz bağlarında 2. dereceden zorlanma Sakatlık süresi: 2 ay
08.12.2009 - Sağ arka adelesinde sakatlandı. Sakatlık süresi: 1 ay
01.04.2011 - Sağ adelesinde 1. dereceden yırtık. Sakatlık süresi: 1 ay
20.12.2012 - Baldırında lezyon. Sakatlık süresi: 2-3 ay

NOT: Sakatlıklarında Juventus kariyeri dikkate alınmıştır...

Yazan Serkan Çokaydın(Juventustr.Net)
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Artemio Franchi16 Ocak 2013 11:46

    güzel yazı elinize sağlık. bu siteyi de juve blogunuzu da takibe alıyorum

    YanıtlaSil