1 Ocak 2013 Salı

Romario ve Dünyanın En Golcü 10 Futbolcusu

      İşte tüm zamanların en çok gol atan 10 futbolcusu. Listenin ilk sırasında Çek asıllı Avusturyalı futbolcu Josef Bican var. Onu Romario, Pele, Puskas ve Gerd Müller takip ediyor. Josef Bican'ın oynadığı yıllar ve mücadele ettiği ligler listedeki diğer isimlere göre ona avantaj sağlıyor ama Romario'nun bu listede 2. olması gerçekten büyük başarı. 
     Çünkü Romario Barcelona, PSV, Valencia gibi takımlarla üst düzey liglerde ya da ülkesinin üst düzey takımlarında bunu başarmış bir isim. Ayrıca muhtemelen çoğumuzun listede canlı izleyebildiği tek oyuncudur. Son dönemde ve üst düzey liglerde oynayıp bunu başarması onu daha farklı kılıyor. Romario'nun gayriresmi maçlarla birlikte kariyeri boyunca 1000 gole ulaşan tek oyuncu olduğunu da hatırlatalım. Günümüz futbolunda gol rekorları kırmaya devam Messi, Ronaldo, Neymar gibi isimleri de ilerde bu listede görmemiz muhtemel..
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım ama ben Romario'dan ziyade listenin bir numarasına takıldım. Dikkat edilirse 805 golü 530 maçta atmış. Tabi ilk rakamlar oynadığı maç sayısını gösteriyorsa:)

    YanıtlaSil