20 Ocak 2013 Pazar

Samsunspor'u anıyoruz!...


          Bundan 24 yıl önce, 20 Ocak 1989'da yaşanan o kara günü Türk futbolu hiç unutmadı. Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesinin geçirdiği kazada 5 kişi hayatını kaybetmiş, birçok oyuncu da çeşitli şekillerde yaralanmıştı. Bu acı kazada sakatlanarak felç kalan Emin Kar, Samsunspor'da kulüp başkanlığı da yaptı.

          Kazada Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybederken futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan yaralanmıştı. Bu kara günün yıldönümünde onları hatırlamak ve hatırlatmak boynumuzun borcu. Hayatını kaybedenlere Allah'ta rahmet, geride kalanlara uzun ömürler diliyoruz.


     CNN Türk, 2007 yılında Samsunspor kazasını konu alan bir begesel hazırlamıştı. Soner Yalçın tarafından hazırlanan "Oradaydım" belgeseline o günü her anıyla yaşayan kaleci Fatih Uraz konuk olmuştu. Bu belgeseli görmek isteyenler aşağıdaki linklere tıklayarak izleyebilirler.

Samsunspor Kaza Belgeseli 1. Parça - 2. Parça - 3. Parça
Samsunspor Kaza Belgeseli 4. Parça - 5. Parça - 6. Parça
20 Ocak 1989 Kaza Haberi
Belgesel: CNN Türk    Haber: TRT 1   Fotoğraf: GeçmişGazete.com

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder