21 Ocak 2013 Pazartesi

Siyah İnci: Poul Pogba

OYUNCU ÖZGEÇMİŞİ

     Asıl adı Poul Labile Pogba olan oyuncu 15 Mart 1993'te Fransa'da doğdu. Oyuncu Fransız olmasının yanı sıra Gine pasarportuda bulunuyor. Oyuncu orta saha mevkiinde  oynuyor, ağırlıklı olarak defansif orta saha olarak tanımlansa da, hücumda verdiği başarılı paslar ve çektiği isabetli şutlarla zaman zaman çift yönlü orta saha modeline de girebiliyor. Eski takımı Manchester United tarafından "güçlü, becerikli ve yaratıcı oyuncu" olarak bahsedilmiştir. Futbola Roisy-en-Brie ve Torcy amatör takımlarında başlayan oyuncu buradan Le Havre alt yapısına geçme başarısını gösterdi. Le Havre'de 2 sezon geçiren oyuncu Alex Ferguson'un dikkatini çekmeyi başardı ve 2009 yılında Manchester United'e transfer oldu.


PROFESYONEL KARİYERİ

     Manchester United takımında 2 sezon genç takımda oynayan oyuncu 2011-2012 sezonunda as takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Burada çok fazla oynama şansı bulamayan oyuncu sözleşmesinin bitmesiyle serbest kaldı ve sezon başında Antonio Conte tarafından Juventus kadrosuna dahil edildi. Juventus'ta Kupa ve lig maçları dahil 14 maçta forma giyen Pogba bu maçlarda takımının 4 golüne imza attı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi maçlarında 3 kez sahaya çıkan Pogba, bu 3 maçtada oyuna sonradan dahil oldu. Şimdilik bir oynayıp bir oynamayan, daha çok Pirlo ve Marchisio'nun arkasında yedek bekleyen 19 yaşındaki genç yıldız adayı gelecekte adından çok söz ettirecek gibi görünüyor. Oyun anlayışı olarak daha önceki oyunculardan Patrick Viera'yı andıran Pogba, güçlü fiziği, hızı ve uzaktan şutlarıyla rakip takımların canını yakmaya aday bir oyuncu. Fransa genç milli takımlarında bir çok maça çıkan oyuncu henüz A takıma çağırılmasa da gösterdiği performans sayesinde kısa sürede A takımda da forma giymeye başlayacaktır.



SON OYNADIĞI MAÇ

      Bu hafta Udinese karşısında Pirlo ve Marchisio'nun oynayamayacak olmalarından dolayı Conte onu ilk onbirde oyuna başlattı. Maç öncesinde herkes Pirlo ve Marchisio'suz takımın bu maçta zorlanacağını düşünüyordu. Ama Juventus maçı 4-0 gibi net bir skorla kazanırken, Poul Pogba maçın tartışmasız yıldızı oldu. Ceza sahası dışından iki harika gole imza atan Pogba, orta sahada rakip oyunculara yapmış olduğu pres ve rakibi hücuma çıkartmama çabası taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Udinese maçında atmış olduğu iki golü ve maçın gollerini izlemek için tıklayın.


KİŞİSEL GÖRÜŞ

     Poul Pogba Juventus için çok faydalı bir oyuncu olacağını şans bulduğu maçların hemen hemen hepsinde gösterdi. Özellikle son oynadığı Udinese maçından sonra Conte'nin takım kurarken artık biraz daha fazla kafa yorması gerekecek. Çünkü Pirlo ve Marchisio takıma döndüklerinde Vidal, Pirlo ve Marchisio ideal 3'lüsünden birinin kenara gelme ihtimali doğuyor. İlerleyen zamanlarda Pogba'yı dikkatle takip etmenizi tavsiye ederim. Eğer kendisini geliştirmeye devam ederse geleceğin en etkili orta sahalarından biri olmaması için hiçbir sebep yok. Ayrıca bu sezon, hatta 1-2 maç sonra onu ilk 11'in değişilmez parçası olarak görmemiz de mümkün olabilir...

Yazan Serkan Çokaydın; Juventustr.Net
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. manu daha çok yanar bu adamı kaybettiğine. günümüz futboluna uygun bi adam önü açık. juve'nin de fransa milli takımının da değişilmezi olacak bu çocuk

    YanıtlaSil
  2. fizik kapasitesi yüksek italyada iş yapar

    YanıtlaSil