27 Şubat 2013 Çarşamba

Büyük Maç: 'Akhisar Belediyespor - Elazığspor'

     Spor-Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı sürerken küme hattı da iyice kızıştı. Mersin, Ordu, Akhisar, Elazığspor ve İBB gibi takımlar birbirleriyle mücadele etmekte. Bu hafta öyle bir mücadele var ki sormayın. Haftanın maçı aynı yıl Süper Lig'e çıkan 2 takımın mücadelesi olacak.

     Öncelikle size Akhisar Belediyespor'u biraz anlatalım. Akhisarspor senenin başında kurduğu mütevazi kadroyla, küme düşmenin en büyük adayı olarak gösteriliyor, ilk dönem iyi mücadelenin sonucunda alınan kötü sonuçlar, Akhisarspor'a  ''tecrübesiz takım'' denilmesine neden oluyordu. Ara transfer döneminde Şanlıurfaspor, Göztepe, Elazığspor gibi takımlarla ismi anılan Yunan golcü Theofanis Gekas Akhisarspor'a imza attı. Akhisar taraftarı Gekas'a güveniyordu;çünkü mücadele eden bir takımları vardı ama tek sorunları olan son vuruşların ilacı Gekas'tı. Geçen sene Samsun'da yaptıkları belliydi. O kadar gol atmasına rağmen Samsun'u kurtaramamıştı ama Akhisar'ı kurtarmak istiyordu Gekas. Akhisarspor'la henüz 4 maça çıktı ve bu 4 maçta 4 gol attı. Galatasaray maçında direkleri dövdü ama olmadı. Kayseri'ye 1, İBB'ye  2, Karabükspor'a 1 gol attı. Akhisarspor Gekas'ın gelmesiyle yükselişe geçti. Çalışan, mücadele eden kadro son haftalarda gelen galibiyetten sonra daha da umutlandı ligde kalma adına. Varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar ve gerçekten küme düşseler bile alkışlanarak düşerler.

     Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Akhisarspor'un file bekçisi yılların tecrübesi Oğuz Dağlaroğlu. Kenan Özer, Emin Aladağ gibi isimler de Akhisarspor'da dikkat çekiyor. Akhisarspor'da bu maç öncesi eksikler; sarı kart cezalısı Çağdaş Atan, sakatlığı süren Bikoko ve Sani.

     Elazığspor'un anlatalım biraz da; Elazığspor 'u anlatalım biraz da size. Elazığspor Bülent Uygun yönetiminde ligin ilk 7 haftasında 3 puan toplayarak taraftarlarına hayal kııklığı yarattı. 7. haftanın sonunda teknik direktör değişikliğine giden Elazığspor'un başına Yılmaz Vural getirildi. Dışardan takip edenler, futboldan birşey bildiğini sananlar Yılmaz Hoca'nın gelmesine kızıp, Elazığspor'la dalga geçse de, benim karakterine ve fedakarlılığına çok saygı duyduğum Yılmaz hoca takıma bir fark katmıştı. Bu çok açık ortadaydı. Takım az da olsa puanlar alıyor, puandan da önemlisi mücadele ediyordu. Bu mücadele Elazığ'ı bütünleştirdi. Takım, yönetim, halk herkes birleşmiş Elazığspor için uğraşıyordu. Ben Yılmaz Vural geldiğinden beri istifaya çağrıldığını duymadım. Transfer döneminde bazı transferler yapıldı ve 2. yarıya başlandı. 2. yarıya müthiş başlayan Elazığspor Fenerbahçe beraberliği ve arkasından aldığı Trabzonspor galibiyetiyle moral yakaladı. Kasımpaşa ile alınan beraberlik sonrası Beşiktaş ve Bursa mağlubiyetleri takımın moralini bozsa da Antalya galibiyetiyle yeniden moral buldu Elazığspor.

     Elazığspor'da son haftalarda dikkat çeken futbolcular Serdar, Aydın ve Bilica. Elazığspor'da sakatlığı bulunan tek isim Kujovic, onun dışında tam kadrolar.

Bu iki takımın ortak özelliği

     Müthiş bir mücadele gösteren 2 takım var. İkisi de alkışı hakediyor. İki takımın da bütçeleri bir Sneijder'in toplam maliyeti kadar neredeyse. Özellikle kendisinden fazla birşey beklenilmeyen, transferlere çok da bütçe ayıramayan Akhisarspor'un bu direnişi herkes tarafından takdir görüyor.

Taraftar durumları

     Akhisarspor taraftarı maçları kendi ilçesinde izleyemiyor, bu onlar için gerçekten üzücü bir durum. Ama Manisa Stadını da hınca hınç dolduran bir Akhisarspor taraftarı var. Çok istekli, sonuna kadar destek veren, her maçlarında deplasmana gider gibi yol çeken Akhisarspor taraftarı alkışı hakediyor.

     Elazığspor taraftarı ilk haftalardan bu yana takımlarını hiç yalnız bırakmadılar.Kendi evinde oynadığı 12 maçta yaklaşık 82.000 kişi Elazığspor'u destekledi. Elazığspor bu rakamla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un arkasında 5. sırayı aldı. Elazığspor taraftarı da alkışı hakediyor.

     Kazananın kümede kalma yolunda diğerine göre daha avantajlı olacağı maçta bakalım kimin yüzü gülecek. Bu güzel maçta iki takıma da başarılar dilerken, şimdiden sizlere de iyi seyirler.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder