15 Şubat 2013 Cuma

Kayseri Kaskispor, Bayanlar Eurocup finalinde..

    FIBA Bayanlar Eurocup Yarı Final rövanş maçında Kayseri Kaski deplasmanda 19 sayı farkla yendiği Slovak ekibi Ruzomberok'u Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde ağırladı.

   Karşılaşmaya Kayseri Kaskispor Evanthia Maltsi, Nuria Martinez, Lara Sanders, Aisha Jones ve Zoi Dimitrakou ilk 5'i ile başladı.Maça Aisha Jones'un basketleriyle başlayan Kayseri Kaskispor ilk 2 dakikayı 4-2 önde geçti. Savunmadaki sertliğini artıran Slovak ekibi ilk 6 dakika sonunda skoru eşitledi ve skoru 10-10 yaptı. Deplasman ekibi Tetemondova'nın etkili oyunu ile oyunda kontrolü eline geçirdi ve son 1 dakikaya 14-20 önde girdi ve ilk periyot 16-20 Ruzomberok üstünlüğü ile sona erdi.

     Karşılaşmanın ikinci periyoduna Kaskispor Lara Sanders'in basket faulu ile başladı. Rakip takım devrenin bitmesine 5 dakika kala Mıncıkova'nın serbest atıştan bulduğu basketlerle 25-28'lik skoru yakaladı. İlk yarıyı da rakip takım 35-36 önde bitirdi. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Kayseri Kaski ilk 5 dakikada bulduğu sayılarla 48-40 öne geçti ve periyot her iki takımında karşılıklı sayılarıyla 62-53 kapandı.

     Final periyodunda da kontrolü elinden bırakmayan Kayseri ekibi ilk maçtan elde ettiği 19 sayılık avantajında rahatlığıyla karşılaşmanın son 3 dakikasına çok rahat girdi. Salonu dolduran yaklaşık 7.000 taraftarın da desteğiyle adeta karnaval havasına dönüşen maçı Kayseri Kaskispor 73-65 kazanarak adını Eurocup Bayanlarda finale yazdırdı.Bu sonuçla Kayseri Kaskispor Basketbolda üst üste Avrupa kupalarında final oynayan ilk ve tek Türk takımı olmayı da başardı.

Maç Yazısı: HARUN YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder