25 Şubat 2013 Pazartesi

Konyalı Sjoerd Ars!

     Biliyorsunuz Konyaspor ara transfer döneminde Sjoerd Ars'ı transfer etmiş, Ars böyle imza atmıştı Konyaspor'a. Konyaspor Sjoerd Ars'ı sezon sonuna kadar kiralamış ve kiralama bedeli olarak Ars'ın kulübü Levski Sofia'ya 30 bin Euro gibi küçük bir miktar ödemişti.

     2011-2012 sezonunda Levski Sofia ile çıktığı 14 maçta 6 gol atma başarısı gösteren Ars, bu sezonun ilk devresinde 150 bin Euro karşılığında Çin'in Tianjin Teda takımına kiralanmıştı. Kariyerinde çıktığı 273 maçta 132 gollük bir performans sergilemiş Ars.

     Konyaspor taraftarının forvetten yana en son yüzü Zafer Biryol'da gülmüştü. Ondan sonra hiç iyi bir forvet gelmemişti takımlarına. Tazemeta, Robak ve diğerleri bekleneni verememişlerdi. Ars da çok umut vermiyordu Konyaspor'a. Transferin son günlerinde transfer edilmesi taraftarı kuşku içinde bırakıyordu.

     Ars ilk olarak Adana Demirspor ile oynanan  maçta Konyaspor forması ile tanışmıştı. 3 gol atarak Gençlerbirliği'nin yeni transferi Björn Vleminckx'in yarattığı etkiyi yarattı üstümüzde. Vleminckx susmuştu 2-3 hafta gol atmıyordu ama Ars öyle değil. Konyasporla gittiği ilk deplasman maçında Kütahya'da da golünü atarak takımına 3 puan getirmişti.

     2 maçta 4 gol, gerçekten müthiş. Bu da beni Ars'ı çıplak gözle izlemeye itti ve Konyaspor-Göztepe maçını izlemek için Konya Atatürk Stadyumu'na doğru yanımdaki arkadaşlarımla yola koyuldum. Maç başladı ve ilk dakikalarda Ars bir topla buluştu, kafayla attığı gol tüm stadı ayağa kaldırdı ama ofsayt kararı geldi. Erdal Kılıçarslan ile Ars'ın anlaşması, paslaşmaları müthişti. Erdal'la Konyaspor golü buldu. Onun üstüne Ars biri ilk yarı diğeri 2. yarı olmak üzere 2 defa kafa vurdu ama kaleyi bulamadı. Ars'ı izlemeye gelmiştik ve ondan gol bekliyorduk, tam o sırada Ars sahne aldı. Gelen topa vurduğu kafayla attı golü ve adeta Konya stadı yıkıldı.

Ars'ın Erdal'la gol sevinci
     En çok da Ars'ın beni etkilediği durumu şöyle özetleyebilirim: 1.92 lik Veli Kızılkaya ile 1,84 lük Aytek'in arasından 4 tane kafa topuna vurdu.. Pivot santrfor tabirinin karşılığı bu olsa gerek. Hakan Şükür, Almeida, Nobre gibilerinden sonra Ars çıktı sahneye.

     Ars'ın bonservisi Levski Sofia'da. Bakalım Ars sezon sonu nereye gidecek? Konyaspor Süper Lig'e çıkar-çıkmaz bilinmez ama Ars böyle giderse Süper Lig'de olur gibi!

Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder