4 Şubat 2013 Pazartesi

Serie A 23. Hafta Analizi

  
     İtalya Serie A'da 23. Hafta maçları dün oynanan Milan - Udinese maçıyla tamamalandı. Lider Juventus'un kazanarak liderliğini koruduğu haftada Napoli liderlik takibini kayıpsız sürdürürken, Lazio son dakikalarda yediği şok golle mağlup olarak yarıştan biraz uzak kaldı. Haftanın sonunda Juventus 49 puanla lider devam ederken, 46 puanlı Napoli 2. 43 puanlı Lazio ise 3. sırada yer aldı. Milan ise 40 puanla haftalar sonra ilk 4 arasına girmeyi başardı.


        Alt sıralarda da büyük çekişme yaşanırken, ligin dibinde yer alan Siena rakiplerinin haftayı mağlubiyetle kapattığı haftada büyük bir sürprize imza atarak Inter'i 3-1 gibi net bir skorla devirmeyi başardı. Adeta bu galibiyet onlar için umut ışığı oldu. Bir diğer sürpizi ise haftanın açılış maçında Cagliari Roma'yı 4-2 yenerek yaparken aynı zamanda bu haftanın en gollü karşılaşmasına da imza atmış oldu. 33 golün atıldığı 23. haftada en kısır maç ise gol sesi çıkmayan Torino-Sampdoria maçı oldu. Düşme potasında ki takımlardan 18. Pescara 20 puanda 19. sıradaki Palermo ve 20. sıradaki Siena ise 17'şer puandalar.

      Tam 41 sarı kartın gösterildiği haftada sadece bir kırmızı kart çıktı. Haftanın en ilgi çekici olayı ise İtalya'da yılın transferi olarak adlandırılan Balotelli'nin Milan formasıyla çıktığı ilk maçında 2 gol birden atması oldu. Gol krallığı yarışında Cavani 18 golle liderliğini sürdürürken, onu 15 golle El Shaarawy ve 14 golle Di Natale takip etti

SONUÇLAR VE GELECEK HAFTA

Roma 2-4 Cagliari                           Juventus - Fiorentina
Torino 0-0 Sampdoria                      Lazio - Napoli
Napoli 2-0 Catania                          Parma - Genoa
Chievo 1-2 Juventus                        Atalanta - Catania
Siena 3-1 Inter                                  Bologna - Siena
Pescara 2-3 Bologna                       Cagliari - Milan
Genoa 3-2 Lazio                              Palermo - Pescara
Palermo 1-2 Atalanta                      Sampdoria - Roma
Fiorentina 2-0 Parma                       Udinese - Torino
Milan 2-1 Udinese                            Inter - Chievo
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder