11 Şubat 2013 Pazartesi

Serie A'da Haftanın Analizi

     Serie A’da 24. Haftayı tamamladık. Dün akşam oynanan ve Inter’in Chievo’yu 3-1 yendiği karşılaşma ile sona eren 24. Hafta sonunda lider Juventus en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 5’e çıkarttı. Haftanın açılış maçında lider Juventus evinde Fiorentina’yı konuk etti. Rahat bir oyunla rakibini yenen Juventus en yakın takipçisi Napoli’nin Lazio deplasmanında berabere kalmasıyla puan farkını açtı. Üst sıraların bir diğer maçı Cagliari ve Milan arasında oynandı. Penaltı kazanmaya devam eden Milan, Balotelli’nin penaltı golüyle bir puanı kurtarabildi. Bu arada yeni transfer Balotelli gol atmaya devam ediyor.

     Alt sıralarda da bu hafta çok ilginç bir durum ortaya çıktı. Düşme potasındaki takımlar ve o tehlikeyi hissedecek kadar sınırda olan takımların bu hafta kazanamaması haftanın en ilginç olaylarından biri oldu. Pescara ve Palermo çok önemli bir maça çıkarlarken berabere kalmaları iki takımı da memnun etmedi. Geçen hafta Inter’i deviren Siena ise Bologna deplasmanında 1 puan alabildi. Atalanta Catania’ya, Cagliari ise Milan’a diş geçiremeyince alt sıradaki takımlar bu haftayı boşuna oynadılar sanki.

     Daha önceki haftalara göre daha az golün atıldığı 24. Haftada sadece 19 gol atıldı. Hakemler tam 50 sarı kart çıkartırlarken haftada tek kırmızı kart Cagliari – Milan maçında Cagliari’li oyuncu Davide Astori’ye çıktı. Oynanan 10 maçın 6 tanesinin berabere bitmesi ve hiçbir deplasman takımının galibiyet alamaması dikkatlerden kaçmadı.  Juventus yeni transferi Anelka’ya bu hafta da şans tanımadı. Geçtiğimiz günlerde sitede yazısını paylaştığımız Icardi ise bu haftada boş geçmeyerek istikrarlı oyununa devam etti. 

SONUÇLAR VE GELECEK HAFTA

Juventus 2-0 Fiorentina                            Milan - Parma
Lazio 1-1 Napoli                                       Chievo -Palermo
Parma 0-0 Genoa                                    Roma - Juventus
Atalanta 0-0 Catania                               Catania -Bologna
Bologna 1-1 Siena                                   Genoa -Udinese
Cagliari 1-1 Milan                                    Napoli - Sampdoria
Palermo 1-1 Pescara                               Pescara -Cagliari
Sampdoria 3-1 Roma                              Torino - Atalanta
Udinese 1-0 Torino                                   Fiorentina - Inter
Inter 3-1 Chievo                                       Siena - Lazio
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder