5 Şubat 2013 Salı

Serie A'da Parlayan Bir Yıldız: Mauro Icardi

     Mauro Emanuel Icardi Rivero; geleceğin yıldızlarından olmaya aday oyuncu 19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin'in Rosario şehrinde doğdu. Icardi, 6 yaşına geldiğinde ailesiyle birlikte İspanya'ya taşınmak zorunda kaldı. Futbol yaşantısına 8 yaşındaylen İspanya'nın Vecindario takımında başladı. Gençlik yıllarının 7 senesini bu takımda geçiren Icardi burada bulunduğu süre içerisinde 500'den fazla gol atarak büyük takımların ilgisini çekmeyi başardı.


    Icardi'nin buradan büyük takımlara sıçrama yapması hiç de zor olmayacaktı ve 2008 senesinde Barcelona'nın dikkatini çekmeyi başardı. 2008-2011 yılları arasında Barcelona'nın U-17 kadrosunda yer alan Icardi, oynadığı futbolla Avrupa Takımlarının dikkatini çekmeye devam ediyordu. Kendini geliştirebilmesi için Sampdoria'ya kiralanan Icardi, burada 1 sene kiralık olarak forma giydikten sonra Barcelona'ya geri döndü. Barcelona'nın profesyonel kontrat imzalamaması sonucu 2012 senesinde Sampdoria'ya bonservisiyle birlikte transfer oldu.

     Şu anda Sampdoria forması giyen Arjantinli golcü, ara transfer döneminde Juventus başta olmak üzere Napoli, Inter ve Roma tarafından transfer edilmek istenmiş fakat kulübü Sampdoria ara transfer döneminde kendisini satmak istemediği için kulübünde kalmıştı. Bu sezon 17 lig maçında 1062 dakika oyunda kalarak 8 gol atan Icardi'nin asıl dikkatleri üzerine çektiği maç ise Serie A'da ikinci devrenin ilk maçı olan Juventus maçı oldu. Maçta Juventus 1-0 öndeyken ve Sampdoria 10 kişi oynarken maçın ikinci yarısında attığı iki golle takımına galibiyeti getiren Icardi, sadece İtalyan takımlarının değil diğer Avrupa takımlarının da dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Arjantin U20 takımının formasını giyen Icardi, burada oynadığı 5 maçta 3 gol attı. Sampdoria kulübünün oyuncu için isteyeceği ücret ise 15 milyon euro civarında olacağı tahmin ediliyor.

JUVENTUS'A ATTIĞI GOLLER


KİŞİSEL GÖRÜŞ:

     Mauro Icardi, pivot santrafor tabirinden ziyade ikinci forvet mevkiine daha çok uyan bir oyuncu modeli. Hava toplarına çok fazla hakim olamasa da yaşının genç olması ve yeteneği ile bu özelliğini geliştirebilecek kapasitede. Hızı, top teknigi ve son vuruşlardaki ustalığı ise oyuncunun artıları. Günümüz futbolunda durarak oynayan forvetlere nazaran artık hareketli, rakip savunmayı yıpratan forvetlere ihtiyaç duyulduğu şu dönemde birkaç sene sonra Avrupa'nın en etkili forvetlerinden olacağını düşündüğüm bir oyuncu.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum: