18 Şubat 2013 Pazartesi

Tevez Adem

     Bazı insanlar vardır, çok iyidirler hem işlerinde hem de insanlarla ilişkilerinde. Adem Büyük de böyle bir futbolcudur. Size bu yazıda çok sevdiğim ve futboluna saygı duyduğum Adem Büyük'ü anlatmak istiyorum.

     Forvet mevkiinde oynayan Adem Büyük, 30 Ağustos 1987 tarihinde Hopa'da doğdu .25 yaşındaki oyuncu futbola Hopaspor altyapısında başladı. Oradan Arhavispor'a geçen Adem Büyük, Beşiktaş tarafından beğenildi ve transfer edildi. Beşiktaş A2 takımıyla maçlara çıkan Adem 28 maçta 26 gol atarak PAF Ligi'nde gol kralı olan ilk ve tek Beşiktaş futbolcusu oldu. Bu başarılı sezonun ardından Beşiktaş Adem ile profesyonel sözleşme imzaladı.

     Beşiktaş Adem'in tecrübe kazanması için Adem'i Zeytinburnuspor'a kiraladı. Zeytinburnuspor'da geçirdiği ek dönemin ardından Adem 1,5 sene de şu zamanki adıyla PTT 1. Lig takımlarından Akçaabat Sebatspor'a kiralandı. Bu 1,5 senenin ardından Adem'e yeni bir yol göründü, Adem 1 sene de Altay'da oynayacaktı. Feyyaz Uçar yönetimindeki Altayla çıktığı 27 maçta 16 gol bulan Adem Büyük dikkatleri çekmeye başlamıştı yavaş yavaş ve Altay'daki performansıyla U21 Milli Takımı'mızın katıldığı Toulon Turnuvası'na çağrıldı.

     2008-2009 sezonuna girileceğinde Adem takas yoluyla Manisaspor'a verildi. Beşiktaş, Uğur İnceman'ı almak için Mustafa Aşan, Adem Büyük ve 1 milyon Euro'yu gözden çıkarmıştı. Adem Büyük, Manisaspor'un Süper Lig'e çıkmasında fayda sağlasa da Süper Lig'deki ilk maçlarda Manisaspor'da forma şansı bulamadı ve Boluspor'a kiralandı. Boluspor'da 27 maçta 11 gol atan genç oyuncu sezon sonu rotasını yeniden Manisa'ya çevirdi. Manisa'ya geldikten sonra forma şansı bulamayan ve A2 takımıyla çalışan Adem Büyük, o sezonun 2. devresinde yeni oyuncular getiren ve orta sıralarda olan PTT 1 .lig takımı Mersin İdman Yurdu'na teknik patron Nurullah Sağlam'ın deyimiyle çok cüzii bir miktarla yarım sezonluğuna kiralandı. Mersin İdman Yurdu'nda oynadığı oyunla göz dolduran Adem Büyük 14 maçta 10 gol atarak ve birçok da asist yaptı ve takım arkadaşlarıyla birlikte Mersin İdman Yurdu'nu şampiyon yaparak Süper Lig'e taşıdı. Sezon sonu oyuncuyu bonservisiyle almak isteyen Mersin İdman Yurdu,Manisaspor'un istediği ücretin çok fazla olmasından dolayı bu transferde vazgeçti. Aynı sezon Manisaspor'un kadrosunda bulunan Adem Büyük hiç forma şansı bulamadı ve devre arasındaki transfer döneminde Uğur Tütüneker'in isteğiyle Kasımpaşa'ya transfer oldu. Sezon sonunda play offlara kalan Kasımpaşa'nın Süper Lig'e çıkmasında Adem Büyük'ün etkisi aynen soyadı gibiydi. Play offlarda Konyaspor ile oynadıkları 2 maçta 4 gol, finalde de Adanaspor ile oynadıkları maçta tek gol atarak takımını Süper Lig'e taşıdı. Adanaspor maçı sonunda yaşanılan olayların içinde bulunan Adem Büyük PFDK tarafından 5 maçlık cezaya çarptırıldı. Maç sonu Metin Diyadin'in Adem hakkındaki açıklamaları zehir zemberekti. Kendi oyuncusunun Adanaspor taraftarını kışkırttığını söyleyen Metin Diyadin'in bu oyuncuyla devam etmeyeceği iddiaları yankılanıyordu ama sonuçta devam edildi. Adem Büyük şu anda Kasımpaşa için ter döküyor ve çoğu maçta ilk 11 oynuyor.

MERSİN İDMAN YURDU VE KASIMPAŞA TARAFTARININ SEVGİLİSİ!

     Adem Büyük gittiği her takımda taraftarla arasını iyi tutmasına rağmen özellikle Mersin İdman Yurdu ve Kasımpaşalı taraftarların sevgilisi oldu. Bugün bile Mersin İdman Yurdu taraftarlarının takımında en çok görmek istediği oyunculardan biridir Adem. Kasımpaşalılar ise Adem'e sevgisini şu sözlerle dile getirdi: ''Adem BÜYÜK'tür,Kasımpaşa'dan dolayı''


ONUN HEDEFİ MİLLİ TAKIM
     Adem Büyük'ün en çok istediği şey Milli Takım formasını taşımak. O da biliyor işinin kolay olmadığını ama imkansız da değil diyor. Bakalım Adem Milli Takım formasını giyebilecek mi?

ÖMER ÜRÜNDÜL ONU KİME BENZETMİŞTİ?
     Mersin İdman Yurdu'nda oynarken ünlü yorumcu Ömer Üründül onu bir karşılaşmada David Villa'ya benzetmişti. Kendisine bu sorulduğunda ''Ben kendimi daha çok Tevez tarzı oyuncu olarak görüyorum'' demişti ve lakabı da ''Tevez Adem'' olarak kalmıştı.

     Adem Büyük'ü size anlatmak istedim. Çünkü gerçekten benim çok saygı duyduğum bir oyuncudur.Y aşı 25 olmasına rağmen daha yeni yeni Süper Lig'de 11 oynamasını Türk futbolunun bir eksikliği olarak nitelendiriyorum.

Bir başka yazıda görüşmek üzere...

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Biz onu Villa Adem olarak anacağız yine de.Mersin'e yaşattığın güzel günler için teşekkürler Adem Büyük..

    YanıtlaSil