17 Şubat 2013 Pazar

Yönetim İstifa!

   Spor-Toto Süper Lig'de son haftalarda birçok takım taraftarı yönetimlerini istifaya davet etti. Bilet fiyatları ve kötü sonuçlar taraftar-yönetim çatışmalarını doğurdu.

  Fenerbahçe ile başlayalım. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe bu sene beklenen performansı gösteremiyor. Kötü sonuçlar geldikçe bir de sezon içinde Alex, Stoch gibi oyuncularla kriz yaşanınca taraftarlar Aykut Kocaman'ı istifaya davet etti. Aykut Kocaman birkaç defa istifa etse de Aziz Yıldırım ve kurmayları bu istifayı kabul etmedi. Bu da Fenerbahçe'nin en güçlü taraftar grubu GFB'nin canını sıktı. Aziz Yıldırım da taraftarla inatlaşmaya başlayınca her maç ''Yönetim İstifa'' sesleri yükselmeye başladı Şükrü Saraçoğlu ve deplasman maçlarında.

     Gelelim Trabzonspor'a.Karadeniz takımında da genel neden kötü sonuçlar ve kötü yönetim. Taraftar kulübün satılan oyunculardan para kazanmamasına zaten belli bir tepki gösteriyordu. Bir de Sadri Şener'in transfer döneminde takıma oyuncu almaması ve maç yenildikçe sürekli şike sürecini gündeme getirmesi taraftarın canını fazlasıyla sıktı. Trabzonspor hoca değişikliği yaptı ve bu da takıma ilaç olamadı. Trabzonsporlular da ''Yönetim İstifa'' dedi. Özellikle bugün kaybedilen Fenerbahçe'nin maçının son dakikalarında "Sadri Şener istifa" sesleri uzun süre stadda yankılandı. Başkan Sadri Şener protestolar üzerine 2. yarıda stadı terketti.

     Mersin İdman Yurdu'ndaki olayı önceki yazımda değerlendirmiştim hatırlarsanız. Kırmızı Şeytanlar'ın tepkisi her maçta takımın arkasında olmalarına rağmen Fenerbahçe maçındaki bilet fiyatlarınaydı. Böyle bir tepki de Akhisarspor taraftarı Akigolardan geldi. Son Galatasaray maçında bilet fiyatlarının fazla olması Akigoları kızdırmıştı. Bir de üstüne taraftar ''Biz zaten her maç için en az 70-80 km yol çekiyoruz. Zaten her maçımız bir deplasman. Bir de üstüne polis tarafından şiddet görüyoruz.'' diyerek ne kadar kırıldığını belirtti. Ayrıca aldığım duyumlara göre Akhisarspor taraftarı 19 Şubat salı günü Yönetimi protesto eden bir yürüyüş yapacak.

     Sene başından beri Kasımpaşa taraftarı da ''Yönetim İstifa'' diyor. Onların nedeni biraz farklı. Biliyorsunuz yeni yönetim Kasımpaşa takımında arma değişikliğine gitti. Bu da taraftarın canını sıktı. Taraftar sene başından beri yönetimlerini ''Armama dokunma'' adıyla başlattıkları kampanya ile protesto ediyor.

     Son maçta Antalyaspor taraftarından da bir kesim ''Yönetim İstifa'' dedi. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar taraftarları bu eyleme itti herhalde. Bursaspor taraftarı da 2 hafta öncesinde Hikmet Karaman takımın başına getirildi diye ''Yönetim İstifa'' dedi ama takım 2 haftadır galip gelince onların protestosu pek uzun olmadı.

Bakalım anlattığımız bu takımlarda istifa eden yönetimler, taraftarlardan kazanan olacak mı?

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere.

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Tebrikler Hüseyin Bey güzel bir yazı olmuş. Yazılarınızın devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil