25 Mart 2013 Pazartesi

Maç Yazısı: Adanaspor - Boluspor

"Kaplan" Fırsat Tepti..
     Dün akşam Adana 5 Ocak Stadyumu'na çıkan iki takımın oyuncularıda birbirlerine kenetlenerek galibiyet yemini ettiler. Yeminini yerine getiren taraf, konuk ekip Boluspor oldu. Adanaspor PTT 1.Lig'in 27. haftasında karşılaştığı Boluspor'a 1-0 malup olarak, şampiyonluk yolunda önemli rakiplerinin puan kaybettiği haftayı, lehine çevirmeyi başaramadı. İki takımın da ilk 11'ine baktığımızda kafa kafaya mücadele etmesini beklediğimiz oyunculardan kurulu olduğunu gördük. Fakat maçın ilk 20 dakikasında Adanaspor'un Bolu karşısında bariz bir üstünlüğü olmasına rağmen, final vuruşlarındaki eksikliklerinden dolayı Kaplan rakibine skorda üstünlük sağlayamadı.

Mbilla'nın Önemi..
     Kafa kafaya gitmesi beklediğimiz bu maçta Mbilla'nın Adanaspor için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu net bir şekilde gördük. Sedat Ağçay ve Fevzi ile başlayan ataklarda hücumda ne Kibong, ne Bülent Kocabey ne de Nwogbo etkili olabildi. Burak Çalık'ın da çabaları yetersiz kalınca gözler haliyle Mbilla'yı aradı. İlk 20 dakikadaki baskılı futbolun içerisinde Mbilla olsaydı tabeladaki görüntü çok farklı olabilirdi.

Boluspor doğru oynadı..
     Maç boyunca Barbaros ve Dalmat ile orta sahayı tutan Boluspor, hücumda Aydın ve Dijehoua ile bulduğu kontraları değerlendiremedi. Aslında Boluspor'un oyun kurgusu  da, Adanaspor'a karşı katı savunma yaparak, rakibin zaaflarından faydalanıp kontra ataklarla gol bulmak üzerineydi. Maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar süren bu oyun sistemi, maçın son dakikasında Boluspor'a hayati bir 3 puan getirdi.

     Boluspor'da maç boyunca öne çıkan isim Aydın Çetin olurken, Adanaspor'da ise en çok koşan ve hücumda varlık gösteren tek isim Burak Çalık'tı.

     Adanaspor bu puan kaybı ile şampiyonluk yarışında Play-Of'u bile ateşe attı. Önümüzdeki iki hafta sırasıyla Rizespor (D) ve Erciyes ile karşılaşacaklar. Adanaspor'un sergilediği bu futbol, ligde kalan son 7 hafta için umut vermezken, Boluspor Play-Of'u zorlamak için avantajlı konuma geldi. Tedavisi devam eden Dixon'ın da takıma katılması ile "Bolu beyi"nin bileği kolay kolay bükülmeyecektir.

Vedat SERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder