21 Mart 2013 Perşembe

Maç Yazısı: Adana Demirspor - Şanlıurfaspor

Maç Önü:
     Ben bir Mersin'li köşe yazarı olarak gözlem yapmak için yakın bir arkadaşım ile Adana Demirspor - Şanlıurfaspor maçına gittim geçtiğimiz pazar günü. Gündüz erken saatlerde gelerek gözlem yapma fırsatım oldu. Kadın-erkek, yaşlı-genç demeden insanlar Adana Demirspor formalarını atkılarını giyinerek maça hazırlık yapıyorlardı. Şimşekleri ve iki takımı iyi gözlemleyebilmek için bileti Kapalı üst tribününden aldık arkadaşımla.

Maç Saati:
     Maç saati geldi stadyuma girdik.Yerimizi aldık ve futbolcular ısınmaya başladılar. Onlar ısınırken Şimşekler de ip gibi dizilmişlerdi kendilerine ayrılan tribüne. Dizilmişlerdi ama en ufak bir ses çıkmıyordu. Şaşkın şaşkın maçın başlama düdüğünü beklerken ilk düdük ile stadyumda Urfa seyircisi bağırırken, Şimşekler yine seslerini çıkartmadılar. Çok tuhaf gelmeye devam ederken biraz saha içine odaklandım. Nurullah ve Erman'ı yedeklerde görünce çok şaşırdım. Adana Demirspor ilk 20 dakika da oldukça baskılı oynamasına rağmen kapanan Urfa savunmasını açamadı. Organize gelişen Urfa atağı Tisdell'in akıl dolu vuruşu ile golle sonuçlanınca Demirspor'un işi zorlaştı. Golden sonra kendisini toparlayamayan Adana Demirspor, 10 dk. sonra toparlanarak beraberlik golünü Erçağ'ın kanadından gelen atak ile buldu. 1-1'den sonra ilk yarı bitene kadar baskıyı iyice arttıran Adana Demirspor 2. golü bir türlü bulamadı. Bana göre bulamamasının en önemli nedeni oyunu sadece Erçağ'ın kanadına yığıp, orta alanı kullanamamalarından kaynaklıydı. Urfa'nın kırılgan ve şeffaf ortasahasını Erman ile aşabilmesi çok zor olmamasına rağmen Mustafa Uğur, kaptanı kulübede oturtarak rakiplerinin puanlar kaybettiği haftada takımına 3 puan kazandıramadı. Nurullah'ı solda oynatıp Erçağ'ı Juninho'nun yanında oynatmak, Adana Demirspor'un pozisyon zenginliğini arttıracaktır.

     Adana Demirspor'da un var; şeker var; irmik var ama helva yapmasını bilen bir usta yok. Maçın sonlarına doğru taraftarın yaptığı protestonun amacı , rengini belli etti."Yan gelip yattınız, futbolcu sattınız." tezahüratları herşeyi özetledi. Yönetim ve teknik heyetin yanlışları, takımın kaderini ve geleceğini belirlemeye devam ederken; taraftarla da ipler iyice gerilmiş görünüyor.

     Urfaspor için de birkaç şey söylemek istiyorum. Raşit Çetiner elindeki oyuncularla kurulabilecek en iyi kadroyu kurmuş. Tisdell gelişimini tamamlamış durumda. Serdar Özkan çok rahat adam geçebilmesine ve kıvraklığına rağmen, bencil oynayarak Gökhan Kaba'nın yaptığı önemli koşuları heba etti. Gökhan kapasitesinin oldukça altında oynamasına rağmen Adana Demirspor savunmasını zorladı. İstediği topları alabilseydi belki de Urfaspor skor henüz 1-1'e gelmemişken farkı açarak maçı önde tamamlayabilirdi.

     Maçın yıldızı bana göre Adana Demirsporlu Erçağ'dı. Tecrübeli oyuncunun çabaları  takımının maçı kaybetmesine engel oldu.

Vedat Serin / Spor33.com
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder