24 Mart 2013 Pazar

Maç Yazısı: Konyaspor - Denizlispor

     Cumartesi günü PTT 1.Lig'in önemli maçlarından biri vardı Konya'da. 6 puanlık bir maçtı. 2 takımda aynı puana sahip ve yenen takım Play Off yarışına girecekti. Son 2 haftada aldığı mağlubiyetlerle taraftarını üzen Konyaspor, son haftalarda yükselişe geçen  Denizlispor'u ağırlıyordu.

     Maç için yola koyulmuşken Konya'da bazı şeylerin eksik gittiği belliydi. O her zamanki Konyaspor taraftarı yerini almamıştı. Bundan önceki Boluspor ve Göztepe maçlarında stadı dolduran taraftarlar sokaklarda yoktu. Takımın 2 hafta üst üste yenilmesinin üstüne soğuk hava da eklenince taraftar grupları dışında kimse yok gibiydi stadda. Maç için tribüne geçerken yaklaşık 20 kişi geliyordu bağırarak. Meşaleler eşliğinde gelen Denizlispor taraftarı da stadda yerini almıştı.

     Konyasporlu taraftarlar grupları da yerlerini almışlardı. Artık maç başlayacaktı., oyuncular taraftarlarına selam verdiler.

     Ve maç başlamıştı, iki tarafta kontrollü başlamıştı maça. Maç ortada geçerken dakika 15'de Konyalı genç Ömer Ali Şahiner Denizlispor'un yaptığı hatayı affetmedi ve topu ağlarla buluşturdu. Konyaspor'u desteklemeye gelen taraftarlar 2 hafta sonra gelen golden sonra çok mutlu oldular. İlk yarının son saniyelerinde Ars'ın müthiş pasını tamamlayan Erdal 2 hafta sonra hem kendi rahatladı hem de takımı rahatlattı. Erdal'ın golü maçın skorunu belirledi.

     Ev sahibi Konyaspor'da gözlemlediğim bazı noktalar var. Kaleci Kaya Tarakçı, Konyaspor taraftarına bir türlü güven vermiyor. Top ona geldiğinde hata yapar diye yüreği ağzına geliyor taraftarın. Özellikle Bolu ve Rize maçında yediği goller genelde Kaya'nın hatalı çıkışlarından dolayı olmuştu ama yine de bugün fena maç çıkarmadı.

     Kaptan Erdinç, mücadelesi Konya halkını çok mutlu ediyor. Yer tutuşu, müdahaleleri ile defansın bel kemiği denilebilir. Birkaç haftadır Selim'le ikili olan Erdinç bu hafta Ali Turan'la oynadı. Hatasız güzel bir maç çıkardı. Bir taraftarın Erdinç için seslenişi geldi kulağıma.'' Erdinç, herkes gitsin sen kal. Senin ölün yeter bu takıma.''

     Tolga, son yıllarda gördüğüm iyi beklerden biri. Orta açma konusunda kendini geliştirirse ben Tolga'yı Süper Lig'de kalburüstü Anadolu takımlarında göreceğimizi umuyorum. Çalışıyor, mücadele ediyor. Tam bir bek. Hücuma katkısı gerçekten fazla. Şu anda Şener'den sonra gelebilecek en iyi oyunculardan diyebilirim.

     Konyaspor'un 10 numarası Neca. Neca takıma transfer edileceğinde ben çok sevinmiştim çünkü önceden Türkiye'de neler yaptığını görmüştük. Neca iyi niyetli oynuyor ama ağır kalıyor pozisyonlarda. Takım atağa kalkacakken hızını kesiyor takımın. Biraz da yaştan olsa gerek. Ama 34 yaşındaki futbolcu taraftarın gönlünde taht kurmuş, taraftar onu o taraftarı çok seviyor.

     Gelelim Erdal'a. Erdal'da 2 haftadır form düşüklüğü vardı. Erdal'ın oynayamaması takımı çok etkiliyor. Erdal'sız Konyaspor tuzsuz yemek gibi. Hücuma gitmesindeki en büyük koz Erdal. Erdal'ın formunun düşmesinde rakip takımlarında Erdal'ı markaja alması önemli oldu. Bolu ve Rize Erdal'ı oynatmamıştı ama Denizli dersine iyi çalışmamış. Erdal Denizli'ye karşı golünü de atınca üstünden bir yük kalktı bence. Konyaspor Play Offlara kalırsa en büyük koz Erdal'ın olur benden söylemesi.

     Sjoerd Ars! 4 haftada 6 gol atma başarısı gösteren Ars da arkadaşı Erdal gibi markajdan dolayı 2 haftadır oyun oynayamıyor. Erdal oynayamayınca Ars da pasif kalıyor. Ars'ı topla buluştur golü atar ama Ars topu alıp gol yaratacak bir forvet değil. Maçta dikkat ettiğim bazen Ars kanata bile geçti çaresizlikten. Konyaspor'un atağa çıkamadığı zamanlar defansı yoran Ars gol atamasa da alkışı haketti. Özellikle 2. goldeki pası gerçekten güzeldi.

     Uğur hocaya ve Konyaspor taraftarına da tebrikler .Son 4 haftadır yenilmeyen Denizlispor'u atağa sokmadan yendiler desek doğrudur herhalde.

     Denizlispor'a gelince... Takım 4 haftadır  yenilmeyince ben bol mücadeleli bir maç bekliyordum ama Denizlispor beklediğim gibi değildi. Defans hattı bariz hatalar yaptı. Konyaspor çok iyi oynamadı ama Denizlispor defansının hataları maçı Konyaspor'a hediye etti.

     Forvette Ngueukam Fenerbahçe'de Moussa Sow'un senenin başında yaşadığı sıkıntıları yaşadı bu maçta. Koşuyor, çalışıyor ama topla buluşamıyor.

     Dakika 55'teki oyuncu değişikliği beni biraz şaşırttı açıkçası. Takım 2-0 geride. Selahattin hoca Kingsley'i oyuna sokarak gol bulmak istiyor. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok ama oyundan çıkan isim Ngueukam olunca ben şaşırdım. Takımda ileride bişeyler yapmaya çalışan bir forvet var. Forveti çiftlese ben Denizlispor'un en azından bir gol bulacağını düşünüyordum ama Selahattin hocanın bu değişikliği maçı bitirmişti bana göre.

     Denizlispor kanatlardan çalışamadı, ortadan gelerek atak üretmeye çalışan Denizlispor ceza sahasına da girmekte büyük zorluk çekti. Konyaspor da sürekli kanatlardan çalıştı ve çok rahat pozisyonlar buldu.

     Açıkçası bu maç için Denizlispor'u beğenmedim. Play Off şansı kaçmış değil ama büyük bir avantajı da tepmiş oldular bana göre. Konyaspor için durum tam tersi.

     Haftaya Konyaspor evinde Kartalspor'u ağırlayacak.Bakalım o maç da tribünler nasıl olacak.Hava iyi olursa,ben tribünlerin dolmasını bekliyorum. Bu haftalık maç yazımız bu kadar. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle.

Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder