21 Mart 2013 Perşembe

PTT 1. Lig Maçlardan Önce

     PTT 1. Lig'de bu hafta da nefes kesen maçlar olacak. Lig öyle bir lig ki hedefsiz takım yok. Maçları ve maçlardan önce takımların durumunu kısaca özetleyelim.

23 Mart Cumartesi
Ankaragücü - Adana Demirspor (13.00)
Ligin en alt sırasında bulunan Ankaragücü, evinde Adana Demirspor'u ağırlıyor.

Geçen hafta son dakika golüyle 3 puanı kaçıran Ankaragücü, 2  haftada aldığı 4 puanla da taraftarlarına umut veriyor. Ankaragücü'nde geçen hafta kırmızı kart gören Orhan Evci cezalı.

Geçen hafta kendi evinde Şanlıurfaspor ile berabere kalan Adana Demirspor'da ise moraller bozuk. Bunun nedeni taraftar ve yönetimin çatışma içinde olması. Play Off iddiasını sürdüren Adana Demirspor'un da acil 3 puana ihtiyacı var. Adana Demirspor'da Yusuf Kurtuluş ve Hüseyin Cimşir'in sakatlıkları devam ediyor.

Cumartesi günü Ankara'da sıcaklığın 4 derece ve havanın parçalı bulutlu olması bekleniliyor. Maçın hakemi Suat Arslanboğa. Maç seyircisiz oynanacak.

Bucaspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (13.00)
Geçen hafta deplasmanda 1461 Trabzonspor'dan 3 gol yiyerek ağır bir yara alan Bucaspor, evinde Ankaragücü ile son dakikada attığı gol ile berabere kalan Gaziantep ekibini ağırlıyor.

Bucaspor'un ilk 6 hedefi için mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağı maçta Zafer Çevik sakat. Luis Henrique cezalı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise Bucaspor'u kovalayan takımlardan bir tanesi. Alacağı tek galibiyetle Bucaspor'la aynı puan olacaklar, hedef 3 puan. Antep ekibinde Ömer Yalçın cezalı.

İzmir'de maç günü hava sıcaklığı 16 derece,hava açık olacak. Maçın hakemi Deniz Çoban.

Torku Konyaspor - Denizlispor (13.00)
Üst üste aldığı 2 mağlubiyetle morali bozulan Konyaspor evinde kendisiyle aynı puanda bulunan Denizlispor'u ağırlıyor. 6 puanlık bir maç olacak.

Özellikle gol silahları Ars ve Erdal'ın son haftalardaki formsuzluklarından dolayı galip gelemeyen Konyaspor'da Ali Dere, Semih Aydilek, Deniz Öksüz'ün sakatlıkları sürüyor, Erkan Sekman'ın hastalığı var.

Konya ekibiyle aynı puanda bulunan Denizlispor'da zorlu bir deplasmana çıkıyor. Son 4 haftada topladığı 8 puanla taraftarının yüzünü güldüren Denizlispor, Konya deplasmanına da puan parolasıyla çıkıyor. Denizli ekibinde Üstün Bilgi'nin sakatlığı bulunuyor.

Konya'da maç günü hava sıcaklığı 10 derece ve hava parçalı bulutlu. Maçın hakemi Hakan Ceylan.

Kartalspor - 1461 Trabzonspor (14.00)
Düşme potasından kurtulma hesapları yapan Kartalspor evinde ligin güçlü ekibi 1461 Trabzonspor'u ağırlıyor.

Kartalspor'da Sabutay Alper Bayülken cezalıyken, Uğur Akdemir ve Onur Nasuhoğulları'nın sakatlıkları sürüyor.

Geçen hafta evinde Bucaspor'u rahat geçen Trabzon ekibi ise deplasmandan da 3 puan almak istiyor.

Bu maç için Trabzon'lu taraftarların bilet fiyatlarına tepkili olduğunu gördüm. Bilet fiyatlarının 20 TL olması Trabzon taraftarını epey kızdırmış görünüyor.

Kartal'da hava sıcaklığının 8 derece olması bekleniliyor. Maçın hakemi Halis Özkahya.

Şanlıurfaspor - Tavşanlı Linyitspor (19.00)
İlk 6 hedefi için uğraşan Urfaspor evinde alt sıralardan kurtulmak isteyen Tavşanlı ekibini ağırlayacak.

Şanlıurfaspor'da Kıvanç Karakaş cezalı durumdayken, Tavşanlı Linyitspor'da Mesut Saray cezalı durumda.

Geçen hafta Manisa'ya karşı aldığı galibiyetle düşme potasından bir nebze uzaklaşan Tavşanlı ekibi bakalım Urfa deplasmanında neler yapacak?

Urfa'da cumartesi günü yağmur bekleniliyor. Hava sıcaklığı 17 derece. Maçın hakemi Koray Gençerler.

Manisaspor - Göztepe (19.00)
Geçen hafta Tavşanlı deplasmanında mağlup olan Manisaspor ilk 2 hedefi Rizespor ve 1461 Trabzonspor'a umut verdi. Göztepe ise geçen haftaki derbide 3 puanı alarak kendini potanın dışına çıkaramasa da önemli bir 3 puan aldı.

Manisaspor'da Hikmet Balioğlu cezalı iken, Göztepe'de Theo Weeks, Halil Akbunar, Veli Kızılkaya cezalı. Bu maçın kaderini bana göre Göztepe'nin stoperleri belirleyecek.

Manisa'da hava sıcaklığı 16 derece. Maçın hakemi Süleyman Abay.

Kayseri Erciyesspor - Çaykur Rizespor (19.00)
"Haftanın maçı ne?" diye sorsalar çoğunluk bu maçı seçerdi herhalde. Geçen hafta Bolu deplasmanından 3 puan çıkaran Erciyesspor,evinde Konyaspor'dan 3 puan alan Rizespor'u ağırlıyor.

Bu maç sadece Kayseri ve Rize kentlerini ilgilendirmiyor. Aynı zamanda Manisa ve Trabzon kentleri de bu maçın sonucunu merak ediyor. Kayseri Erciyesspor'da Bilal Aziz cezalı. Müthiş bir maç olacak kanımca.

Kayseri'de maç günü hava sıcaklığının 8 derece olması ve yağmur yapması bekleniliyor.Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu.

24 Mart Pazar
Karşıyaka - Samsunspor (13.00)
Geçen hafta Göztepe'ye mağlup olan Karşıyaka küme düşmeme hesapları yapan Samsunspor'u ağırlıyor. Karşıyaka'nın play off hattına girmesi için 3 puana ihtiyacı varken,Samsunspor'un da alt sıralardan kurtulmak istemesi maçı heyecanlı hale getirecek.

Karşıyaka'da Şehmus Özer,Sercan Türkeri ve Adnan Güngör cezalı. Samsunspor'da ise Fatih Şen ve Turgay Gölbaşı cezalı.

İzmir'de maç günü hava sıcaklığı 18 derece,hava parçalı bulutlu olması bekleniliyor. Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu olacak.

Adanaspor - Boluspor (19.00)
İlk 6 için önemli bir maçta burda. Adanaspor ve Boluspor takımları 3 puan için çarpışacaklar.

Adanaspor'da Mbilla Etame cezalı. Mbilla Etame'nin eksikliği Adanaspor'u hücuma çıkmada zor duruma düşürebilir. Eğer Boluspor katı savunma yaparsa Adanaspor'u yenebileceğini düşünüyorum.

Boluspor'da Engin Aktürk cezalı. Bolu'da moraller Erciyes mağlubiyetinden dolayı bozuk da olsa, onlar da bu maça kilitlenmiş durumdalar.

Adana'da hava sıcaklığının 20 derece olması bekleniiyor. Maçın hakemi Özgüç Türkalp.

Not: Bazı oyuncular ülkelerinin milli takımına çağrıldıklarından dolayı oynamayacaklar.

Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder