18 Mart 2013 Pazartesi

Röportaj: Mehmet Çiçek (Urfasporlular.com)

     Biliyorsunuz yeni bir uygulama başlattık. Takımları için blog tutan yazarlarla röportajlar gerçekleştireceğiz. Amacımız Anadolu futbolunu ve bu spora gönül veren futbol emekçilerini sizlere tanıtmak. İlk röportajımız 63Urfaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Çiçek ile oldu. Mehmet Çiçek aynı zamanda urfasporlular.com sitesinin de yazarı.

Sağolsun o da bizi kırmadı, sorularımızı yanıtladı. Buyrun röportajımız.

Hüseyin Karabacak: Öncelikle okuyucularımız için kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Mehmet Çiçek: 1979 Şanlıurfa doğumluyum. Evli ve  2 çocuk babasıyım. GAP İdaresi'nde geçici olarak çalışmaktayım.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor sevdanız ne zaman başladı. Kısaca anlatır mısınız?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor sevdası hep içimizde oldu. Ben kendimi bildim bileli Urfaspor maçlarına giderim ve takıma 90 dakika susmadan destek verenlerdenim. Ama askerden geldiğimden bu yana sadece benim için Urfaspor var. Herkes gibi bende eskiden İstanbul takımlarını tutardım ama Allah'ıma çok şükür askerden geldiğimden bu yana sadece kalbimde tek sevda var o da Şanlıurfaspor.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor taraftarı olarak takımınızın bu seneki durumu sizce nasıl?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor'umuzu çok güzel günler bekliyor. Bu takım bu sene ligden düşmez; ama gelecek sene hedefimiz kesin Süper Lig olacak.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor'un mevcut yönetimi hakkında ne düşünyorsunuz?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor yönetımı göreve geldikten sonra yaptıkları ile bizlere büyük umut verıyor.Bu yönetımin arkasındayız. Mevcut yönetimimizin bizi Süper Lig'e taşıyacağı düşüncesindeyiz.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor'da hoca değişiklikleri yaşandı ve yeni hocanız Raşit Çetiner oldu. Düşünceleriniz neler?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor'da  hoca değişikliği için aslında geç bile kalındı. Raşit Çetiner çok başarılı bir isim. Raşit Çetiner yerınde bir transfer oldu bana göre. Hocamızın  bizi seneye Süper Lig'e çıkaracağına inanıyoruz.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor'un maçlarından sizin unutamadıklarınız, sizi sevindiren ve üzen maçlar hangisi?
Mehmet Çiçek: Beni  en çok mutlu eden maç GAP Arena açılış maçı, İskenderun Demirçelikspor  ile oynamıştık. O maçta. 33.500 kişi olan stadımız doldu, 10.000 taraftarımız içeri giremedi ve o maçı kazanmıştık. Beni  üzen maç ise kendi sahamızda Kayseri Erciyesspor'a  yenildığımız maç. Çok üzülmüştüm. O sene değil Türkiye, dünyadaki yenilgisiz tek takımdık ama yine de bir üst lige çıkamamıştık.

Hüseyin Karabacak: Hafta içi taraftarın tesis bastığı haberleri vardı. Doğruluk payı nedir? Biraz açıklar mısınız konuyu?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor'da hafta içi tesis basma olayı gerçekleri yansıtmıyor. 8 kişi ile tesis basılmaz. Medya olayları abarttı. 8 kişi gidip futbolculara küfür etti ama Adana Demirspor maçı öncesi Cuma günü bir grup taraftarımız  maç öncesi gidip Şanlıurfaspor Takımı'na tesiste destek verdi. Meşale yaktı, konvoy ile takımı Urfa çıkışına kadar uğurladı. Medya acaba taraftarımızın bu desteğini neden yazmadı?

Hüseyin Karabacak: Gelelim taraftara. Taraftarınız pozitif bir görüntü çiziyor. Her maç stadda 20.000-25.000 kişi oluyor ama birden fazla taraftar grubu var diye biliyorum. Bu konudaki görüşleriniz nedir?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor'da resmi olarak 2 dernek ve 2 grup var. GAP  Arena stadı büyük bir stad olduğundan dolayı taraftar bütün bölümlere hükmetmesi lazım. Şanlıurfa'da herkes biliyor taraftarlar arasında birleşme olmaz. Halkımız da müthiş destek veriyor takımımıza. GAP Arena'da 20.000 kişi izliyor maçlarımızı. Taraftarımız Urfa'ya aşık. Memleketimizi takımını desteklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu takım bir de Süper Lig'e çıksın işte o zaman bize GAP Arena'da yetmeyecek.

Hüseyin Karabacak: Şanlıurfaspor taraftarının ve halkının eksikleri ve artıları sizce nedir?
Mehmet Çiçek: Şanlıurfaspor taraftarları ve halkı kadar misafirperver hiçbir taraftar grubu yoktur. Şanlıurfa halkı başarıya hasret. Urfa'da en büyük sosyal aktivite futbol. İnsanlar futbola aşık. Takımımızın Süper Lig'e çıkmasını istiyoruz. Halk, taraftar, yönetim, takım el ele verip Süper Lig'e çıkacağız. Bunun için herşeyı yapmaya ve feda etmeye hazırız. Taraftarımız ve halkımız bilinçli. Açıkçası hiçbir eksiğimiz yok diyebilirim.

Hüseyin Karabacak: Son olarak TransferMerkez.com için görüşlerinizi alalım. Sitede değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğiniz konular varsa onları da bilmek isteriz.
Mehmet Çiçek: Kardeşim sitenizi takip ediyorum.Özellikle alt liglere ve bu liglerde oynayan oyunculara dair haberler ,yazılar paylaştığınız için size minnettarım. Ülkemizde futbolun sadece 3 büyüklerden ibaret olmadığını vurgulamaya devam etmenizi istiyorum.

Hüseyin Karabacak: Bizi kırmadığınız için teşekkür ederiz. Şanlıurfaspor'a ve güzide taraftarına başarılar dileriz.
Mehmet Çiçek: Ben teşekkür ederim .
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder