9 Mart 2013 Cumartesi

Maç Yazısı: Torku Konyaspor 0-1 Boluspor

     Bu hafta Boluspor Konya'ya  misafir oldu. Hava çok güzel değildi ama maç öncesi Konya sokakları ve stad çevresi güzeldi. Tezahüratlar eşliğinde stada gelen Konyaspor taraftarları güzel bir galibiyet bekliyorlardı. Yönetimin bilet fiyatlarını çok yüksek tutmaması Konyaspor taraftarını maça çekiyordu. Bayanlar ve çocuklar için ayrılan tribün dışında tribünleri doldurmuştu Konyaspor taraftarı. Boluspor tarafında is yaklaşık 15 kişi vardı. Onlar da Bolu'dan gelenler ve Ankara tayfasıydı. Maç öncesi iki taraftar birbirini alkışladı ve maç içinde taraftarlar içinde herhangi olumsuz bir olay cereyan etmedi.

     Maç başladı, Konyaspor her hafta olduğu gibi ilk dakikalarda müthiş baskı yaptı. Ömer Ali'nin müthiş götürüp vurduğu pozisyonda kalede Serdar güzel çıkardı. Aradan 1-2 dakika geçmeden tartışmalı pozisyonda penaltı kararı verildi. Bence de penaltı olmayan pozisyonda son haftaların formda golcüsü Ars penaltıyı gole çeviremedi. Kaçan penaltıdan sonra kontraatağa çıkan Boluspor 11. dakikada Abdulaziz ile golü buldu. Maç da bu golle 1-0 sona erdi.

     Maçta Boluspor çok sert ve katı defans oynadı. Konyaspor'dan puan almak için belki de en mantıklı olanı yaptılar kendileri adına. Sertliğin dozunu fazla kaçırdıkları da oldu bazen. Maç içinde kaleci Serdar Kulbilge ve Dijehoua maç içindeki ağır hareketleri nedeniyle Konyaspor taraftarı tarafından ağır tepki gördü. Son dakika da kırmızı kart gören Barbaros Barut hakemin üzerine yürümek isteyince Konyaspor taraftarından o da nasibini aldı. Boluspor'da dikkat çeken isim ise Dixon'du. Kendisine görev olarak verilen Ars'ı müthiş kontrol eden Dixon benim gözümde maçın adamıydı. Serdar Kulbilge de yaptığı kritik kurtarışlarla takımının 3 puan almasında önemli paya sahip oldu.

     Konyaspor'a gelince; Konyaspor mücadeleye müthiş başladı. İleride baskı yapması, mücadelesi harikaydı. 11. dakikada gol yeyince biraz bocaladılar ama sonra yeniden açıldılar. Hele ki bir pozisyon vardı, Dixon'un çizgiden çıkardığı. Konyaspor'un şanssızlığı bu pozisyondan belliydi. Ars ileride istediği topları alamadı. Tolga sağ bekten top getirmeye çalıştı olmadı. Konya müthiş baskı yapıyordu ama net atak bulma konusunda zorlanıyordu. Bunun nedeni Boluspor'un katı savunma yapmasıydı. Konyaspor'da gözüme çarpan en büyük zaaf isabetli orta yapamamaktı. Ortaları bir türlü düzenleyemediler. Erdal mücadele etti ama verimli olamadı. Benim dikkatimi çeken bir nokta da şu oldu. Konyaspor mağlup durumda ve 90 dakikayı 2 oyuncu değişikliğiyle tamamladı.Yedek kulübesine baktığımızda herhangi bir forvet alternatifi yok. Erdal ve Ars ikilisinden birine birşey olursa bu takımın canı yanar benden söylemesi. Neca da bazen gerçekten ağır kalıyor. Eski Neca'yı hatırlayınca bu oyunu yakıştıramıyor insan doğal olarak. Konyaspor'un kalede de zaafları var. Geçen hafta Samsun maçında hatalı gol yiyen Kaya bu maçta da hatalı çıkış yapınca Abdulaziz Solmaz affetmedi. Maç sonu Konya taraftarının dilinde''Pawelek olsaydı'' kelimesi ile başlayan cümleler vardı.

     Biraz da maçın hakemine değinmek istiyorum. Maçın hakemi penaltıda yanlış karar çaldı kanımca penaltı değildi. Ayrıca Serdar Kulbilge'ye oyunu fazla soğutmaktan dolayı sarı kart vermemesini de aklım almadı. Tamam profesyonellik diye adlandırılır bazen ama Serdar gerçekten bazı noktalarda biraz abarttı. 11. dakikada atılan golden başlayıp maç bitimine kadar fazlasıyla zamandan çaldı Serdar. Hem Bolu aleyhine hem de Konya aleyhine bazı yanlış fauller çaldı. Maçın genel itibariyle güzel bir yönetim olmadı bence.

     Özellikle Konyaspor taraftarını da tebrik etmek istiyorum, 90 dakika destek verdiler. Maç sonu kimse kendi takımını kötülemedi; çünkü takımlarının iyi oynadığının farkındaydılar. Boluspor için Ankara'dan ve Bolu'dan  gelen Boluspor taraftarını da tebrik etmek lazım.15 kişi armasının peşinde kilometrelerce yol çekip geldiler ve hiçbir taşkınlığa yol açmadılar.

     Bir tebrik de benden Oğuz Çetin hocaya. Gerçekten dersine iyi çalışmış. Katı defans yaptırdı, oyun zevki vermedi Boluspor ama 3 puanı aldı. Böyle önemli bir deplasmanda 3 puan almak ilk 6 hedefi açısından Boluspor için gerçekten çok önemliydi.

Bizden bu maçla ilgili bu kadar .Başka maç yazılarında görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Hüseyin KARABACAK

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder