19 Nisan 2013 Cuma

Avrupa'da Haftanın Maçı: Juventus - Milan


     Bu hafta sonu Serie A'da dev bir maç oynanacak. Juventus ve Milan iki köklü kulüp ligin 33. haftasında Juventus Arena'da kozlarını paylaşacak. Bugüne kadar aralarında 174 karşılaşma yapan bu iki takımdan Juventus'un 58, Milan'ın ise 53 galibiyeti bulunuyor. Kalan 63 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Juventus'un sahasında bugüne kadar oynanan 83 karşılaşmanın 37'sini Juventus kazanırken, Milan bu maçların 21'ini kazanabilmiş. 25 maç ise beraberlikle sonuçlanmış. İki takım arasında oynan son maç ise bu sezon İtalya Kupası Çeyrek Final maçı oldu ve bu karşılaşmayı Juventus 2-1 kazandı. Juventus - Milan karşılaşması için açılan bahislere bakacak olursak, maçın favorisi Juventus gösterilmiş. Juventus'un kazanma seçeneğinin oranı 1.65 olarak belirlenmiş. Buna karşılık Milan'a verilen oran 4.75 ve beraberlik için verilen oran ise 3.50 olarak belirlenmiş.

MAÇIN KİLİT OYUNCULARI

     Juventus cephesine baktığımızda maçın kader adamı bu sezon çoğu maçta olduğu gibi Andrea Pirlo olacak gibi görünüyor.Onun atacağı ince paslara çok ihtiyacı olacak Juventus'un.Tabi bu ince pasları gole çevirecek forvetlerin form durumu da maçı doğrudan etkileyecek. Conte sanıyorum Quagliarella ve Vucinic'i tercih edecek. Ama son anda bir sürpriz yapıp bu oyunculardan birinin yerine Matri'yi de yerleştirebilir. Kanatlarında iyi çalışması Juventus için ekstra avantaj olacağı kanaatindeyim. Milan cephesinde ise kişisel fikrime göre en önemli bölge tandem. Bu bölgede oynayacak oyuncular Zapata ve Mexes'in hatasız oynamaları Milan'ın maça ortak olmasıyla doğru orantılı. Bunun yanı sıra El Sharawy'nin formu da gol yollarında ki üretkenliği arttıracaktır şüphesiz.


EKSİK OYUNCULAR

     Milan'da tartışmasız en önemli eksik Balotelli'nin olmayışı.Cezası nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Mario, bu maçta da takımını yalnız bırakacak. Milan formasıyla hemen hemen her maçta gol atma başarısını göstererek form grafiğini yükselten bir oyuncuydu. Balotelli dışında Abate ve Boateng'in oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Juventus'ta ise Giovinco ve Chiellini dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Bu iki oyuncu sakatlıkları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecekler. 

MAÇ TAHMİNİM

     Öncelikle kadrolara ve iki takımın durumlarına baktığımızda favori Juventus gibi görünsede kolay bir maç olmayacağından eminim. Hatta Milan son dönemde yakaladığı form grafiğini sahaya yansıtırsa Juventus'a ciddi problem çıkartabilir. Ama Juventus'un üstünlüğünü görmezden gelmemek lazım. İtalya Liginde her maçı rahatlıkla kazanacak güçte oldukları ligde ki konumlarından belli oluyor. Ayrıca taraftarı önünde çok daha etkili olmalarınında onlara bir artı kazandıracağı kesin. Forvet hattında bazen sıkıntı yaşasalarda arkalarında Pirlo gibi bir makine varken gol bulmakta da zorlanmıyorlar. Bu maç için tahminim; kolay olmayacak ama Juventus kazanacak diye düşünüyorum...
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder