1 Nisan 2013 Pazartesi

Fenerbahçe Maçı Öncesi Lazio Analizi

     Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final mücadelesinde Lazio ile karşılaşıyor. Bugüne kadar bir çok eleştiriye maruz kalan Aykut Kocaman ve ekibi, hem ligde ve hem Türkiye Kupası'nda iddiasını devam ettirirken, Avrupa Ligi'nde de dolu dizgin yoluna devam etti ve çeyrek finale kadar geldi. Şimdi rakip Lazio ve Fenerbahçe seyircisi önünde ilk maça çıkacak. Fenerbahçe'yi yakından tanıyoruz fakat Lazio ile ilgili ne biliyoruz? Lazio nasıl hücum eder? Zayıf yönleri nelerdir? Etkili oyuncuları kimlerdir? Şimdi biraz da Lazio hakkında konuşma zamanı...

     Lazio, İtalya Serie A'nın ilk yarısında gösterdiği performansı ikinci yarıda devam ettiremedi. Bu başarıda Klose'nin büyük payı vardı fakat Klose sakatlanınca Lazio da inişli çıkışlı bir grafik çizmeye başladı. Ligin ikinci yarısında oynadığı maçlarda sadece 3 galibiyet alabilen Lazio gol yollarında sıkıntı yaşamaya başladı. İtalya Kupasında Juventus'u elemeyi başaran Lazio, UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıktıktan sonra 2. turda M'Gladbach'ı 3. turda ise Stuttgart'ı eleyerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

TAKIM ANLAYIŞI VE SİSTEM

     Lazio takımı genellikle 4-3-2-1 sisteminde oynayan bir takım fakat son dönemde takımda bazı oyuncuların sakatlanmasıyla oyun anlayışında bazı değişikliklere gidebiliyorlar. Petkovic her çalıştırdığı takımda olduğu gibi defansa hücumdan daha çok önem veriyor. Kontrollü oyunla rakibi durdurup kaptıkları toplarla etkili olmaya özen gösteren bir takım. Klose bu hafta oynanan maçta ikinci yarıda oyuna girdi. Bu da gösteriyor ki Petkovic Klose'yi Fenerbahçe maçına hazırlamaya çalışıyor. Çünkü Klose bu sezon Lazio'nun ligde yukarıları zorlamasının bir numaralı sebebiydi. Lazio için önemli bir diğer oyuncu Hernanes; bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olan oyuncu İtalya'da özellikle son haftalarda oynadığı oyunla dikkatleri üzerine çekiyor.

ARTILARI ve EKSİLERİ

     Lazio takımının eksik olan yönü savunmasının ağırlığı. Özellikle hızlı forvetlere sahip takımlar Lazio karşısında etkili olabiliyorlar. Savunma arkasına atılacak toplar tehlike olabilir. Ayrıca kolay kart görebilen bir takım. Oyun içinde zaman zaman kontrolü kaybedip rakibin daha fazla topla oynamasına müsade eden bir yapıları var. Buna karşılık defansları ağır olsa da kolay kolay pozisyon veren bir takım değil. Orta saha da Alvarez ve Hernanes gibi etkili oyuncular var. Özellikle Hernanes son dönemde çok formda. Kontra özelliği iyi olan bir takım bu da Kadıköy'de işlerine yarayabilir.

EKSİK OYUNCULARI

     Lazio'da Floccari ve Dias kesin olarak forma giyemeyecek. Zarate zaten uzun zamandır kadroya giremiyor. Klose iyileşti hatta bu hafta ligde ikinci yarıda oyuna girdi ama ne kadar hazır olduğu konusunda şüpheler var.  
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder