12 Nisan 2013 Cuma

Kontrollü Oyun ve Yarı Final..

     Fenerbahçe dün karşılaşmaya her zaman olduğu gibi kontrollü başladı. Bu kontrollü oyunun iki türlü açılımı var. Birincisi 3-4 adamla ön alanda bulunup rakibin kolay çıkmasını engellemek ve oyun orta sahaya geldiğinde orada yapılacak presle rakibi boğmak. İkincisi ise dün Fenerbahçe’nin oynadığı ceza sahası ve çevresinde öbeklenerek Çanakkale geçilmezi oynamak. Fenerbahçe bazı maçlarda birinci maddeyi bazı maçlarda ise ikinci maddeyi uyguluyor. Ama net olan bir şey var; her ikisini de çok iyi yapıyor.

     Maça birde Lazio açısından bakacak olursak, ilk maçı 2-0 yenik kapatıp Fenerbahçe gibi kontrollü oyunu son derece iyi oynayan bir takım karşısında şanslarının az olduğu bir durumda yine de iyi mücadele ettiler. Atakları özellikle Candreva üzerinden gerçekleştirerek etkili olma çabası içindeydiler. Bu arada Candreva gibi hızlı ve teknik bir oyuncu karşısında Ziegler’in performansını  takdir etmek gerekiyor.  Lazio kapanan Fenerbahçe kaşısında ilk 30 dakikadan sonra elinden geleni yapmaya çalıştı. Kanat hücumları ve uzaktan şutlarla rakibi geçmeyi deneyen Lazio, bireysel anlamda üstünlük sağlayamayınca skor üretmekte sıkıntı yaşadı. Maçın 1-0'a gelmesinden sonra Aykut Kocaman’ın Salih hamlesi olabilecek en kısa sürede meyvesini verdi ve Lazio’nun tur ümitlerini bitirdi.

HER İKİ TAKIMDA GÖZE ÇARPANLAR

    Fenerbahçe’de göze çarpan en önemli şey başta da söylediğim gibi kontrollü oyun. Her ne kadar izleyenlere her an gol yiyeceklermiş gibi gelse de Lazio gol dışında ciddi tehlike yaratamadı (1-1’den sonra oyun disiplininden kopma pozisyonları hariç). Oyunculardan ise Salih’in skorda payı olması ve Ziegler’in formu alkışı hak edecek cinsten. Bu arada defansta Yobo-Egemen ikilisinin de hakkını yememek lazım. Rakibe fazla pozisyon vermemenin bir numaralı aktörleri oldular bu maçta. Caner gayreti ve hırsı, Kuyt ise dün her ne kadar çok top kaybıyla oynasa da mücadelesi gücü sayesinde takımı ileri itmesi ile alkışı hak eden diğer oyuncular oldular.

     Lazio hızlı top yaparak, orta sahayı hızlı geçerek oynamaya çalıştı. Ama Fenerbahçe defansının önünde final hamlelerini doğru yapamadılar. Lazio’da özellikle iki maçta da dikkatimi çeken bir oyuncu var; Michael Ciani. Bir stoperde olması gereken tüm özellikler kendisinde mevcut. Defansın eksildiği zamanlarda Fenerbahçe’nin boş alan bulup kontra atağa çıkamamasının bir numaralı sebebi oldu. Candreva her ne kadar Ziegler karşısında etkili olamasa da ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu topu her ayağına aldığında gösterebiliyor. Hernanes dün Lazio’nun hayal kırıklığıydı diyebiliriz. Bunun yanı sıra Kozak’ta etkili olamayan bir diğer oyuncu. Fenerbahçe defansı arasında adeta kayboldu. Oyuna sonradan giren Klose ise (Petkovic formundan memnunmuş) bana göre hala zamana ihtiyacı var. Sakatlık sürecini atlattığını ve hazır olduğunu düşünmüyorum.

    Sonuç olarak Fenerbahçe hak ederek yarı finale yükseldi. Temsilcimizi tebrik ediyor ve kupa yolunda başarılar diliyoruz. Türk halkına bu mutluluğu yaşatmalarında emeği geçen herkese de teşekkürlerimizi sunalım…
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder