14 Nisan 2013 Pazar

Maç Yazısı: Konyaspor 1 - 0 Adanaspor

     PTT 1. Lig'de bu hafta birbirinden değerli maçlar vardı. Bu maçlardan biri de Konyaspor-Adanaspor'du. Play-Off hattını yakından ilgilendiren maçta Konyaspor rakibini 1-0 yenerek büyük avantaj sağladı. Ben de maçı yerinde izledim. Size izlenimlerimden bazılarını aktarmak istiyorum.

TARAFTARLAR
     Geçen sene yaşanan olaylardan dolayı Konyaspor-Adanaspor maçında Adana taraftarı Konya'ya gelemedi. İlk maçta da Konya taraftarının Adana'ya gitmesi yasaktı.

     Konyaspor taraftarı bence son 2 senenin en iyi tribününü yaptılar kendi adlarına. Stad çevresinde müthiş bir yoğunluk vardı maçtan önce. Kale arkaları hariç tüm tribünler dolmuştu. Dışardaki taraftar sayısı da bir o kadar fazlaydı. Stada giren taraftarlar ''Yönetim Uyuma, Taraftarın Dışarıda'' diye bağırarak seslerini yönetime duyurmaya çalıştılarr. Maçın 15. dakikasından itibaren kale arkaları da dolmaya başladı. Özellikle skorboard kale arkasının tamamen dolması dikkati çekti.

     Tribünlerin sahaya uzaklığından dolayı Konyaspor taraftarı yıllardır sitem dolu. Ama bu maçta itici güç oldular, maçı kazandırdılar. Maç sonu futbolcuların taraftarla bütünleşmesi görülmeye değerdi. Az önce de dediğim gibi bence son 2 senenin en iyi tribünü bu maçta yapıldı.

ERDAL - MBİLLA
     Maçtan önce, maçın kilit isimlerinin Konyaspor'dan Erdal, Adanaspor'dan Mbilla olacağını düşünüyordum. Bu iki isim de bence güzel markaj altına alındı, fazla etkili olamadılar. Hem İzzet, hem de Selim'e tebrikler.

HAKEM HATALARI
     Mbilla'nın attığı bir gol vardı, geçersiz sayılan. Bence nizami bir goldü. Hakemin vermiş olduğu faul kararını yanlış buldum. Ars'ın bir pozisyonunda ofsayt verildi. Tartışmaya açık bir karardı, burada da benim görüşüm ofsayt değildi.

GOLÜN ADI=NECA
     Son 3 haftada 4 gol atan Neca takımını sırtlamaya devam ediyor. Konyaspor tarihine girme başarısında da bulunan Portekizli oyuncu takımının 3 haftada 9 puan almasında büyük pay sahibi.


SEDAT AĞÇAY'A GÖSTERİLEN KIRMIZI KART
     Adanasporlu arkadaşlar alınmasın, kızmasın ama Sedat Ağçay ayıp etti bence. Maçın bitimine uzatmalarla birlikte yaklaşık 15 dakika varken kırmızı kart görmesi hoş olmadı. Takımının direncini kırdı. Faul yaptın sarı kart gördün, o itiraz abartılıydı bence. Hakem İlker Meral bekledi bekledi ve sonunda oyundan attı.

TEKNİK ADAMLAR
     Bugün teknik direktörler de maçın heyecanına fazlasıyla kapılmıştı. Hareketleri, mimikleri,oyuncuya kızmaları farklı görüntüler oluşturdu. Levent Eriş'i hamlelerinde haklı buldum. Ümit Tütüncü ve Chibuzor Nwogbo ile hücumu sağlama almaya çalışsa da sonuca gidemedi takımı. Bence Levent Eriş bu maçta elinden geleni yaptı.

     Uğur Hoca dersine iyi çalışmış onu tebrik etmek şart. Konyaspor'la 4 maçlık bir seri yakaladı. Özellikle Ali Turan'ı beke çekerek çok iyi bir iş yaptığı belli.

MAÇIN ADAMI
     Maçın adamı bence Selim Ay'dı. Uğur Hoca'nın adım attırmama görevi verdiği Mbilla'ya nefes aldırmadı. Hatasız oynadı ve takımının 3 puanı almasında büyük katkı sağladı.

SONUÇ
     Konyaspor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük bir avantaj sağladı. Adana Demirspor, Boluspor, 1461 Trabzonspor, Manisaspor gibi takımlar puan kaybedince, haftanın en avantajlı takımı Konyaspor oldu diyebiliriz.

     Adanaspor ise bir türlü yükselişe geçemedi. Geçen hafta evinde Denizlispor'u deviren Adanaspor, bu hafta büyük bir fırsat tepmiş oldu. Şimdilik bu kadar, bir başka maç yazısında görüşmek dileğiyle...

Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder