28 Nisan 2013 Pazar

Maç Yazısı: Konyaspor - Manisaspor

     Bu hafta PTT 1.Lig'de tüm maçlar pazar günü Saat 14.00'da oynandı. Konya'da havanın güzel olmasıyla bende Konyaspor - Manisaspor maçını izlemek için yola düştüm. Stada gittiğimde bilet bulmakta zorlandım. Konyaspor taraftarı stadı tamamen doldurmuştu. Çok istekli gördüm Konya halkını. Maç başlamadan tezahüratlar başladı ve maç bitti tezahüratlar bitmedi. Yediden yetmişe herkes bağırdı stadda. Özellikle taraftar gruplarıyla halkı bütünleşmiş görmek bir Konyalı olarak beni sevindirdi.

     Gelelim maça. Manisaspor ilk 2'den çıkma şansını kaybetmemek içi maça müthiş tempolu başladı. İlk 15 dakika Konyaspor üst üste 3 pas yapamadı desek yeridir. Konyaspor'u Erdinç'in tecrübesi, Selim Ay'ın hırsı Kaya'nın güzel kurtarışları bu 15 dakikada kurtardı diyebiliriz. Uğur Hoca direktifleriyle takımı oyuna ortak etmek istese de Manisaspor 29. dakikada kontraatakla geldi ve Cem ile galip duruma geçti. İlk yarı olgun atak gösteremeyen Konyaspor beraberliği yakalayamadı ve ilk yarı 1-0 Manisaspor'un üstünlüğü ile kapandı.

     Oyun esnasında yerinde duramayan Uğur Tütüneker hoca devre arasında oyuncularına müthiş bir ayar çekmiş kanımca. Serkan Şahin-Şenol Akın ve Ali Turan-Tolga değişiklikleri Konyaspor'a can kattı. Oyuna bu hamlelerin yansıdığını görmek pek de zor değildi. Konyaspor 2. devrenin başlama düdüğüyle oyunu kendi kontrolüne aldı.

     Şenol Akın'ın oyuna gireceğini öğrenince biraz canımın sıkıldığını söyleyebilirim. Taraftar da benle aynı duyguları paylaşıyordu ama Şenol oynadığı oyunla helal olsun dedirtti. Orta sahada top kontrolleri, topu kullanması ve boş alana yaptığı koşularla alkışı haketti.

     Sağ bek oyuncusu Tolga'da birkaç haftadır Ali Turan abisine kaptırdığı formayı almak için Ali Turan'a ''Abi, artık formayı alma zamanım gelmedi mi?'' dercesine güzel oynadı ve Ömer Ali Şahiner ile birlikte Konyaspor'un sağ kanadı kullanmasına katkı sağladı.

     Manisaspor'da Kahe'nin oyunu ve fiziği dikkat çekti. Özellikle girdiği ikili mücadelelerde Konyasporlu oyunculara zor anlar yaşattı.

     Erdal Kılıçaslan'ı ne kadar anlatsam azdır. Konyasporlu taraftarların ona sevgisi de çok farklı. Dünya bir yana Erdal bir yana sanki. İlk yarı silik bir oyun sergiledi Erdal. Sol bek Muhammed'in de kötü oyun sergilemesiyle sol kanat ilk yarı felç gibiydi. İkinci yarı son pasları kullanamasa da topu ileri taşıması ve attığı golle herzaman ki gibi  bugün de müthiş işler yaptığı düşüncesindeyim.

     Ars biraz suskun ama Konyaspor'a katkısı o kadar fazla. Defans oyuncularını kilitliyor ve arkasında oynayan arkadaşlarına yardımcı oluyor. Özellikle son haftalarda dikkatimi çeken nokta rakip defans Ars'a kilitleniyor ve Ars'ın arkasında oynayan oyuncular gol buluyor. Neca da bu durumdan nasibini alan oyunculardan biri.

     En büyük tebrik Uğur Hoca'ya. Teknik zekası, oyunu okuması ile herkesi kendine hayran bıraktı. Oyuna hamleleri yerindeydi. Pastanın keki Uğur hocanın taktiksel anlayışıydı, şekeri de taraftarı uçuran gollerdi.

     2 hafta önce Adanaspor maçının sonunda TRT çalışanlarına küçük çaplı protesto vardı. Bu protesto bu maçta biraz büyüdü. Tüm stad ''TRT dışarı'' sesleriyle inledi. Bu maçlık bu kadar, bir başka maç yazısında görüşmek üzere.

Yazar: Hakan CANDAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder