13 Nisan 2013 Cumartesi

Mersin'de Pankart Yasak!

     Mersin'de bir grup taraftar yaptıkları ''el emeği'' pankartlarla hem takımlarına destek verirken, hem de tribünde görmek istediğimiz görselliği sunuyordu bizlere.

     2 yıl önce bir maç sonrası Mersin İdman Yurdu takımının oyuncusu Mustafa Aydın ağır bir kaza geçirmişti. Kazada nişanlısı hayatını kaybederken, Mustafa komaya girmişti.


     Aradan 2 yıl geçti.Mustafa'dan iyi haberler gelmeye başladı. Ayağa kalkmıştı Mustafa. Bunu duyan Mersin İdman Yurdu taraftarı bir Trabzonspor maçı öncesi ligde kötü durumda olan  takımlarına destek vermek amacıyla bir pankart hazırlamıştı. Çok anlamlı ve güzel bir pankarttı.


     Pankartta yazan cümle şuydu: ' Mustafamız Ayaklandı, Sıra Sizlerde'' El emeği göz nuru olan bu pankartı stada sokmaya çalışan taraftarlar şaşkınlığa uğradı. Mersin Emniyeti ''Kim Ayaklandı, Niye Ayaklandı, Terorist misiniz siz?'' diyerek pankartı tribüne almadı. Durumu anlatmaya çalışan taraftarı da gözaltına alacağını söyleyen Mersin Emniyeti, pankarta da el koydu.

     Bugün de Mersin İdman Yurdu-Bursaspor maçı vardı. Ligde kalması mucizelere kalan Mersin İdman Yurdu takımının taraftarı, son zamanlarda sosyal medyada büyük etki uyandıran ''TC' olayına değinmek istedi ve yine ''el emeği'' pankart hazırladılar ve stada soktular.

     İlk yarıda stada astıkları pankartı ikinci yarının başında bizler televizyonda göremedik. Sonradan nedenini araştırdığımızda, Emniyet görevlileri ve güvenlik güçleri pankartı taraftarın elinden zorla aldığını ve taraftarlar hakkında işlem yaptığını duyduk. Hatta bazı taraftarlara şiddet uygulandığı da gelen bilgiler arasında.

     Taraftarın stada pankart sokamaması kadar anlamsız birşey yok kanımca. Düşünüyorum, pankartta küfür içeren birşey yok, ırkçılık yok.

     Önce ''Kim ayaklandı'' olayının üstüne bir de bunun eklenmesi biz futbolseverlerin canını sıktı. Bu konu hakkında gerekli mercileri duyarlılığa davet ediyoruz.

Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder