28 Nisan 2013 Pazar

Efsaneler: Oliver Kahn

     Tam adı Oliver Rolf Kahn olan Alman futbol tarihinin en önemli kalecisi 1969 yılında doğdu. Belki 50 yıl önce doğsaydı hırsıyla Adolf Hitler'in 2. Dünya savaşında generallerinden biri olabilirdi. Normal insandan kat be kat fazla hırsa sahip olan Kahn lugatından yenilmeyi, kaybetmeyi çıkarmış bir kaleciydi..
    Tipik Alman özelliğine fazlasıyla sahip olan Kahn'ın Munich'in internet sitesinde profili "Sabırsız, hırslı, disiplinli " olarak belirtilmiştir.

      Babasının da forma giydiği Karlsruher SC ile 6 yaşında yeşil sahalara adım atmıştır. 1994 yılında dönemin rekor ücreti ile Bayern Munich'e transfer olmuştur. Bayern'de toplam 429 maça çıkmıştır. Bu süre zarfında 8 kere Bundesliga da mutlu sona ulaşmış, 6 kere Almanya Kupası, 1 UEFA, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Kıtalararası Kupa kazanmıştır.  2002 Dünya Kupası'nda "Altın Ayakkabı" ödülünü alarak, bu ödülü alan ilk ve tek kaleci olarak adını tarihe yazdırdı.

     Letonya asıllı kaleci aşırı hırsının kurbanı olduğu zamanlar da olmuş. Bayern'in 2001 yılında Hansa Rostock ile oynadığı maçta yenik durumdayken son dakiklarda kullanılan kornerde ileri çıkmış topa elle vurarak ağlara göndermiştir. Hakem tereddüt etmeden kırmızı kartı göstermiştir.

     2001 yılında Valencia ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde 3 penaltı kurtararak, takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştur. Kurtardığı 3 penaltıdan ziyade yerde ağlayarak yatan rakip kalecinin yanına gidip onu teselli etmesi final gecesine damgasını vurmuştu...


     Oliver Kahn'a olan sevgi yeşil sahaların dışına taşmış, Die Prinzen adlı Pop grubu Kahn için "Olli Kahn" adlı şarkı yazmıştır. FIFA 2002'de 2., FIFA 2006'da 3. olan Almanya Milli takımın kalesini korumuştur. 89 kere Almanya Milli takımının formasını giyen Kahn 49 kere kaptan olarak sahaya çıkmıştır.

Almanya'da Oliver Kahn köprüsü..

Bir maçta rakip oyuncuyu yalaması hafızlarda canlılığını korumaktadır..

2008 yılında 120 bin kişinin izlediği Bayern Münih - Mohun Bagan maçıyla
futbol hayatına son noktayı koydu.

Pele' den ödülünü alırken..
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder