19 Nisan 2013 Cuma

PTT 1.Lig'de Haftanın Maçlarına Genel Bakış

     PTT 1. Lig'de kaldı son 4 maç, artık düğümler çözülmeye başladı. Play off ve düşme hattı çok karışık. PTT 1. Lig bu hafta da çok farklı maçlara sahne olacak. Haftanın maçlarıyla ilgili biraz bilgi verelim.

20 NİSAN CUMARTESİ

Saat 14.00 Karşıyaka - Konyaspor

     Az önce de dediğimiz gibi artık her maç heyecanlı. Play off hattı da o kadar karışık k .7 takım yarış içinde. Geçen hafta Denizlispor'u 2-1 deviren Karşıyaka, Adanaspor'u 1-0 yenen Konyaspor'u ağırlıyor. Karşıyaka 9. sıradayken Konyaspor 6. sırada ama eğer Kaf Kaf Konyaspor'u yenerse Konya ekibinin 1 puan önüne geçecek. Bu da Play off hattı için ne kadar büyük bir rekabet olduğunu gösteriyor. Karşıyaka'da Şehmus Özer ve Mustafa Sevgi'nin cezası devam ediyor, Tayfun Cora da sakat. Konyaspor'da ise Ali Dere, Murat Kalkan, Semih Aydilek ve Erkan Sekman sakat. Maçın hakemi Mürvet Sezer.

21 NİSAN PAZAR

Saat 14.00 Gaziantep BŞB - Tavşanlı Linyitspor

     Benim gözümde ligin en iddiasız ekibi Gaziantep BŞB. Ne çıkmaya ne düşmeye oynuyor. Tavşanlı ise en çok puana ihtiyacı olan takımlardan birisi. Geçen hafta 1461'den 1 puan almayı başardılar. Gaziantep deplasmanından 3 puan almak için uğraşacaklar. Gaziantep BŞB'de Kenan Aslan cezalı, Linyitspor'da ise Sakıb Aytaç cezalı. Maçın hakemi Abdullah Yılmaz.

Saat 14.00 1461 Trabzon - Göztepe

     Kurallar gereği play off'a gidememesi gündemde olan 1461 Trabzon, alt sıralardan bir türlü kurtulamayan Göztepe'yi ağırlıyor. Göztepe için kritik bir maç. 1461 Trabzon'da Aytaç Ak ve Caner Osmanpaşa'nın sakatlığı devam ediyor. Göztepe'de Ferhat Odabaşı, Şaban Genişyürek, Orhan Taşdelen, Hakan Ateş ve Ahmet Sağlam'ın sakatlıkları sürüyor. Maçın hakemi Serkan Çınar.

Saat 14.00 Kartalspor - Adana Demirspor

     Herhalde haftanın en önemli maçlarından biri de budur. Geçen hafta son dakika yediği golle yıkılan Kartalspor, play off iddiasını devam ettiren Adana Demirspor'u ağırlıyor. Kartalspor'da Ferdi Başoda cezalı, Oktay Demircan, Olgay Coşkun ve Onur Nasuhoğulları'nın sakatlıkları devam ediyor. Maçın hakemi Aytekin Durmaz.

Saat 14.00 Manisaspor - Denizlispor

     Geçen hafta Rize deplasmanından 1 puanla dönen Manisaspor, üst üste aldığı puan kayıplarıyla düşme korkusunu yeniden yaşayan Denizlispor'u ağırlıyor. Denizlispor Teknik direktör Selahattin Dervent ile yollar ayrıldı ve Özcan Bizati yeni teknik direktör oldu. Manisaspor'da Hikmet Balioğlu ve Cem Sultan , Denizlispor'da ise İsmail Haktan Odabaşı cezalı. Denizlispor'da Atahan Menekşe'nin sakatlığı devam ediyor. Maçın hakemi Özgür Yankaya.

Saat 14.00 Şanlıurfaspor - Rizespor

     Üst üste aldığı galibiyetlerle küme düşme hattından uzaklaşan Urfa ekibi, ilk 2 iddiasını sürdüren Rizespor'u ağırlıyor. Rizespor 3 puan alarak Süper Lig'e daha çok yaklaşmak istiyor. Şanlıurfaspor'da Kağan Timuçin Konuk ve Serdar Özkan cezalı. Urfa ekibinde Bangura ve Onur Akbay'ın sakatlığı sürerken, Rizespor'da David Depetris'in sakatlanması moralleri bozdu. Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu.

Saat 14.00 Adanaspor - Erciyesspor

     Geçen hafta eli boş dönen Adana ekibi, Kartalspor'u son dakika golüyle yenerek Süper Lig'e oldukça yaklaşan lideri misafir ediyor. Adanaspor play off için bundan sonra puan kaybı yaşamaması gerekirken, liderin alacağı galibiyet Süper Lig'e çıkmayı büyük oranda garantileyecek. Adanaspor'da Sedat Ağçay cezalı, Talha Mayhoş ve Rahman Kobya'nın sakatlığı devam ediyor. Erciyesspor'da ise Emrah Bozkurt'un sakatlığı devam ediyor. Hafta içi sakatlığı yüzünden futbolu bıraktığını açıklayan Hüseyin Yoğurtçu da artık takımla olmayacak. Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun.

Saat 14.00 Bucaspor - Samsunspor

     Göztepe deplasmanından 1 puan koparan Bucaspor, ligde düşme korkusunu en ağır şekilde yaşayan takımlardan Samsunspor'u ağırlıyor. İki takımda da hedef 3 Puan. Buca'da Efe Halil Özarslan cezalı, Zafer Çevik ve Aykut Çeviker'in sakatlığı devam ediyor. Samsun'da Ozan Özkan ve Canberk Aydın sakat. Maçın hakemi Fırat Aydınus.

22 NİSAN PAZARTESİ

Saat 20.00 MKE Ankaragücü - Boluspor

    Üst üste aldığı galibiyetlerle futbolun para işi değil yürek işi olduğunu gösteren Ankaragücü, play off iddiasından uzaklaşan Boluspor'u ağırlıyor. Ankaragücü'nde Aytaç Öden, Gürkan Alver ve Serkan Şirin cezalı, Enes Kubat ise sakat. Maçın hakemi Koray Gençerler.

MAÇLAR HANGİ KANALDA?

Karşıyaka - Konyaspor TRT 1
Adanaspor - Kayseri Erciyesspor TRT Haber
Manisaspor - Denizlispor TRT Avaz
Şanlıurfaspor - Rizespor TRT 6
MKE Ankaragücü - Boluspor TRT Spor

Diğer maçlar TRT Web TV'den naklen yayınlanacak.

PTT 1. LİG'DE HAFTANIN OLAYLARI

   • Boluspor'da Abdülaziz Solmaz, Engin Aktürk, Serdar Kulbilge ve Cemil Vatansever kadro dışı bırakıldı.
   • Kayseri Erciyesspor'un oyuncusu Hüseyin Yoğurtçu futbolu bırakmak zorunda kaldı.
   • Ankaragücü yönetimi takımın ligde kalması durumunda 1 milyon TL prim vereceğini açıkladı.
   • TFF, 1461 Trabzonspor'a 13 Mayısa kadar Trabzonspor ile bağlarını koparması gerektiğini, aksi takdirde Süper Lig'de ya da play offta oynayamayacaklarını açıkladı.
   • Denizlispor'da teknik direktör değişikliği yaşandı. Yusuf Şimşek, Tayfur Havutçu dahil birçok ismi gündemine alan Denizlispor, Şenol Güneş'in eski yardımcısı Özcan Bizati'yi göreve getirdi.
   • Adanasporlu taraftarlar TFF ve MHK'yı istifaya davet etmek için yürüyüş düzenlediler.
   • PTT 1. Lig'de pazar günü oynanacak tüm maçlar Saat 14.00'da başlayacak.

Herkese şimdiden iyi seyirler..
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder