23 Nisan 2013 Salı

Röportaj: Ahmet Sabri Fener (A. Selçukluspor)

     Röportajlarımıza alt liglerin yetenekli isimleriyle devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Anadolu Selçukluspor'un 1992 doğumlu genç kalecisi Ahmet Sabri Fener. Geleceğin en iyi kaleci adayları arasında gösterilen Ahmet Sabri ile keyifli sohbetimize geçelim isterseniz..

Merhabalar Ahmet Sabri, okuyucularımız için kendini birkaç cümleyle kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman, nasıl başladın, kaleciliği seçmende neler etkili oldu?

     Merhabalar. 1992 Konya doğumluyum, 2002 yılına kadar atletizmle uğraştım. Atletizmi bıraktıktan sonra futbola Konya Şekerspor'da forvet mevkinde başladım. O sene forvetlerin çok , kalecilerin az sayıda olmasından dolayı kaleci mevkinde oynamayı denedim. Sonra da bu mevki de başarılı olunca kaleci olarak kaldım.

TFF 2. Lig'in gelecek vadeden kalecilerinden birisin. Geçen ayki sayımıza konuk olan Adnan Erkan hoca seni 2. Lig'den çok beğendiği kalecilerden biri olarak göstermişti. Peki, sen kendini nerede görüyorsun, gelecek için hedeflerin neler? Konyaspor, İstanbul takımları, Avrupa ya da A Milli Takım. Asıl hedefinde olanlar?

     Öncelikle Adnan Hocamıza düşünceleri için teşekkürler. O milli formamızı taşıyan, Türkiye ligine büyük katkısı olan değerli kalecilerimizden biri. Onun düşünceleri beni çok mutlu etti. Takım olarak hedefimiz ligi iyi yerde bitirmek, benim kişisel hedefim ise Konya şehrinde vazgeçilmez bir oyuncu olmak. Milli formayı kim taşımak istemez. Ben de her futbolcu gibi milli formayı gururla taşımak istiyorum.

Kendinde bir kaleci için beğendiğin ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Her kalecinin kendine göre eksikleri var. Benim de eksiklerim oluyor. Bu eksiklerimi hocalarımla konuşup gidermeye çalışıyorum.

Anadolu Selçukluspor'un bu seneki durumu hakkında düşüncelerin neler? Takımın bulunduğu yerden memnun musun, daha üst sıralarda olabilir miydiniz sence?

     Anadolu Selçukluspor bu sene siz de  biliyorsunuz ki her şeyiyle değişen takım. Kendini geliştirmeye çalışan bir takımız. İlk seneye göre sıralamamız bence iyi. İlk yarıda puan tablosunda durumumuz iyiydi; fakat sonra üst üste aldığımız mağlubiyetler bizi küme hattının içine soktu. Sonrasında toparlandık ve hedefimiz olan ligde kalmayı büyük ölçüde başardık. Eğer ilk yarıda ki performansımızı devam ettirebilseydik, Play Off için en iddialı takımlardan biri haline gelirdik.

Evinizde oynadığınız bir Altay maçı vardı sizin için kötü bir sonuçla biten. Maçta Korhan Öztürk'ten jeneriklik bir gol yemiştin. Hatta Korhan ''Puskas Ödülüne talibim.'' demişti. en bu golü bize anlatır mısın? O an neler hissettin?

     Altay'a karşı o maçta takım olarak çok kötü oynadık. Kontra atakla bir anda gelişti Altay atağı. Korhan topun gelişine sert ve düzgün vurdu. O golü yemek de bize nasip oldu. Benim için üzücü bir gol oldu tabiki.

Konya halkının Anadolu Selçukluspor'a desteği nasıl? Bizim aracılığımızla taraftarlarınıza iletmek istediğin şeyler var mı?

     Taraftarlarımız Konyaspor'a çok iyi destek veriyorlar. Verilmesi de gerekli, Konyaspor'umuz Süper Lig için oynuyor. Bizim maçlarımızda taraftar sayısı istediğimiz seviyede olmuyor. Taraftar bir takımın itici gücüdür. Takım arkadaşlarımla da konuştuğumda onlar da bundan dert yanıyor. Taraftarımızı daha çok yanımızda görmek istiyoruz. Onları seviyoruz. Her maçımıza gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın kaleciler kimler?

     2 yıl önce vefat eden aynı takımda görev aldığım Gürsel Yaprakçı abim örnek aldığım kişilerin başında gelir. Hem kişiliğiyle hem de futboluyla kendini taraftara ve takım arkadaşlarına sevdiren çok değerli bir abimdi. Mekanı cennet olsun.

     Yeni Malatyaspor'da görev yapan Ziya Aydın ve A Milli takımımızın kalecisi olan Volkan Demirel de örnek aldığım ve beğendiğim kalecilerden biri.

TFF 2. Lig'de karşılıklı oynamaktan en çok çekindiğin, seni en çok zorlayan golcüler kimler?

     Balıkesirspor'dan Coşkun Yılmaz. Bitiriciliği çok iyi. Geçen sene birlikte oynadığım, şu an ise Güngörenspor için ter döken Murat Dilek de çok iyi bir forvet.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun, ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Ben çocukluğumdan Konyaspor taraftarıyım. Önceki sorunun birinde de cevapladığım gibi memleketimin takımında oynamak isterim. Konya şehrinde unutulmaz olmak istiyorum. Yurtdışında desteklediğim takım ise Real Madrid. Casillas'ı kesmek için Real Madrid :)

Bu zamana kadar çalıştığın hocalardan senin üzerinde büyük emekleri olduğunu düşündüklerin kimler?

     Altyapı hocalarımdan Abdurrahman Baysangur, Hakan Ünal, Alparslan Uysal, Rıfkı Ekenler. A takıma çıktığım zamanda Mehmet Altıparmak ve ekibi, ekibinden kaleci antrenörü Haluk Kaplan hocamın gelişme döneminde bendeki emeği büyüktür. Yine Mustafa Çapanoğlu ve ekibi, ekibinden kaleci antrenörü Erdal Konukoğlu hocamın da buralara gelmemde emekleri büyüktür.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Antreman ve maçlar dışında boş kalan vakitlerini nasıl değerlendiriyorsun?

     Takım arkadaşım Ahmet Önay ile iyi arkadaşım. Ayrıca Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak ile aramız iyi. Bu 3 isimle birlikte yaklaşık 8 yıllık bir arkadaşlığımız var. İş dışında birlikteyiz.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin konular varsa onları da bilmek isteriz.

     Sitenizi ve Twitter hesabını takip ediyorum. Alt liglere ve alt yapıya değer verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bir ülkenin futbolunun gelişmesi alt yapıya bağlı ama bizim ülkemizde medya alt yapıyı takip etmiyor.S iz ve sizin gibi kişiler sayesinde belki de bazı tabular yıkılır.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler.

     Ben teşekkür ederim. Size de yayın hayatınızda başarılar

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder