2 Nisan 2013 Salı

Süper Lig'de İnenler ve Çıkanlar

     Spor-Toto Süper Ligi'nin son çeyreğine girilen haftalarda hem şampiyonluk hem küme düşmeme mücadelesi sıcaklığını koruyor. Puan tablosunda takımların birbirine yakınlığı sürerken bazı takımlar ilk yarıdaki puan performanslarından çok farklı bir grafik çizmekte. Benzer bir gidişin devam etmesi durumunda hem Avrupa kupalarına katılım sıralaması hem de tehlike bölgesinde, ilk yarı sonunda akla gelmeyen takımların sahne alması sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

      Takımların ilk yarıdaki on yedi haftada maç başına aldıkları puanlar ile ikinci yarının ilk on maçındaki puan ortalamalarını karşılaştırdığımızda çıkışta ve inişte olan takımlar ortaya çıkıyor. Aşağıdaki liste bize takımların ikinci yarıdaki puan ortalamaları ile ilk yarıdaki puan ortalamalarının farkını göstermekte. Listenin başında, ikinci yarıda ilk yarıya oranla maç başına 0.66 puan daha fazla alan Elazığspor bulunuyor.

     Listedeki rakamlar bize ikinci yarının ilk 10 haftasında puan performansı açısından Galatasaray ile Sivasspor'un neredeyse ilk yarıdaki çizgilerini sürdürdüğünü, üst kısımdaki artı puanlı takımların çıkışta, alt kısımdaki eksi puanlı takımların ise inişte olduğunu söylüyor. Kalan yedi haftada da takımların birebir aynı şekilde puan kazanmaya ya da kaybetmeye devam edeceklerini öngörmek tabi ki mantıklı değil. Ancak ikinci yarıda en şiddetli düşüşü gösteren Trabzonspor, Karabükspor ve Antalyaspor yönetimleri için sorgulanması gereken noktalar olduğu da açık.

Yazar: Vedat SERİN

Elazığspor: 0.66
Kasımpaşa: 0.65
Fenerbahçe: 0.61
Kayserispor: 0.58
Gençlerbirliği: 0.46
Gaziantepspor: 0.32
Akhisar Belediyespor: 0.22
Bursaspor: 0.19
Galatasaray: 0.06
Sivasspor: 0.01
İstanbul BŞB: -0.14
Beşiktaş: -0.16
Eskişehirspor: -0.21
Orduspor: -0.28
Mersin İdman Yurdu: -0.28
Trabzonspor: -0.41
Karabükspor: -0.51
Antalyaspor: -1.06
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder