7 Nisan 2013 Pazar

TFF'nin Kosif İnadı Bingöl'de İflas Etti..

     Sol Gazetesi'nde 7 Nisan'da çıkan, Alper Kaya imzalı haberde olaylı Bingöl - Aydınspor maçının hakemi üzerinden, yükseltilen hakemlere dikkat çekildi.

     Dönem dönem MHK ve TFF üzerinde bazı hakemlerin kayrıldığı iddiaları çıkıyor. Geçtiğimiz Pazar oynanan ve maç sonrasında taraftarların bir Aydınspor futbolcusunun kolunu kırdığı Belediye Bingölspor Aydınspor 1923 maçı akabinde gözler maçın hakemi Emre Kosif’'e çevrildi.

     Emre Kosif, bu sezon İkinci Lig’'de 7; Türkiye Kupası’'nda ise 2 maça çıktı. En son 24 Şubat'ta maç alabilmiş olan Kosif'’in aradan 1 ay geçtikten sonra Üçüncü Lig'’in en kritik maçlarından birisine atanması kafalarda soru işaretleri yaratırken bu hakemin yükselişi de benzeri soru işaretlerini üstüne çekiyor.

     Geçtiğimiz sezon sadece 8 Üçüncü Lig, 2 de İkinci Lig maçında düdük çalmasına, üstelik geçtiğimiz sezon yönettiği her maçın ardından 1 aya yakın dinlendirilmesine rağmen bu sezon İkinci Lig seviyesine çekilmesi MHK'’nın hakem yükseltme kıstaslarında kayırma iddialarını ayyuka çıkarıyor. Zira aynı hakem, askerliğini yapmadan önce Ulusal Yardımcı Hakem statüsündeyken gittiği ve doğal olarak hiç maç yönetmediği askerlik süreci sonrası ilginç bir şekilde sahalara “"Ulusal Hakem"” statüsüne kavuşmuş olarak dönmüştü.

     Emre Kosif’'in meslektaşlarını kıskandıracak denli hızlı yükselişinin ardında 2008 yılındaki ihbarı da yatıyor olabilir. Muğlaspor-Torbalı maçı öncesi eski bir Süper Lig hakeminin kendisini arayıp “"Maçı Muğlaspor kazanmalı, sizi maddi ve manevi tatmin ederim"” ifadelerini kullandığını TFF’'ye iletmiş, sonuç olarak maçın hakem kadrosu değiştirilmişti.

     Geçtiğimiz pazar günü oynanan ve play off hattını yakından ilgilendiren Belediye Bingölspor-Aydınspor 1923 maçından önce Bingöl taraftarları Aydınspor’un üçüncü kalecisine çivili sopayla saldırdı. Maç öncesi güvenlik zafiyeti yaşanmasına karşın oynatılması için hakemlerin ısrarcı olduğu maçın sonrasında ise özel güvenliğin gözleri önünde sahaya giren yüzlerce Bingölspor taraftarı rakip futbolcuları çevreleyip fiziksel şiddet uygulamış ve Aydınspor futbolcusu Sinan Uzun'’un kolu kırılmıştı. Aydınspor kafilesi ise şehirden panzerler eşliğinde ayrılabilmişti.

KOSİF AİLESİ ve TFF İLİŞKİSİ

     "Kosif" soyadı TFF için yabancı bir kavram değil. Kosifler Otomotiv’'in sahibi olan ailenin adı son olarak kamuoyunda 3 Temmuz Şike Soruşturması olarak bilinen soruşturmaya karışmış; Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'’ın, sonradan olmadığı ortaya çıkacak olan, kız kardeşine hediye edildiği varsayılan ve savcılık mütalaasına da geçen Mini Cooper'’ın Kosifler Otomotiv’e zimmetli oluşu ilginç bir ayrıntı olarak arşivlerde yerini almıştı.

Yazar: Alper Kaya   Kaynak: Sol Gazetesi
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder