14 Mayıs 2013 Salı

Gekas ve Ozan İpek..

     Bir takım düşünün; sezon öncesi hedefi ilk 6 olsun, ligde aldığı sonuçlarla küme düşmemeye oynasın. Adı Mersin İdman Yurdu, küme düştü. Bir takım daha düşünün; devre arası geldiğinde hepimizin "Kesin ligden düşer" diye beklediğimiz bir takım. O takım, Akhisar Belediyespor; bugün neredeyse kümede kalmayı garantiledi.


     Devre arasında milyonlar harcanıp ligin üst düzey takımlarından oyuncu kiralayan Mersin İdman Yurdu, yanlış hoca tercihleri ve sorumluluk almaktan kaçan oyuncularla Süper Lig'de II. sezonunda küme düşerken, Akhisar Belediyespor düşük bütçesi ve mütevazi imkanlarıyla Gekas'ı transfer ederek lige tutundu.

     Mersin İdman Yurdu'na devre arasında kiralanan Ozan İpek ile Akhisar Belediyespor'a devre arasında transfer edilen Gekas'ın karşılaştırmalı istatistiklerine bir göz atalım.

Theofanis Gekas

Ozan İpek

Oynadığı Maç 14 Oynadığı Maç 4
İlk Onbirde 12 İlk Onbirde 3
Gol Sayısı 12 Gol Sayısı 0
Gol Girişimlerinde 65 Gol Girişimlerinde 25
Kalesine Mesafesi 76,64 Kalesine Mesafesi 74,54
Ceza Alanı İçinde 60 Ceza Alanı İçinde 26
Kaleye Şut 40 Kaleye Şut 11
Maliyeti: 350 Bin TL Maliyeti: 1 Milyon TL

     Rakamlar bizlere herşeyi özetliyor. Gekas yarım sezon için 350 bin liraya Akhisar'la anlaşıp takımı ligde tuttu; Ozan İpek yarım sezon için 1 milyon lira alıp sadece yattı. Mersin İdman Yurdu küme düşmek için para harcadı; Akhisar Belediyespor ligde kalmak için para harcayıp karakterli oyuncuları kadrosuna dahil etti.

     Mersin İdman Yurdu için gelecek sezonun planlamalarının yapılması için bir an önce kongre kararı alınmalı. Ali Kahramanlı görevine devam edecekse, güçlü ve vizyonlu bir yönetim oluşturmalı. Aksi takdirde bu takımı uzun yıllar daha alt liglerde izlemek zorunda kalacağız.

Yazar: Vedat SERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Gekas gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Her zaman söylerim bu lige renk katabilen izlenmesi zevkli bir oyuncu...

    YanıtlaSil