20 Mayıs 2013 Pazartesi

Maç Yazısı: Konyaspor - Bucaspor

     Dün Konyaspor ve Bucaspor Süper Lig yolunda ilk play-off maçında karşılaştılar. Gülen taraf İzmir ekibi Bucaspor oldu.

MAÇ ÖNCESİ
     Maçtan önce Konya şehrinde halkın müthiş bir ilgisi vardı maça. Söylenilene göre 40000 bilet talep edildi. Her yer Konyaspor atkılı, formalı insanlarla doluydu. İlgi büyüktü, biletler bitmişti. Biletlerin bitmesinin sebebi 1 kişiye onlarca yüzlerce bilet verilmesiydi. Ben de arkadaşımla anlaştım ve bu maçı yerinden izleyelim dedik. Biz de bilet almayı son güne bırakınca sıkıntılar yaşadık. Stadın girişinde karaborsacılar cirit atıyordu. Kimse ne laf ediyordu ne bir şey. Emniyet güçleri görüyordu sesini çıkarmıyordu, karışmıyordu. Biz de maçı izlemek için 1 TL olan kale arkasını 5 TL'ye almak zorunda kaldık. Bizim biletcimiz yine de insaflıydı, kale arkası tribünü biletlerini 10, 15, 25 TL'ye satanlar bile vardı. Maçın başlamasına 45 dakika kala kale arkası tribününde bir kuyruk vardı inanamazsınız. Stada giremeyen insanların öfkesi artıyordu ve ''Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda!'' sesleri yükseliyordu. Tartışmalar, izdihamlar derken stada girdiğimizde santra vuruşu yapılıyordu. En azından stada girmemizin mutluluğunu yaşıyorduk. 30. dakikada kapıları açtılar ve sıradaki insanlar 30. dakikada girebildiler maça. Taraftar dünkü maçta fazlasıyla çile çekti diyebiliriz, stada gireni ve giremeyeniyle.

BUCASPOR
     Gelelim maça. Bucaspor beraberlik için gelmiş Konya'ya, kafalarında galibiyet yokmuş sanki. Dakika 45'te Luiz Henrique Bucaspor'u öne geçiren golü attı. Konyaspor bu pozisyondan sonra Ali Turan'la topu ağlara gönderdi ama faul gerekçesiyle sayılmadı. Bence Henrique'nin attığı golde de faul vardı, aynı pozisyon bile diyebiliriz. Maçta yaklaşık 2-3 tane net pozisyon bulan Bucaspor özellikle son dakikalarda kaçan pozisyonu İzmir'de hatırlayabilir ve üzülebilir. Mehmt Batdal güçlü fiziğiyle Konyaspor savunmasını zorladı. Kaleci Ömer oyunu fazlasıyla soğuttu ve taraftarın tepkisini aldı. Maç genelinde kontrollü oynayan Bucaspor vardı.

     Bucaspor taraftarı yaklaşık 400 kişi tribündeki yerlerini alıp takımlarına destek verdiler. Küçük çaplı olaylar yaşansa da maç içinde takımlarına desteği güzeldi. Tebrikler..


KONYASPOR
     Konyaspor'a gelince; 3 tane direkten dönen topları vardı ama bu sizi aldatmasın. Konyaspor da çok müthiş bir oyun oynadı diyemeyiz. Özellikle önceki haftalara göre ruhsuz bir oyun sergilediler. Direkten dönen pozisyonlar dışında Konya'nın net atağı yoktu. Konyaspor'u daha farklı mağlubiyetten kurtaran isimler Erdinç-Selim ve İshak'tı. Üçü de savunma hattında elinden geleni yaptı. Ali Turan yerine Tolga olsaydı Konyaspor için daha iyi olurdu sanki. En azından Tolga'nın 2. yarı girmesi Konyaspor'un hücumda etkili olmasını sağlardı. Ars'ın suskunluğu devam ediyor. Maçın başında Ömer Ali'nin sakatlığı da takımı etkiledi. İleride top tutan ve hızlı bir oyuncu Ömer Ali, onun eksikliği hissedildi. Bir de dikkatimi çeken bir şey var ki Uğur Hoca'nın maç içindeki tavırları. Normal maçlarda oldukça agresif olan, oyuncularına kızan Uğur hoca bu maçta sessizdi. Beklemediğim bir Uğur hocayı görmek beni de şaşırttı.

     Konyaspor taraftarını konuşacak olursak son 2 senedir izlediğim en iyi Konyaspor tribünüydü. Kale arkaları ve maratonun bile tribün gruplarına ayak uydurması, maçı ayakta izleyip destek vermesi güzeldi. Herkes umutluydu ama üzgün ayrıldı staddan.


HAKEM
     Serkan Çınar'ın maçı katlettiği kanaatindeyim. Özellikle böyle bir maçta Süper Lig'in deneyimsiz hakemlerini atayan MHK'ya da saygılar..

İkinci maç perşembe günü Buca'da. Bakalım kim çıkacak finale? Buradan yeniden hatırlatıyorum. Bu sene Konya'da Konyaspor maçları bitti ama en azından gelecek sezon için yönetiminin taraftara biraz yardımcı olması gerekiyor. Yeni stad olsa nolur olmasa nolur? Elinde bileti olan vatandaş maça 30. dakikada girmek zorunda kalıyorsa, tribüne 1 biletle 2 kişi giriyorsa büyük yanlış var demektir. Mesele bileti 1 TL yapmak değil, 3 TL yap para veren girsin. 1 TL ile bile 1 biletle 2 kişi giriyor ya neyse..

Bugünlük bu kadar, başka bir maç yazısında görüşmek üzere..

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder