30 Mayıs 2013 Perşembe

Röportaj: Efe Halil Özarslan

     Transfer Merkezi Dergisi olarak röportajlarımıza son sürat devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz transferin gözdesi, Bucaspor'un genç yıldızı Efe Halil Özarslan. Yazarlarımızdan Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım isterseniz..

Merhabalar Efe, öncelikle kendinden biraz bahsedebilir misin?

     Mersin doğumluyum, ailem Mersin'de yaşıyor. 12 yaşında Gençlerbirliği'ne transfer oldum. Ondan sonra kiralık olarak Hacettepe ve Ankara Demirspor kulüplerinde oynadım. En son olarak Bucaspor takımında forma giydim.

Futbola başlama hikayenden bahsedebilir misin?

     Futbola Mersin ilinde bulunan Çiftlikköy Adonisspor alyapısında başladım, daha sonra Gençlerbirliği alyapısına transfer oldum. Burada oynamanın avantajiyla Türkiye A Genç milli takımlar için erken keşfedildim. 2008 yılında profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzalayarak Gençlerbirliği PAF takımına alındım. Burada bir sezon oynadıktan sonra oyun tecrübesi edinebilmem için 2009-10 sezonunun ara transfer döneminde Ankara Demirspor'a gönderildim Ankara Demirspor için ilk resmi maçıma 24 Ocak 2010 tarihinde Kırıkkalespor'a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktım. 2010-11 sezonunu kiralık futbolcu statüsünde Hacettepe'de geçirdim.

Altyapılarda oynarken futbolcu olmanda ve gelişiminde etkili olan teknik adamlar kimlerdi?

     Şu anda Boluspor'da görevli olan Osman Nuri Işıklar. Ayrıca Gençlerbirliği alt yapısında da önemli hocalarım oldu.

Futbola forvet mevkinde başlamışsın. Defansa geçişini anlatır mısın?

     Gençlerbirliği yıllarımda hocamız Cemal Abim vardı. O beni forvet mevkinden defans mevkine geçmem konusunda destekledi. Forvet oyuncusu olarak golcü kimliğimle dikkat çekiyordum. Hocalarım defans özelliklerine sahip olduğumu düşündükleri için defans oyuncusu olarak futbol hayatıma devam ediyorum.

Bir defans oyuncusu olarak kendinde beğendigin ya da zayıf gördügünü düsündüğün yanların nelerdir?

      Zayıf gördüğümü düşündüğüm eksikliğim yok aslında. Bazı posizyonlarda boy ve ağırlığım dezavantaja dönüşebiliyor. Kendimde begendigim özellik ise maç esnasında duracağım yeri çok iyi biliyorum.

Play-off öncesi Bucaspor'da tatsız bir olay yaşamışsın bize bu olayı anlatır mısın?

     2 yıldır alacaklarım ödenmediği için federasyona başvurdum. Basında yer alan transfer konularıyla alakası olmamıştır. Hiçbir zaman takımıma sorun yaşatmadım.

Gelecek hakkındaki düşüncelerin neler? Bucaspor'la devam edecek misin? Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin transfer listesinde olduğun konuşuluyor.

     Bucaspor defteri benim için kapanmıştır, Bucaspor'la devam etmeyeceğim. Süper Lig takımlarından Eskişehirspor, Beşiktaş, Sivasspor ve Çaykur Rizespor'un benimle ilgilendikleri doğrudur.

Geçen günlerde "Yılın Futbolcusu" ödülünü Abdullah Avcı'nın ellerinden aldın. O an yaşadığın duyguları aktarabilir misin?

     Böyle güzel bir ödülü Abdullah Avcı gibi önemli bir isimden almak benim için gurur vericiydi. Abdullah Hoca umarım bu sezon Süper Lig'e transferin gerçekleşir dileklerini bana ifade etti.

PTT 1. Lig’de bu sezona kadar seni zorlayan futbolcular kimler odu?

     Kayseri Erciyesspor'un Fildişili oyuncusu Gohou. Çok kuvettli bir oyuncu ama üstesinden geldim. (Gülüşmeler)

Defans oyuncusu olarak yurtdışından beğendiğin, örnek aldığın isimler var mı?

     Birincisi Barcelona takımın başarılı oyuncusu Pique. İkinci İsim Bayern Münih'in başarılı oyuncusu Van Buyten. Oyun stilim Van Buyten'e benziyor.

Bucaspor taraftarı hakkındaki düsüncelerini birkaç cümleyle anlatabilir misin?

     Bucaspor taraftarının bende her zaman yeri ayrı olacaktır. Benim futbola dönmemi sağlayan ve beni futbola kazandıran Bucaspor taraftarıdır. Taraftarımızı cok seviyorum, özellikle Alfabe Bestesi takımca biliyorduk.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? İzmir'de zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

      12 yıllık arkadaşım Aykut Çeviker ve Alparslan Erdem. Ailemle zaman geçirmeye çalışıyorum. İzmir'de kaldığım evim alışveriş merkezine çok yakındı. Arkadaşlarımla sinema ve bowling oynayarak zaman geçiriyordum.

Kariyerinde unutamadığın bir golün var mı?

     Bu sezon 5-5'lik Adana Demirspor maçında attığım gol. Adana Demirspor Juninho'yla golü kaçırdı, kaçan golden sonra ben de şık bir gol attım. Hatta Alparslan Erdem 5 dakika daha olsaydı yüreğim yetmezdi demişti. Bu sezon keyif aldığım bir maçlardan biriydi.

Türk futbolu için gelecegin yıldızı olarak gösterilen eski takım arkadaşın Salih Uçan hakkındaki düşüncelerini aktarır mısın?

     Ben Salih'le 1,5 yıl aynı evi paylaştım. Salih bugünlere geleceğini biliyordu daha karakteri ve kişiliği tam oturmadı birkaç sezon içinde gerçek Salih'i göreceğiz. Fenerbahçeye transferi gol atmaları daha bir şey değil. Salih ileriki sezonlarda yurtdışında oynayacağını umuyorum. Çok düzgün karakterli 10 numara bir kardeşim.

Efe, bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederiz.

     Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder