19 Mayıs 2013 Pazar

Röportaj: Hakan Kutlu (Mersin İdman Yurdu)

     Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, sitemiz ve Spor33 yazarlarından Vedat Serin'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Vedat Serin: Hocam, geride bıraktığımız 2012-2013 sezonunu kısaca değerlendirebilir misiniz?

Hakan Kutlu: Öncelikle şampiyon Galatasaray'ı tebrik ediyoruz.Kupada finale kalmayı başaran Trabzonspor ve Fenerbahçe'yi de tebrik ediyoruz. Bu sezon ligden düşen takımlar, Mersin İdmanyurdu,Orduspor ve İBB. takımları, sezon öncesinde çoğunluğun "küme düşmez" dediği takımlardı. Kimsenin beklemediği takımlar küme düştü. Biz Mersin'e göreve ligin bitmesine 9-10 maç kala geldik. Kadro kağıt üzerinde iyiydi ama beklediğimizden daha zor bir süreç yaşadık. Kasımpaşa ve İBB maçlarında futbolcuların alacaklarından dolayı boykotları bizi zor duruma düşürdü. Bugüne kadar kulübün prestijini zor durumda bırakmamak için konuşmadım. Bu durum kamp zamanlamalarımızı ve programlarımızı olumsuz etkiledi .Antalya kampımız, takımın gerçek karakterini görmemiz açısından iyi oldu. Kampdan sonra takım görüntüsü veren bir ekip olduk. İyi sonuçlar alamasak bile oynadığımız futbol, yurt genelinde takdir edildi. Bazen de oynadığımız iyi oyun skora yansımadı çünkü hakem hataları skorlara doğrudan etki etti. Burada tek tek hakem hatalarını saymama gerek yok ama en bariz iki örneği Galatasaray ve Bursaspor maçları oldu.

Vedat Serin: Sizce Mersin İdmanyurdu'nun ligden düşmesinde hangi faktörler ön plana çıktı?

Hakan Kutlu: Geçen sezon ki takımın iskeleti bozulmuş.Yaş ortalaması artmış. Kadro yapılanması yanlıştı.Yabancı oyuncu sayısı çok fazla. Oyuncu mukavelelerinin de 1'er yıllık olması, takım için dezavantajdır her zaman. Mukavelesi 1 yıl olan oyuncular genelde çok fazla sorumluluk almazlar. Pahalı ve marka isimlerle anlaşılmış ama planlama doğru yapılmamış. Mersin İdmanyurdu yönetiminin takımın iç işlerine karışmaması, geçmiş dönem hocalarına rahatlık sağlamış. Burada yönetimin de hatası var. Bu rahatlığı sağlamak doğru gibi görünebilir ama hocalara takımın kaderiyle oynayacak kadar rahatlık sağlanmamalıydı.

Vedat Serin: Göreve devre arasında gelmiş olsaydınız, nasıl bir fark yaratırdınız?

Hakan Kutlu: Takıma devre arasında gelmiş olsaydık, takımdaşlığı sağlayarak takım olgusu oluştururduk. Bu sayede de ligde kalabilirdik.

Vedat Serin: Daha önce verdiğiniz bir demeçte "Bazı oyunculara sahaya çıkması için yalvardık." dediniz. Bunlar hangi oyunculardı? Takımın bu sıkıntılı sürecinde altyapıdan oyuncu çıkarmayı düşünmediniz mi?

Hakan Kutlu: İsim isim söylememe gerek yok. Oyuncuların tamamına yakını bizi çok zorladı. Onları maça kısa bir zaman kala psikolojik olarak hazırlayıp motive etmek çok zordu. Her geçen hafta kulüpten alacakları çoğaldıkça, sıkıntı iki kat artıyordu. Altyapıdan 2 profosyonel oyuncumuz vardı. A2 takımımızın 3-4 maçını seyredip Burak'ı beğendim; ona şans verebildim. Önümüzdeki sezon takımın başında olursam, altyapıdan 2-3 oyuncu çıkarmak hayalim.

Vedat Serin: Şu an resmi olarak Mersin İdman Yurdu'nun antrenörü değilsiniz. Göreve devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Hakan Kutlu: Başkan ile görüştük. Bir protokolümüz var. Şu an kongre gerçekleşmeden hiçbir şey net değil. Şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturulacaksa, görevime devam etmek istediğimi beyan ettim. Bu durumdayken bile gerekli çalışmaları yapıyoruz. Transfer için başkana listeyi sunduk. Yeni yönetim oluştuğunda her şey daha da netleşecek.

Vedat Serin: Yakın zamanda İstanbul'da Bakan Zafer Çağlayan ile bir görüşme gerçekleştirdiniz. Bu görüşmenin detaylarını kısaca aktarır mısınız ?

Hakan Kutlu: Bakanımız Mersin'le, Mersin İdman Yurdu'yla ilgilenen bir insan. Önümüdeki sezon için görüş alışverişinde bulunduk. Hepsi bu.

Vedat Serin: Hocam taraftarlar geldiğiniz günden bugüne dek size çok büyük destek verdiler ve hep arkanızda durdular. Onlara buradan bir mesajınız var mı?

Hakan Kutlu: Onlar benim için çok değerliler.Bana ve ekibime hep destek oldular.Kısa sürede camianın bir evladıymış gibi hissettik kendimizi.Şimdiye kadar verdikleri destekler için onlara çok teşekkür ediyorum; gelecek sezon karakterli oyuncularla şampiyonluğa oynayan güçlü bir Mersin İdmanyurdu izlettireceğimizin sözünü veriyorum.

Vedat Serin: Sn. hocam sitemiz olarak bizlere ayırdığınız zaman için teşekkür ediyoruz.

Hakan Kutlu: Ben de size teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder