4 Haziran 2013 Salı

Röportaj: Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Süper Lig'e çıkan Torku Konyaspor'un genç yıldızı  Ömer Ali Şahiner..

Merhaba Ömer Ali. Okuyucularımıza kendini kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman nasıl başladın?

     Merhabalar. Ben 1992 Konya doğumluyum. Futbola 10 yaşında sokakta top oynayarak başladım. Beni Karabağ Gençlerbirliğispor'un antrenörü Niyazi Yıldırım hocam sokakta oynarken izlemiş ve beğenmiş. Babamla görüşüp beni takımına aldı ve 5 yıl Karabağ Gençlerbirliği'nde top oynadım.

Tebrik ederiz Ömer Ali, zorlu bir süreçten sonra şampiyon oldunuz. Bu şampiyonluk sürecini bize anlatır mısın?

     Teşekkür ederim. Dediğin gibi bayağı bir zorlu süreçten sonra şampiyonluğa ulaştık. Özellikle bir Tavşanlı Linyit maçı vardı ki, dönüm noktasıydı. Biz 14. sıradaydık ve Tavşanlı ile aramızda sadece 3 puan vardı, eğer yenilseydik düşmeme hesapları yapardık. Tavşanlı galibiyetinden sonra birkaç maç galip geldik. Bolu ve Rize mağlubiyetlerini yaşadıktan sonra taraftarımız yeni sezonun hesapları yapılması gerektiğini savunuyordu ama biz aldığımız galibiyet serisiyle şampiyonluğa yürüdük. Kutlamalarımızda üstümüzdeki tişörtlerde yazdığı gibi ''İnancımızla, dualarınızla...''

Bu seneki maçlarda en çok sevindiğin ve en çok üzüldüğün maçlar hangisiydi?

     En çok üzüldüğüm maç play offtaki ilk maç olan Bucaspor maçıydı. Maçın henüz 10. dakikasında talihsiz bir sakatlık yaşadım. O maçta daha stada gelmeden taraftarların meşalelerle bizleri karşılaması, stadın doluluğu bizi müthiş oranda motive etmişti. Belki de son yıllardaki en iyi tribündü. O maçta sakatlanmak üzüntümü arttırdı. En çok sevindiğim maç da oynayamasam da şampiyonluk maçımız Manisaspor maçıydı.

Biraz da şampiyonluk kutlamalarından bahseder misin? Konya'da ki coşku nasıldı?

     Biz diğer arkadaşlarımızdan daha çok sevindik çünkü biz doğma büyüme Konyalıyız, bu toprakların çocuğuyuz. Küçükken taraftarlığını yaptığımız takımın şampiyon kadrosunda bulunmak bizi çok mutlu etti. Kutlamalar anlatılacak gibi değil, yaşamadan anlaşılmaz.

Taraftarlar tarafından çok sevilen bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bize biraz da Konyaspor taraftarını anlatır mısın? Onlara bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben onların içinden geliyorum zaten, küçüklüğümüzde her maça girerdik. Şimdi bu taraftarlar tarafından sevilmek benim için büyük bir onurdur. Onlar bizim iyi ve kötü günümüzde hep yanımızda oldular. Bu şampiyonlukta taraftarımız büyük pay sahibidir.

Gelecek hakkındaki düşücelerin neler? Konyaspor da devam edecek misin? Hedeflerinde neler var?

     Bu takımla beraber yolculuğumuz henüz yeni başladı. Süper Lig'de Konyaspor ile büyük işler yapacağımıza inanıyorum. Tabiki her oyuncu gibi benimde gönlümde Avrupa'nın büyük kulüplerinde top oynamak yatıyor.

Kendinde beğendiğin ve eksik gördüğün yönler var mı, varsa neler?

     Tabiki kimsenin dört dörtlük olduğu söyenemez, benim de kendimde gördüğüm eksiklerim var. Devamlılığı sağlayarak bu eksiklerimi gidereceğimi düşünüyorum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin örnek aldığın futbolcular kimlerdir?

     Ben Arda Turan hayranıyım. Onun gibi Avrupa'nın güzide kulüplerinde oynamak istiyorum. Yurtdışından da David Villa'yı seviyorum.

Konya ve birçok şehrimizde yetenekli futbolcu kardeşlerimiz var ve bunlar futbol hayatlarını halı sahada devam ettiriyorlar. Ömer Ali Şahiner'in bu çocuklardan farkı nedir, nasıl buralara geldin?

     Düzenli hayat yaşamak bu işin 1. kuralıdır. Ne zaman eğlenip ne zaman çalışacağını iyi belirlemek gerekiyor. Bu işin önemli bir faktör de nasiptir, sadece yetenekli olmak yeterli olmuyor.

Senin için Recep Konuk ne ifade ediyor?

     Recep Konuk'un  bizim bu günlere gelmemizde çok katkısı oldu. Takım arkadaşım İshak'la bizim babamız gibi. Her zaman için bizim yanımızdaydı ve bugünlere geleceğimize bizi inandırdı. Buradan da Recep Konuk'a da teşekkürlerimi iletmek isterim.

Sence bir sağ açık oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

     Kısa ve öz bir cevap vereyim: Hız ve Teknik.

Teknik direktörün futbolcuların üzerindeki etkisi ne kadardır? Uğur hoca sence nasıl bir teknik adam?

     Teknik direktörün futbolcuların üzerindeki etkisi %100'dür. Uğur hoca bence işini layıkıyla yapan çok büyük bir teknik adam. Motivasyonumuzun üst seviyeye çıkmasında büyük bir etkiye sahiptir.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun, ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Bugünlerin rüya takımı Barcelona'da top koşturmak benim en büyük hayallerimden biridir.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Antrenman ve maçlar dışında boş kalan vakitlerini nasıl değerlendiriyorsun?

     Takım olarak bütün arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. Konya Şekerspor'dan birlikte geldiğim İshak'la aram çok iyi. Ayrıca Anadolu Selçukluspor'dan arkadaşlarımla (Ahmet Sabri Fener,Ahmet Önay) boş vakitlerimi değerlendiriyorum.

Sezonun flaş ismi Ars'ın takıma bu kadar çabuk ısınması, takım olmanın sonucu mudur?

Ars'ın kendisi çok sıcakkanlı, bize çok hızlı alıştı. Bize bir gelene biz on gittik ve bu takıma yansıdı.

U17, U18, U19 ve U21 milli takımlarında birçok maçta milli formamızı taşıdın. O formayı taşımak nasıl bir duygu? Bize anlatır mısın?

     16 yaşımdan bu yana milli takım formasını terletiyorum. Gerçekten anlatılamayacak kadar mükemmel bir duygu. İstiklal Marşı anında hissedilen duyguyu her futbolcu yaşamalı.

Milli Takımda en iyi anlaştığın arkadaşların kimlerdi?

     Gökay Iravul, Okan Alkan ve Ali Dere ile arkadaşlığımız daha ileri düzeydeydi.

Milli Takımın bugünü hakkında neler düşünüyorsun?

     Bugün eski ruhun olmadığını düşünüyorum, eski günlerdeki heyecan yok. Abdullah hocanın kurduğu genç takımın başarının kıvılcımı olacağına inanıyorum. Sürekli hoca değişikliğinin takıma bir fayda getireceğini sanmıyorum. Başarı için sabırlı olmamız gerekiyor.

Konya hakkında neler düşünüyorsun? 

    Konya benim memleketim yaşadığım şehir, çok seviyorum memleketimi. Özellikle uzun süreli kamplara, deplasmanlara gittiğimde özlüyorum Konya'yı. Sadece özlediğim Konya'da değil, yemeklerimizi ve etli ekmeği de çok özlüyorum .

Konya'da birden fazla tribün grubunun olduğunu biliyoruz. Tribün gruplarının ayrılması seni ve takım arkadaşlarını ne derecede etkiliyor?

     Bu konuyu Ars takıma ilk geldiğinde bize söyledi. Tribün grupları bir arada olsa daha coşkulu taraftar kitlemiz oluşur. Ama maçtan önce dört taraftar grubunun da bizi çağırması, dört taraftar grubuna da gitmemiz motivasyonumuzu arttırıyor.

Ülkemizde ve Konya'da kombine kültürü sence nasıl? Mesela Almanlar kombine işini çok güzel yapıyor ve stadlarının %90'ı kombineli seyirci oluyor. Bizim ülkemizde sence bu durum nasıl?

    Ülkemizde henüz kombine olayı zayıf denilebilir. 3 büyüklerde bile kombineli seyirci çok yüksek sayıları görmüyor. Konya'da da şu anda kombine olayı zayıf. Gelecek sene tabii bu seneye göre kombineli seyirci sayımızın artacağını düşünüyorum. Yeni stada geçildiğinde ise inşallah bizim de taraftarımızın büyük kısmı kombineli olacak. 

Sen Konya Şekerspor'da oynarken Süper Lig'den taliplerinin olduğu söyleniyordu. Hatta 3 büyüklerle de adın geçiyordu. O dönemde teklif var mıydı? Transfer neden gerçekleşmedi?

     Ben ilk resmi transfer teklifimi 16 yaşında Fenerbahçe'den aldım. O dönemde kulübüm küçük olduğumdan dolayı beni bırakmak istemedi. Benim için böyle hayırlı olduğu düşünüldü. Bu sene de dahil teklif almadığım sene olmadı.

Gol attığında ne hissediyorsun?

     Gol attığımda sevdiklerim aklıma geliyor ve ''kalp'' yapıyorum.

Unutamadığın maçın ve en anlamlı golün hangisi?

     Profesyonel futbol hayatımda ilk golüm olan Sarıyerspor'a attığım gol benim için çok önemli. Ayrıca milli takımda Hollanda'ya attığım golün de bendeki yeri ayrıdır.

Transfermerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     Sitenizi takip ediyorum, doğru haberler vermeniz benim bu takibimde en önemli etkendir. Alt liglere önem vermeniz alt liglerden gelen bir futbolcu olarak beni memnun ediyor.

Bu keyifli sohbet için teşekkür ederiz. Futbol hayatında başarılar dileriz.

     Ben de size teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. Hüseyin kardeşim bitanesi kolay gelsin başarılarını n devamını dilerim...

    YanıtlaSil