14 Haziran 2013 Cuma

Röportaj: Recep Onur Çelik

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Tepecikspor'un başarılı orta saha oyuncusu Recep Onur Çelik.

Merhabalar Recep Onur, okuyucularımız için kendini birkaç cümleyle kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman, nasıl başladın, futbolculuğu seçmende neler etkili oldu?

     1987 İstanbul doğumluyum. 13 yaşında futbola başladım. Futbola başlamamda abimin etkisi büyüktür. Abim de Galatasaray altyapısında oynamıştı.

İlk defa 2010 yılında 23 yaşında Tepecikspor'da profesyonel oldun ama çok kısa bir süre içinde, her sene lig atlayarak yükselişini sürdürdün ve bu sezon PTT 1. Lig’in iddialı takımı Orduspor’a transfer oldun. Bu çıkışını neye borçlusun, buralara gelmende hangi teknik adamları etkisi oldu sence?

     Türk futbolundaki yetiştirme bedeli kuralı yüzünden daha önce profesyonel olamadım. Yeteneklerime güvenip çalıştım, sonucunda karşılığını almış oldum. Bu çıkışımda Alaattin Çiçek ve özellikle Haliç Üniversitesi’nden Müslüm Gülhan hocalarımızın payı büyüktür. Ayrıca menajerim Ali Karakaş'a da bugüne kadar bana destek olduğu için teşekkür etmek istiyorum.

Bir orta saha oyuncusu olarak kendinde bir beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Güçlü yönlerim temposu yüksek, fiziksel olarak güçlü olmam ve çabukluğum diyebilirim. Kendimde eksik olduğunu düşündüğüm yönüm ise son vuruşlardaki eksikliğim, bunu geliştirmek için çalışıyorum.

Seni daha çok orta sahanı ortasında oynarken izledik. Başka mevkilerde de görev yapabiliyor musun? Daha önce oynadığın takımlarda hangi pozisyonlarda oynamıştın?

     Evet altyapıdayken forvet oynuyordum, gol kralı da olmuştum. Ayrıca iki ayağımı da kullanabildiğim için sağ bek ve sol bek mevkilerinde de görev yaptığım takımlar oldu.

Yeni takımın Orduspor hakkında düşüncelerin neler? Yeni sezondan beklenti yeniden Süper Lig’e dönmek olacaktır, bu hedefe ulaşabileceğinize inanıyor musun?

     Orduspor büyük bir camia, başarılı olacağımıza inanıyorum. Herkes elinden geleni yapacaktır. İnşallah sezon sonunda hedeflerimize ulaşacağız.

Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin neler? Süper Lig’de, büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?

     Orduspor’da sürekli ilk 11’de oynayan bir oyuncu olmak ilk hedefim. Süper Lig’de kendimi ispatlamak ve kısmet olursa milli formayı giymek hedeflerim arasında. Bundan birkaç yıl öncesine kadar milli takımı hayal bile edemezdim ama artık hedeflerim arasında sayabiliyorum.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Türkiye'den Emre Belözoğlu ve Avrupa futbolundan Claude Makalele isimlerini söyleyebilirim.

Biliyorsun A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Altyapıya gereken önem verilmediğini düşünüyorum. Altyapılarda iyi bir eğitim sistemi olduğunu düşünmüyorum, antrenörler bence yeterli teknik donanıma sahip değiller. Milli takımlarımızın daha başarılı olabilmesi için altyapıya daha çok önem verilmeli.

Federasyonun uygulamak istediği yabancı sınırlaması ve kontenjanın düşürülmesi hakkında ne düşünüyorsun? Sence sınırlama olmalı mı ya da sayının düşürülmesi doğru mu?

     Yabancı kontenjanının düşürülmesinden yanayım, kendi ülkemizde birçok yetenekli oyuncu var. Yerli oyunculara daha fazla şans verilirse Türk futbolu daha ileriye gidebilir.

Süper Lig piyasasında çok büyük paralar dönüyor ama alt liglerde önemli sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Uzun yıllar amatör ve alt liglerde oynamış biri olarak o yıllarda yaşadığın en büyük sorunlar, gördüğün önemli eksikler nelerdi?

     Alt liglerde birçok sıkıntılar var ama bunlar görmezden geliniyor. Maddi olanaksızlıklar, tesis yetersizliği, yeterli taraftar desteği olmadığı için motivasyon sorunu gibi birçok etken var. Alt liglere yeterince önem verilmediğini düşünüyorum.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin neler?

     Sezon içinde çok fazla boş zamanım kalmıyor, maçlar ve idmanlar dışındaki zamanlarımı daha çok dinlenerek geçiriyorum. Bunun dışında zaman buldukça arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin konular varsa onları da bilmek isteriz.

     Beğenerek takip ediyorum, alt liglere önem vermeniz güzel bunun artarak devam etmesini, bu çizginizi sürdürmenizi diliyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

      Hedefim ileride gençlere örnek olabilecek, yol gösterebilecek bir futbolcu olabilmek. Bunun için çalışmaya devam edeceğim, gençlere de bunu tavsiye ediyorum. Disiplinli bir şekilde çalışırsalar tüm hedeflerini gerçekleştirebilirler.

Ben teşekkür ederim, size de iyi yayınlar..

Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder