26 Haziran 2013 Çarşamba

Röportaj: Rızvan Şahin (İstanbul Bş.Bld.)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli sağ beki Rızvan Şahin. İşte yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı keyifli röportaj..

Öncelikle merhabalar Rızvan, bize futbola başlama hikayenden bahseder misin?

     Futbol hayatıma profesyonel anlamda ilk 2000-2001 sezonunun 2. yarısında Çaykur Rizespor'dan 3. Lig temsilcisi olan Çaykurspora kiralık giderek başladım. Sonra sırasıyla Artvin Hopaspor ve ardından Pazarspor'a kiralık verildim. Ertesi sezon Rizezpor'la sözleşmem bitti ve tamamen Pazarspor'un futbolcusu oldum. 1. sezon sonrada şu anki takımım olan İstanbul BŞB Spor kulübüne transfer oldum.

2005 yılında Pazarspor'da oynayan bir oyuncuyken çok kısa bir süre içinde İstanbul Büyükşehir formasıyla her sene lig atlayarak yükselişini sürdürdün, Süper Lig oyuncusu olmayı başardın. Bu çıkışını neye borçlusun, buralara gelmende hangi teknik adamları etkisi oldu sence?

     Bulunduğum yere gelmemde çalıştığım bütün hocalarımın büyük katkısı oldu. Yüksel Madenli (Çayelispor), Harun hocam, M.Karaca hocam (Çaykur Rizespor altyapı), Menderes hocam (Çaykurspor), Oktay hocam, Zafer hocam ve Mustafa Reşit hocam (Pazarspor)

Geleceğin hakkındaki düşüncelerin neler? İstanbul Belediye ile devam edecek misin?

     Şuan 31 yaşındayım ve en verimli olabileceğim dönemde olduğumu düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar futbol hayatımı aktif olarak devam ettirmek istiyorum. Henüz bir yaş sınırı belirlemedim gücüm yettiği sürece sahalarda olmak istiyorum. Çünkü bu benim için bahsedilmiş bir lütuftur.

PTT 1. Lig'de ve Süper Lig'de kariyerin boyunca seni zorlayan isimler kimler oldu?

     Genel anlamda oynadığım mevki itibariyle ters ayaklı futbolcularda biraz zorlandığım oluyor. Özellikle Ricardo Quaresma ve Erkan Zengin.

İstanbul BŞB Süper Lig'e çıktığı ilk yıllarda taraftar sıkıntısı yaşamaktaydı. Son yıllarda "Bozbaykuşlar" taraftar grubu ortaya çıktı ve baya da dikkat çekti. Taraftarınız hakkında düşüncelerin neler?

     Bozbaykuşlar bizim için taraftar grubundan çok daha fazlası oldu her zaman. Fubolu sadece bir oyun olarak gören ve her anlamda bundan keyif alan büyük yüreklere sahip insanlardan kurulu gurubumuz oldular. Benim için her zaman özel olmuşlardır.

Bu sezon Spor-Toto Süper Lig'den düşmenizi nasıl yorumluyorsun?

     Sezon başlarken bize 10. sırada tamamlayacaksınız ligi deseler inanın kendimizi küçük düşürülmüş hissederdik. Çünkü biz bundan daha fazlasıyız daha fazlası olmalıydık. Kaliteli insanlardan ve futbolculardan kurulu bır takımın bu sezon bir alt ligde oynayacak olması üzücü. Nasıl başarıda herkesin payı oluyorsa düşmemizde de herkesin hatası var. Böyle bir durumda kimse masum olamaz, takım olduğumuzu düşünüyorsak tabii.

Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?

     Barcelona.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? İstanbul'da zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

     İstanbulda antrenmanlar dışında genelde eşim ve oğlumla birlikte zaman geçirmeyi seviyorum. En büyük mutluluğum onlar. Benim gibi uzun yıllardır bu takımda bulunan arkadaşlarım, kardeşlerim var. Hepsi karakterli ve iyi insanlar ama oda arkadaşım Efe ile daha iyi anlaşıyorum.

Kariyerin boyunca aynı takımda oynamaktan zevk aldığın isimler kimlerdi?

     Takımda bulunan herkesle oynamaktan büyük zevk aldım. Can Arat ile oynamaktan bile zevk aldım (gülüşmeler..)


A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Öncelikle şuan milli takımlar başında bulunan değerli hocamın elinden geleni yapacağına canı gönülden inanıyorum. Başarı bugun toplanan puan veya başka şeylerle değerlendirilmemeli. Başarı bundan 5-10 sene sonra nerede olacağımızla alakalıdır.

Yabancı kontejanının düşürülmesi hakkında düşüncelerini okucuyularımıza aktarır mısın?

     Bence sorun yabancı kontenjanının düşmesi çıkması değil, sorun idarecilerin veya Türk hocaların kendi genç futbolcularına ne kadar değer verdiğiyle alakalı .Eğer korkmdan cesaretle oynatırsan mutlaka ülke futboluna kazandırılabilecek 1-2 genç bulursun.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Her şey için ben teşekkür ederim. Hayatta her şey hayal ettikleriniz kadar güzel olsun..

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder