5 Haziran 2013 Çarşamba

U20 Milli Takımımızı tanıyalım..

     21 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek U20 Dünya Kupası öncesinde milli takımımızı tanıyalım. Hazırlık kamp kadrosunda 26 oyuncu bulunuyor, kamp sonunda bu sayı 23'e düşecek. Yazarımız Ahmet Mert Can oyuncularımızı sizin için tanıtıyor.


KALECİ
Muhammed Alperen Uysal (1994) Galatasaray A2 takımının kalesini koruyor. 65 kez milli takımlara davet edildi. Sezon boyunca A2 Ligi'nde dahi olsa 30 kez forma giyerek kadroda kendisine yer bulmayı başardı. Bu sezonŞubat ayında profesyonel sözleşme imzaladı.

Aykut Özer (1993) Almanya Bundesliga 1 takımlarından Eintracht Frankfurt'ta forma giyiyor. 30 kez milli takımlara davet edildi. Özellikle Bundesliga'nın 2. devresinde kendisine 18 kişilik kadroda yer bulmayı başardı. Sezonun son maçında da Bundesliga 1 tecrübesi yaşadı.

Onurcan Piri (1994)
Giresunspor forması giyiyor. Bu sezon 1 Türkiye Kupası 1 lig maçı olmak üzere 2 resmi maçta forma giydi. 12 kez milli takımlara davet edildi. Sözleşmesi bu sezon sona eriyor.

SAVUNMA
Erhan Kartal (1993) Sezona Denizlispor'da başladı, ilk devrenin tamamında forma giydi. Sonrasında Kasımpaşa'ya transfer oldu ve zaman zaman forma şansı buldu. 66 kez milli takımlara davet edildi. Savunmanın sağında görev alıyor.

Fatih Turan (1993) Hollanda 2. Ligi Jupiler Lig takımlarından Fortuna Sittard'da sezonu tamamladı. 28 resmi maçta forma giydi. Şubat ayından bu yana milli takımlara davet ediliyor. Savunmanın sağında görev alıyor.

İlkay Durmuş (1994) Gençlerbirliği forması giyiyor. Bu sezon A takımda forma giymedi, A2 Ligi'nde de çok az süre aldı. Ancak hem U19 hem U20 milli takımımızın değişilmez sol beki oldu, 23 kez milli takımlara davet edildi. Almanya'nın Stuttgart takımından 2012 yılında transfer edildi.

Sefa Akın Başıbüyük (1993) Sezonun ikinci yarısını Giresunspor'da kiralık olarak geçirdi. Savunmanın solunda görev alıyor. Bu sezon 14 resmi maçta forma giydi.

Ferhat Poyraz (1993) Adanaspor'un futbolcusu. PTT 1.Lig'de 5 maçta forma şansı buldu, 2 kez Türkiye Kupası maçında oynadı. Sezonun 2.devresinde İskenderunspor 1967'ye kiralandı, orada da 12 maçta forma giydi. Savunmanın solunda görev alıyor.

Berkay Can Değirmencioğlu (1993) Fenerbahçe'nin futbolcusu ancak sezonu Denizlispor'da kiralık olarak geçirdi ve bu sezon en büyük patlama yapan oyuncuların başında geliyor. Milli takım kariyerine U20 milli takımında başladı. 27'si PTT 1. Lig'de olmak üzere 28 resmi maça çıktı. Stoper oynuyor, bu sezon sözleşmesi bitecek.

Ethem Ercan Pülgir (1993) Kartalspor'da başarılı bir sezon geçirmesine rağmen takımın düşüşüne engel olamadı. Savunmanın ortasında görev alıyor. Bu sezon 29 resmi maça çıktı, 10 kez milli takımlara davet edildi.

Hakan Çinemre (1994) Fenerbahçe A2 takımında stoper olarak görev alıyor. Sezonun tamamında A2 Ligi'nde forma giydi ve 13 maça çıktı. 9 kez milli takımlara davet edildi.

Sadık Çiftpınar (1993) Galatasaray forması giyiyor, savunma hattında görev alıyor. Sakatlığından dolayı 2013'te milli takımda forma şansı bulamadı. 27 kez milli takımlara davet edildi. Henüz profesyonel sözleşme imzalamadı. 20 kez A2 Ligi'nde forma giydi.

Ahmet Yılmaz Çalık (1994) Gençlerbirliği forması giyiyor, bu yıl Ocak ayında profesyonel oldu. Stoper oynuyor. 48 kez milli takımlara davet edildi. Profesyonel olduktan sonra sezonun son 5 maçında Süper Lig'de forma giydi ve başarılı performansıyla dikkat çekti.

ORTA SAHA
Cumali Bişi (1993) Çaykur Rizespor'da forma giyiyor, bu sezon 25 resmi maça çıktı. 12 kez milli takımlara davet edildi. Orta sahanın ortasında görev alıyor ancak savunmanın sağında da görev alabiliyor.

Mustafa Saymak (1993) Hollanda  Eredivisie'de Zwolle takımında forma giyiyor. 2 kez milli takımlara davet edildi, öncesinde Hollanda U19 milli takımında oynamıştı. Bu sezon 21 resmi maçta forma giydi. Hücum hattında sağda, solda ve ortada forma giyebiliyor.

Salih Uçan (1994) Fenerbahçe forması ile kendini tüm dünyaya tanıttı. Türkiye Kupası ve lig maçlarının yanı sıra Uefa Avrupa Ligi'nde de forma şansı buldu. 53 kez milli takımlara davet edildi.

Okay Yokuşlu (1994) Kayserispor forması giyiyor, bu sezon 24 kez Süper Lig'de forma giydi.Orta sahanın ortasında görev alıyor. 59 kez milli takımlara davet edildi.

Hakan Çalhanoğlu (1994) Almanya'nın Hamburg takımının futbolcusu. Bu sezon Almanya 3. Lig'ini şampiyon tamamlayan Karlsruher'de 39 resmi maçta forma giydi. 17 gol 14 asist yaparak takımını şampiyonluğa taşıyan isim oldu. 34 kez milli takımlara davet edildi. Orta sahanın ortasında görev alıyor. Takımın en önemli silahlarından.

Alpaslan Öztürk (1993) Belçika Ligi'nde Beerschot forması giyiyor. İlk olarak U18 milli takımımızın formasını giymişti, sonrasında Belçika milli takımı alt yaş gruplarına davet edildi. Son olarak Mart ayından bu yana U20 milli takımımıza çağrılıyor. Bu sezon 25 lig maçına çıktı. Defansın sağı asıl mevkisi ancak Feyyaz Hoca orta alanın ortasında görevlendiriyor.

Halil Akbunar (1993) Göztepe forması giyiyor, bu sezon sakatlık sorununu sıkça yaşamasına rağmen 30 resmi maça çıktı. Hücumun her 2 kanadında da forma giyebiliyor. 10 kez milli takımlara davet edildi.

Taşkın Çalış (1993) Gaziantepspor'un Süper Lig'de şans verdiği nadir gençlerden. Bu sezon 20'si Süper Lig'de olmak üzere 23 kez resmi maçlarda forma giydi. Borussia Mönchengladbach'tan Gaziantepspor'a transfer olmuştu. Orta sahanın ortasında ve hücumun her yerinde forma giyebilir. 42 kez milli takımlara davet edildi.

Kerim Frei (1993) İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'da forma giyiyor. Aynı zaman A Milli takımımızın da formasını giyiyor. İsviçre alt yaş milli takımlarında da forma giydi. Hücumun her yerinde görev alabiliyor.7 kez Premier Lig'de forma şansı buldu, 3 kez Championship 1 kez de FA-Cup'ta oynadı.

Enver Cenk Şahin (1994) İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyiyor. Milli takımımızda bu sezon sürekli forma giydi. Süper Lig'de 5 kez forma şansı buldu, 52 kez milli takımlara davet edildi.

FORVET
Sinan Bakış (1994) Bayern Leverkusen forması giyiyor. Almanya'da U19 Ligi'nde 26 maçta 17 gol atmayı başardı. 5 kez milli takımlarımıza davet edildi.

İbrahim Yılmaz (1994) İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyiyor. Bu sezonu Darıca Gençlerbirliği'nde kiralık olarak geçirdi. Türkiye Kupası ve 3. Lig'de toplam 37 maçta forma giydi, 22 gol atmayı başardı. 57 kez milli takımlarımıza davet edildi.

Artun Akçakın (1993) Gençlerbirliği'nde forma giyiyor. Bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere 19 resmi maçta forma giydi. Kısa süre şans bulmasına rağmen 7 gol atmayı başardı. Toplam 73 kez milli takımlara davet edildi.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. özellikle orta sahamız ve hücum gücümüz çok iyi. salih uçan ve hakan çalhanoğlu turnuvaya damga vuracak kapasitede isimler.

    kale ve defans oyuncularının bazılarını fazla tanımıyordum ama çok iyi açıklayıcı bir yazı olmuş, emeğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil