12 Temmuz 2013 Cuma

Oğul Zidane: Enzo

     Dünya futbolunun efsane ismi Zidane'nın 4 çocuğundan en büyüğü  olan. Enzo 1995 yılında Bordeaux şehrinde doğdu. Babasının soyadını almak yerine annesi Veronique Fernández'in soyadını almıştır. Tam adı Enzo Alan Zidane Fernández'dir.

     1999 yılında Juventus altyapısında futbol hayatına başlamıştır. İspanya pasaportu taşıyan Enzo, İspanya U-15'in kadrosuna çağrılmıştır.

     Enzo 2004 yılında Real Madrid altyapısına
başlamış, 2011 yılında Mourinho ile A takımda antremanlarda yer almıştır. Şu an B takımda orta saha oynamaktadır. Futbolcu bir aile olan Zidane ailesinin çocukları Enzo ile beraber Luca ve Theo da Real Madrid altyapısında oynamaktadır.

     İlerde nasıl bir futbolcu olacağı merakla beklenen Enzo'nun hırçınlığı konusunda babasının genlerini taşıdığı açıkca ortada. 2006 Dünya kupasında babasının attığı kafa hala akıllarda olan tazeliğini korurken Enzo da Real Madrid U-18 maçında rakibine tekme atmış ve direkt kırmızı kart ile oyundan atılmıştır.

     Sıkı bir Enzo Francescoli hayranlığı olan Zidane oğluna Uruguay futbolunun efsane isminin adını vermiştir.

     Bu sezon  Real Madrid'in başına geçen Carlo Ancelotti'nin yardımcılığını üstlenen Zidane'nın oğullarının ilerde nasıl futbolcular olacağı merakla beklenen bir konu. Özellikle Enzo'nun...

Yazar: Tamer Sami SERT
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder