31 Temmuz 2013 Çarşamba

Röportaj: Ahmet Arı (Denizlispor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Denizlispor'un Bursaspor'dan yeni transferi Ahmet Arı. Gaziantepspor'la yakalığı büyük çıkışın devamını getiremeyen genç oyuncuyla bunun nedenlerini ve yeni sezondan beklentilerini konuştuk. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan Hüseyin Karabacak'ın yaptığı bu keyifli röportaja geçelim.  

Merhaba Ahmet. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

     Merhabalar. Futbola mahalle arasında başladım. Küçüklüğümüzde mahalle takımları oluyordu ve ben de o takımlarda oynuyordum. Orada oynarken beni 72 Batmanspor'un hocası izlemiş ve beğenmiş. Sonra beni takıma kazandırdı ve Batmanspor'da oynamaya başladım.

Futbolcu olmanda emeği geçen isimler kimler?

     Ailemin beni hep destekledi. Onlara da sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Gaziantep PAF takımında oynarken Faik Demir hocamın çok emeği var bende. Ona da çok teşekkür ediyorum.

Geçen sezonu Samsunspor'da kiralık geçirdin. Senin için geçen sezon nasıl geçti?

     Açıkçası söylemek gerekirse Samsunspor macerası benim için pek iyi geçmedi. İlk yarı verimli geçtiğini söyleyebilirim ama ikinci yarı bir düşüş yaşadım. Bu düşüşün sebebi Besim Durmuş hocamızdır. Kendi egosu yüzünden beni hiç oynatmadı. Bir de sezon başı kampı yapamadığım için biraz sıkıntılı geçti. Kısacası benim açımdan kötü geçtiğini düşünüyorum.

Bursaspor ile sözleşmeni fesh ettin ve Denizlispor'a transfer oldun. Denizlispor'a transfer olma sürecini bizlere anlatır mısın?

     Denizlispor teklif yaptı ve bende düşünmeden kabul ettim çünkü artık oynamam lazımdı. Bu sene kendimi göstermek için Denizlispor'a gelmek istedim.


Gaziantepspor'dan Bursaspor'a transfer olduktan sonra bir düşüş yaşadın. Bunun nedeni neydi sence?

     Ben Gaziantepspor'dan Bursaspor'a gitmekle hata yaptım. O yıl şampiyon olmuş bir takıma gidiyorsun ve orada oynamak gerçekten çok zordu. Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Ozan İpek gibi isimlerle boğuşacaksın formayı kapmak için. Yeterince şans bulamadığımı düşünüyorum.

Genel olarak Bursa şehri ve Bursaspor hakkındaki düşüncelerin neler peki?

     Bursa çok muhteşem bir şehir, Bursaspor camiası gerçekten çok büyük bir camia. Özellikle taraftarı bence Türkiye'nin en iyi taraftarıdır, sesleri kısılana kadar bizi desteklediler. Onlarla ileriki yıllarda bir daha birlikte olmak isterim..

Gaziantepspor ve Bursaspor gibi iki büyük camiada oynadın. Sonrasında Süper Lig'de tutunamamanın nedeni sence neydi?

     Süper Lig'de tutunamamak değil de mecburen gitmek zorunda kaldım PTT 1.Lig'e. Beni ya A2'ye gidersin ya da Samsunspor'a gidersin diye zorladılar. Benimde elim kolum bağlandı.

Bu sene Denizlispor'da bireysel hedefin nedir?

     Denizlispor'da iyi çıkış yakalayıp tekrar Süper Lig'e dönmek istiyorum. Bunun için çok çalışacağım ve şu anki hedefim bu.

Takım olarak bu sezonki hedefiniz nedir?

     Bu seneki hedefimiz ilk 6'ya kalmak. BüTün çalışmalarımız bu yönde ilerliyor.

Denizlispor taraftarına bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

     Taraftarlardan istediğim bize iyi günde kötü günde sahip çıkmalarıdır. Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmasınlar, biz onlarla motive oluyoruz. Onlar yanımızda olursa başarı da gelecektir.

Kendinde beğendiğin ve zayıf bulduğun özellikler var mı? Varsa bunlar neler?

     Beğendiğim özelliklerim hava hakimiyetimin olması, hızlı ve teknik olma. Zayıf yönlerim ise sol ayağımı biraz daha geliştirmem gerekiyor bence.

Türkiye'de ya da yurtdışında oynayan futbolcular içinde beğendiğin ve ya örnek aldığın isimler var mı?

    Benim Türkiye'de örnek aldığım kimse yok açıkçası. Bir dönem Arda Turan vardı o da İspanya'da zaten şu an. Dünyada örnek aldığım futbolcular ise Neymar ve Di Natale.

Hem Süper Lig hem PTT 1. Lig'de forma şansı bulmuş bir isimsin. PTT 1.Lig'in Süper Lig'den farkı nedir sence?

     Gerçekten çok farklı iki lig. PTT 1. Lig'in sadece güce ve koşmaya dayalı bir lig olduğunu düşünüyorum.

Bir çok teknik direktörle çalışma şansı buldun. Yıldızının en çok barıştığı teknik direktörler kimlerdi?

     Benim en çok sevdiğim teknik direktörler Gaziantepspor'da forma giyerken hocalığımı yapan isimler Nurullah Sağlam ve Jose Couceiro. Bu iki isimle çıkış yaptım ve iki hocamı da çok seviyorum.

Antrenman ve maçlar dışında kalan boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

     Boş zamanlarımda genellikle evdeyim. PlayStation oynuyorum özellikle Call of Duty. Bazen sinemaya gidiyorum ama daha çok evde vakit geçirmeyi seviyorum.

Kariyerinde unutamadığın maç hangisi?

Unutamadığım maçım, Bursaspor'da oynarken UEFA kupası maçımız vardı Anderlecht ile; deplasmanda 2-2 kaldık. O maçı kazansaydık UEFA'da gruplara katılacaktık.

TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir şey var mı?

     Sitenizi takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Gündeminize daha çok ülkemiz takımlarını almanız hoşuma gidiyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bu keyifli sohbet için teşekkürler Ahmet. Futbol hayatında başarılar.

     Ben teşekkür ederim.Size de yayın hayatınızda başarılar.

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder