3 Temmuz 2013 Çarşamba

Röportaj: Aytaç Öden (Ankaragücü)

Merhaba Aytaç Öden , bize futbola başlama hikayeni kısaca anlatır mısın?

     Merhabalar. Futbola Mersin amatör takımlarından İçel Demirspor'da başladım. Sonra bir başka Mersin ekibi Tedaşspor'a transfer oldum. İleriki yaşlarımda Ankaraspor seçmelerinde kazanarak takıma girmeyi başardım.

Altyapılardan PTT 1.Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     İçel Demirspor'daki hocam İsa Ömür ve Mustafa Kaplan hocamın kariyerimde önemli yeri vardır. Ayrıca menajerim Erdem Konyar ve Ali Karakaş'ın da payları büyük, onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Bir bek oyuncusu olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Fizik Olarak gelişmem gerekiyor. Son vuruşlarda da biraz daha iyi olabilirim, bu konularda kendimi geliştirmek için sürekli çalışıyorum.

Transfer döneminde birçok PTT 1.Lig takımının transfer listesindeydin, hatta Şanlıurfaspor ve Adanaspor'un ciddi paralar teklif ettiğini biliyoruz fakat sen Ankaragücü'nde kalmayı tercih ettin. Ankaragücü'nde kalmak istemenin nedenleri bizlere aktarır mısın?

     Transfer teklifleri doğrudur ama Ankaragücü büyük bir camia. Ankaragücü'nü bu durumdan çıkartmamız lazım. Biz futbolcular olarak elimizden geleni yapacağız. Taraftarımızla bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu durumda gitmek bana yakışmazdı.

Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin nelerdir? Süper Lig'de, büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?

     İlk Hedefim Süper Lig'de forma şansı bulmak, daha sonra 3 büyüklerde forma giymek ama asıl hedefim A Milli Takım. Milli formayı giymeyi çok isterim.

 Kendi açından bu sezonu nasıl yorumluyorsun?

     Futbol hayatımın en iyi sezonunu geçirdiğimi söyliyebilirim. Takım olarak gençtik ama uyum sürecini çabuk atlattık ve sonrasında aslanlar gibi mücadele ettik.

Ankaragücü bu sezon maddi ve manevi sıkıntılar açısından büyük zorluklar yaşadı ve küme düştü. Bu durum hakkında neler diyebilirsin?

     Biz para almadan maçlarımıza çıkıyorduk. Takım olarak para da talep etmedik. Arma için oynuyorduk. Güzel günler bundan sonra bizim olacaktır. Yeni yönetimimiz bizlere maddi manevi destek olacaktır.

Gecekondu taraftarı hakkında düşüncelerini alalım?

     Türkiye'nin en iyi taraftar grubu diyebilirim size. Ankaragücü'nü Ankaragücü yapan Gecekondu taraftarıdır.

Maçlara çıkmadan önce bir uğurun var mı?

    Maçtan önce bir yudum su alırım. Suyu bitirmeden yerine koyarım. Devre arası tekrardan yudumlarım. Bana şans getirdiğini düşünüyorum.

Tarsus İdman Yurdu yılların hakkında neler diyebilirsin?

     Benim için futbola başlamamın ilk adımı Tarsus olmuştır. Kendi memleketimin takımı olduğu için bende yeri ayrıdır.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Philipp Lahm ve Gökhan Gönül.

Kariyerin boyunca karşılıklı oynayarken seni zorlayan isimler kimler oldu?

     Uğur Boral karşısında zorlanmıştım, nedeni tecrübe bakımından zayıf kalmam oldu.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Ankara'da zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

     Teoman Safa Erkan. Arkadaşlarımla yemek yemeyi çok severim. Teoman'la sinemaya gitmek hobilerimin arasında.

Alt liglerde uygulanan yaş sınırlaması hakkındaki düşüncelerin neler?

     Bence yanlış bir uygulama. Belli bir yaştan sonra oyuncular emekliliğe ayrılmak zorunda kalıyor. Kaldırılması Türk futbolunun yararına olacaktır.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Genç bir milli takımımız var. Abdullah Avcı iyi bir takım oluşturma çabasında. A Milli takımına zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu keyifli röportaj için çok teşekkürler Aytaç, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, yayın hayatınızda başarılar..

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder