21 Temmuz 2013 Pazar

Röportaj: Damir Ibric Yüksel

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu futbol severlerin Kocaelispor formasıyla hatırladığı Boşnak asıllı Türk futbolcu Damir Ibric. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Damir Yüksel adını alan golcü oyuncu Fransa, Romanya, Çin, Malezya gibi dünyanın bir çok ülkesinde forma giyen bir futbol gezgini.

     Kocaelisporlu eski futbolcu Senad Ibric'in oğlu olan Damir'in ilginç hikayesini Ümit Şengün'ün röportajıyla hep birlikte öğrenelim.

Merhabalar Damir, okuyucularımıza kendini kısaca tanıtır mısın?

     30 mart 1984 İzmit doğumluyum. Bosna Hersek vatandaşıyım, Türk vatandaşlığını sonradan aldım. Babam Senad Ibric 1981-87 yılları arasında Kocaelispor'da forma giymişti, ben de bu dönemde Kocaeli'de doğmuşum.

     Kariyerim boyunca sırasıyla Le Havre (Fransa), Gençlerbirliği, Yıldırım Bosna, Kocaelispor, Qingdao Jonoon (Çin), Eyüpspor, Trabzonspor, Araklıspor, tekrar Kocaelispor, Concordia Chiajna (Romanya) takımlarında oynadım. Şimdi ise Malezya'nın Terengganu T-Team FC takımında forma giyiyorum.


Bugüne kadar birçok kulüp birçok ülke gezdin, size en fazla katkı sağlayanları ekipler hangileriydi?

     Biraz politik bir cevap olacak belki ama insan öğrenmek istiyorsa ve kendisini geliştirmek istiyorsa bunu her takımda başarabilir. Onun için çok takım değiştirmekten, yeni şeyler denemekten hiç korkmadım. Tabi bunun yanında Kocaelispor'un diğer takımlardan farklı bir yeri var benim için, Kocaelispor'da oynamak gurur vericiydi.

Kocaelispor'daki kariyerin nasıl başladı?

     Bosna Hersek milli takımında oynadığım başarılı maçlardan sonra Türkiye'den birçok teklif almıştım ama kalbim her zaman Kocaelispor'dan yanaydı bende kalbimi dinledim ve Kocaelispor'a imzayı attım. Kocaelispor'daki ikinci dönemde ise Trabzonspor'dan gelmiştim ancak uzun bir sakatlık döneminden sonra, çapraz diz bağ ameliyatı geçirdiğim için çok fazla katkı sağlayamadım.

Futbolculuk kariyerin boyunca verdiğin en kötü kararın hangisiydi sence?

     Gençlerbirliği'nden ayrılmam hayatımın en kötü kararıydı. Kendim gitmek istemiştim. Gençliğin ve tecrübesizliğin kurbanı oldum. Üstelik UEFA Kupası'nda çeyrek final ve Türkiye Kupası finali yaşadığımız muhteşem bir seneden sonra böyle bir hata yapmıştım.

Bir gün yeniden Türkiye'ye ve Kocaelispor'a dönmek ister misin?

     Tabii ki isterim. Kocaelispor'un yeri bende ayrı. Kulübü yönetenlerin sahada ter döken gençler kadar inançlı olduğunu gördüğüm zaman ben de dönmek isterim. Kocaelispor hangi ligde olursa olsun bunun hiç bir önemi yok.

Şu an Malezya'da top oynuyorsun. Malezya'nın futbolu ile Türk futbolunu karşılaştırır mısın?

     İki ülke futbolunu karşılaştırmak yanlış olur. Arada önemli bir kalite farkı var ama burada daha çok tekniğe ve oyun hızına bağlı bir oyun oynanıyor. Nitekim büyük bir yatırım var, sürekli yeni yabancı futbolcular getiriliyor. Benim takım arkadaşım ünlü futbolcu Georghe Boateng ya da aynı ligde mücadele ettiğimiz eski Fenerbahçeli Guiza, Bursaspor'dan tanıdığımız Nunez ya da Elazığsporlu Effa Owana gibi bir çok ünlü isim Malezya liginde top koşturuyor.

Malezya'nın yemeklerine ve hayatına alışabildin mi?

     Maalesef alışamadım ya da şöyle söyleyim; Türk mutfağından sonra beni etkileyen bir yemek kültürü çıkmadı.

     Kaç yaşına kadar futbol hayatını sürdürmeyi planlıyorsun? Futbol hayatını sonlandırdıktan sonra antrenör olarak futbola hizmet etmeyi düşünüyor musun?

     Allah sakatlık vermezse 7-8 sene daha oynamayı planlıyorum. İnşallah sonrasında da uzun bir antrenörlük hayatı beni bekliyor.

Röportaj için teşekkürler Damir, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, Türkiye'deki tüm dostlarıma selamlarımı iletiyorum..

Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder