16 Temmuz 2013 Salı

Röportaj: Diego Coca (El Salvador U20)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü 2. konuğu, El Salvador U20 milli takımının yıldız oyuncusu Diego Coca. 1994 doğumlu ofansif orta saha oyuncusu ülkesinin Turin-FESA FC takımında oynuyor. Milli takımıyla beraber ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda forma giyen ve Avustralya maçında attığı golle galibiyeti getiren Diego Coca'yı daha yakından tanımak için Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı okumanızı öneririz.

Merhaba Diego, Ülkemizde oynanan U-20 Dünya Kupası hakkında düşüncelerin neler?

     Kendi kariyerim açısından büyük yol kat ettiğimi düşünüyorum. Bizim için ve ülkem adına büyük bir tecrübe yaşadığımızı düşünüyorum. Çok iyi bir turnuva oldu.

Biz de kesinlikle iyi iş çıkardığınızı düşünüyoruz. Turnuva ülkende takip edildi mi?

     Evet Dünya Kupası ülkemizde de takip edildi. Ülkemizde futbolun çok sevildiğini ve halkımızın futbola delilik derecesinde bağlı olduğunu söyleyebilirim.


Ülken El Salvador'da futbola yapılan yatırım ve ilgi nasıl?

     Lig bakımından kaliteli bir lige sahipiz. İyi oyuncularmızda var fakat tek sorun biz futbolculara yeterli desteğin olmaması. Ülkemizde futbolu geliştirmek için altyapıya ve futbolculara daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Turnuva vesilesiyle ülkemizde birkaç hafta geçirdin. Ülkemiz hakkında neler düşünüyorsun?

     Türk insanlarını sıcak kanlı bulduğumu söyliyebilirim. Taraftarları futbola bağlı bir ülkeye sahip oldunuzu düşünüyorum. Stadyum atmosferleri hoşuma gitti. Türk halkının Milli Takımlarına bağlı olduğunu ve futbolu sevdiğini gördüm.

Türkiye U-20 Milli Takımı hakkında neler düşünüyorsun?

     Ülkenizin futbol takımını daha önce videolardan izlediğimiz için detaylı bilgiye sahiptik. Özellikle Salih Uçan gibi yetenekli oyunculardan kurulu başarılı bir ekip olduğunuzu biliyorduk. Karşılaştıktan sonra da iyi bir ekip olduğunuzu yakından görmüş oldum.

Takım olarak iyi maçlar çıkardığınızı düşünüyorum. Çıkardığınız bu başarılı maçlarda kendini ispatlamayı başardın. Turnuvadan sonra Avrupa’dan sana ulaşan teklif oldu mu?

     Şu an için gelen somut bir teklif olup olmadığını bilmiyorum. Menajerim bu konuda daha detaylı bilgiye sahiptir.

İlerki günlerde Türkiye'den teklif gelse düşüncen nasıl olur, ülkemizde oynamak ister misin?

     Eğer teklif gelirse Türkiye'de futbol oynamayı çok isterim.

Türkiye Ligi'ni ülkende takip etme fırsatın oluyor mu? Drogba, Sneijder, Dirk Kuyt gibi Avrupa'da ün yapmış isimler ülkemizde kariyerlerine devam etmekte.

     Evet Türkiye Ligi'ni fırsat buldukça takip ediyorum. Avrupa'’nın en iyi liglerinden biri diyebilirim. Çünkü farklı oyun sistemi ve yapısına sahip bir lig diyebilirim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

Bana bu şansı verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Türkiye'ye selamlar..
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder