18 Temmuz 2013 Perşembe

Röportaj: Egemen Kulaç (Denizlispor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü ilk konuğu Denizlispor'un Sarıyer'den yeni transferi Egemen Kulaç. Yazarımız Ümit Şengün'ün bu keyifli röportajla 1992 doğumlu genç stoperi daha yakından tanıyalım.

Merhaba Egemen, bize biraz kendinden bahseder misin?

     Ben Egemen Kulac. Futbola başlamam oturduğumuz mahalledeki komşuların aileme baskısıyla oldu. Daha o yaştan hayran kitlem vardı ve sonra Kocaelispor'da futbol hayatına başlayıp sırasıyla Trabzonspor ve Sarıyer kulüplerinde forma giydim.

Denizlispor'a gitmeye nasıl karar verdiniz?

     Denizlispor PTT 1. Lig'inde olsa bile hala Süper Lig havasında ve ağırlığında bir takımdır. Ayrıca Denizlispor Yusuf Şimşek’in oynadığı dönemlerden beri takip ettiğim bir takım, Türk fuboluna çok futbolcu kazandırmıştır. Bu yüzden hedefleri olan birisi olarak Denizlispor'u seçtim.

Unutamadığınız, en iyi maçın hangisiydi?

     Sarıyer - Denizli Belediyespor maçı. 1-0 kazandık. Bu maçı kazanmak önemliydi ve 1- 0 öne geçtiğimiz maçta 10 kişi kaldık. Çok mücadeleli bir maçtı ve zor olanı başarmıştık.

Futbol dışındaki hayatınızda neler yaparsınınız?

     Boş zamanlarım fazla olmamakla beraber müzik dinlemesini, org ve piyano çalıyorum.

Federasyonun yeni yaş uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

     Gençlerin profesyonel ligde oynaması için cesaretli antrenörler ve yöneticiler gerekiyor. Genelde daha tecrübeli futbolcular tercih ediliyor. Ama yetenekli futbolcular ancak oynayarak kendini geliştirebilirler bu yüzden 3.  Lig'deki yaş sınırlamasını destekliyorum.

Kocaelispor'un sizdeki anlamı nedir?

     Kocaeli doğumluyum. Futbola da Kocaelispor'da başladım o yüzden çok saygı duyduğum bir kulüptür. Futbol şehridir bu yüzden umarım önümüzdeki dönemlerde eski günlerine dönerler.

Sarıyer'de 41 numara giyerken diğer kanatta 54 numara giyen arkadaşın vardı aranızda hiç rekabet oluyor muydu?

     Anne tarafım Sakaryalı olduğu içinde yarı hemşeri sayılıyorduk. O yüzden bu durumda her türlü ben kazanıyordum.

2 sezon önce Körfez futbol kulübü maçı için İsmetpaşa çimlerinde maça çıktın, sizin için nasıl bir duyguydu?

     Tabi ilkler her zaman özeldir unutulmaz anlardır. Benim içinde ileride hatırlayacağım güzel duygular yaşadığım maçlardan birisiydi.

Saha içindeki artı ve eksilerin neler sana göre?

     Kendime çok özgüvenim vardır bu yüzden hata yapmaktan çekinmiyorum, tabi yeri geldiği zaman sade oynamak gerekir ama teknik olduğumu düşündüğüm için yeri geldiği zaman inisiyatif kullanırım. Bu bazı durumlarda bana zarar verebiliyor.

     Artılarıma gelirsek, defans oyuncusuna göre daha fazla teknik kapasiteye sahip olduğumu söylerler, bu yüzden gerektiğinde orta sahada oynamışımdır.

Maçtan önce totem yapar mısınız?

     Aile bağlarımız çok kuvvetlidir, o yüzden maça başlamadan önce ailemle konuşurum. Ardından duamı edip maça başlıyorum ve şimdiye kadar Allah yolumu açık etti, umarım bu devam eder.

Orta saha oyuncusu  Onur  Alkan ile Denizlispor'da Kocaeli'yi  temsil ediyorsun, PTT.1. Lig'de oynamak nasıl bir duygu senin için?

     Kocaeli futbol şehridir. Oradan çok futbolcu çıkıyor fakat dediğim gibi güvenmek lazım. Denizlispor ikimize de bu şansı verdi. Umarım burada göstereceğimiz özveriyle Kocaeli'yi en iyi şekilde temsil etmiş olacağız.

Son olarak senin eklemek istediğin bir şeyler var mı?

     Futbol kariyerimde hep üstüne koyarak yukarı doğru ilerledim. Umarım Denizlispor'da da bu grafiğimi devam ettiririm. Bana çok güvenen ve bunu beni oynatarak gösteren başta Sadi Tekelioğlu olmak üzere çalıştığım tüm hocalara teşekkür ederim.
Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder