9 Temmuz 2013 Salı

Röportaj: Hacı Şükrü Çiçek (Pazarspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu, Pazarspor'un 18 yaşındaki genç oyuncusu Hacı Şükrü Çiçek. Hacı Şükrü bu sezon Pazarspor'un TFF 2. Lig'e çıkmasında attığı 8 golle büyük pay sahibi oldu. Buyrun, yazarlarımızdan Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu röportajı hep birlikte okuyalım. 

Merhaba Hacı Şükrü Çiçek,bize futbola başlama öykünü anlatır mısın ?

     Futbola ilkokul 3. Sınıfa giderken başladım. Danone'nin düzenlediği okul takımı turnuvalarına katıldık ve 3 yıl üst üste bu turnuvada bölge şampiyonu olduk. Burada dikkat çekerek Pazarspor'un alt yapısına girdim ve burada futbola adım attım.
Bu sezon Pazarspor formasıyla 2. Lig'e çıkma başarısı yakaladın. Attığın gollerle bir üst lige çıkmanızda büyük rol oynadın. Şampiyonluk sürecini bizlere anlatır mısın?
     Şampiyon olmamızda kadromuzun genç ve alt yapı ağırlıklı olması, takımda arkadaşlığın çok iyi olması, herkesin birbirini iyi tanıması önemli rol oynadı. Tüm takım olarak şampiyonluğa inanmıştık ve takımımızı playofflara taşıdık. Playofflarda iyi maçlar oynadık ve şampiyon olduk. Ben de attığım gollerle takımıma verdiğim katkıdan dolayı çok mutluyum.
Altyapılardan uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
     En büyük katkı babamın futbolcu olmamdaki emekleridir. Ondan sonraki Ali Morgül ve İsmail Payal hocalarımın bendeki katkıları çok büyüktür.
Bir forvet olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?
     Beğenmediğim özelliklerim fiziğimin daha güçlü olması lazım. Bunuda her sene iyi çalışarak kapatmaya çalışıyorum. Oyun bilgimi daha çok geliştirmem lazım. Beğendiğim özelliğim ise hızım ve bire birdeki adam eksiltmelerim diyebilirim.
Bu sezon Pazarspor formasıyla düzenli şekilde ilk 11'de forma şansı yakaladın, 33 civarında maç oynadın. Bu istikarırını neye borçlusun?

     Düzenli çalışmaya ve dinlenmeye borçluyum. Hocalarımın da benden istediklerini elimden geldiği kadar sahaya ve antremanlara yansıtarak düzenli forma şansı aldım.
Pazarspor formasıyla Tekirova Belediyespora playoff maçlarında 80. dakikada oyuna girdin ve 85. dakika da uzatmalara götüren golü atton. Bir nevi 2. Lig kapısını araladın. Bu golün hakkında birkaç cümleni alabilir miyiz?
     Çok özel ve anlamlı bir goldü benim için. Ligde oynadığımız maçlarda da böyle goller atmıştım. Oyuna sonradan girip attığım gollerle skoru değiştiriyordum. Tekirova maçında da oyuna girerken biliyordum gol atacağımı. Selçuk hocam da bana oyuna girerken gir takımı şampiyon yap dedi. Bu bana ayrı bir motivasyon vermişti. Sol bek Aykut arkadaşımızın harika ortaya gelişine ayak içiyle güzel bir vuruş yaparak golümü attım ve takımıma şampiyonluğu getiren kapıyı araladım.
Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin neler? Süper Lig'de, büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?

     Hedefim bu sene daha iyi bir sezon geçirmek olacak. Takımımda atacağım gollerle daha çok katkı sağlamak istiyorum. Bu sezon yaşadığımız gibi şampiyonluk yaşamak istiyorum. Sonrasında büyük takımlara giderek Süper L
Lig'de başarılı olup Avrupa’da oynamak istiyorum.
Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?
     Kendi mevkime göre örnek aldığım ve beğendiğim oyuncular Cristiano Ronaldo ve Neymar. Türk oyuncular içerisinde Arda Turan’ı beğeniyorum. 

Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?
     Avrupa’da Barcelona, Türkiye'de Fenerbahçe’yi destekliyorum.
Birkaç ay önce Ümit milli takım kampına çağrılma fırsatı yakalamışsın. Bu konu hakkında düşüncelerini alalım?

     Gurur verici bir davetti. Güzel bir kamp geçirdik. Oradaki hocalarımızdanda futbol adına önemli bilgiler aldım. Gerçekten güzel bir duyguydu.
Alt liglerde futbolcuya yaş sınırı bulunmakta bu uygulama hakkında neler diyebilirsin?
     Bence yaş sınırının kalkması lazım, yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. 

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?
     Alt yapılara daha çok önem verilmesi lazım ve Türkiye'deki yabancı oyuncu oynama kontenjanını azaltılmasının doğru olduğunu düşünüyorum.
Bu keyifli sohbet için teşekkür eder , hayatında başarılar dileriz.
     Ben teşekkür ederim, iyi yayınlar.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN 
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder