22 Temmuz 2013 Pazartesi

Röportaj: Hüseyin Altıntaş (Denizli Belediyespor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Denizli Belediyespor'un Denizlispor'dan kiraladığı 18 yaşındaki genç kaleci Hüseyin Altıntaş. 17 yaşında profesyonel olan Hüseyin, geçtiğimiz seneyi Belediye Bingölspor'da kiralık geçirdi. Bu sene ise Denizli'nin bir başka takımı Denizli Belediyespor'da forma giyecek. Yazarlarımızdan Hüseyin Karabacak'ın genç kaleciyle yaptığı keyifli röportajı gelin birlikte okuyalım.

Merhabalar Hüseyin. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

     Merhabalar. Futbola 2003 senesinde ilköğretim hocam Faruk Kozan sayesinde başladım. 3 sene okul turnuvalarında oynadım. İlk lisansım Denizli Belediyespor'da çıktı. 3 sezon Denizli Belediyespor'da oynadıktan sonra Denizlispor istedi ve oraya transfer oldum. Geçen sene Denizlispor'da profesyonel oldum ve Belediye Bingölspor'a kiralandım. Şimdi ise benim için yuvaya dönüş gerçekleşti ve ilk lisansımın çıktığı yere Denizli Belediyespor'a yeniden döndüm.

Geçen sene Belediye Bingölspor'a kiralandın. Senin için geçen sezon nasıl geçti?

     Bingölspor macerası benim için büyük tecrübe oldu. İlk profesyonel maçıma Bingölspor forması altında çıktım. Benim için oldukça verimli geçen bir sezon oldu. Bu verimin altında yatan sebep hocalarımdır. Onların hakkını ödeyemem. Onlar bana güvendi ben de güvenlerini boşa çıkarmadım.

Bu sezon Denizlispor'dan Denizli'nin bir diğer takımı Denizli Belediyespor'a kiralandın. Kiralanma sürecin nasıl gerçekleşti?

     Denizli Belediyespor benim yabancı olmadığım bir camia. Yönetim ve teknik ekip bana teklifte bulundular, ben de hem kendi kariyerim için, hem de Denizli Belediyespor için bu transferin yararlı olacağını düşündüm ve transfer oldum.

Henüz 18 yaşındasın. Geleceğe dair beklentilerin ve hedeflerin neler?

      Ben hedeflerin basamak basamak çıkılmasından yanayım. Şu anki ilk hedefim Denizli Belediyespor için elimden geleni yapmak. Gelecek sezon Denizlispor'da vazgeçilmez bir oyuncu olmak istiyorum. Tabi ki hedeflerim bunlarla kısıtlı değil. Süper Lig'de ve Avrupa'da forma giymek istiyorum ve bunu başarabileğime inanıyorum. Çalıştıktan sonra başarılamayacak bir şey yok bence.

Futbolcu olmanda senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler?

      Tabi ki bu konuda bir çok hocam var. Hepsinden Allah razı olsun ama ilk başta ailemin hakkını ödeyemem. Sonuna kadar arkamda durdular ve bundan sonra da duracaklarını biliyorum. Bir de futbola başlamamda en büyük destekçilerim de Faruk Kozan, Nail Alköse ve Umut Kasa hocalarımdır.

Kamp süreciniz nasıl geçiyor. Takım olarak bu sezonki hedefiniz nedir?

      Kamp idmanımız oldukça yorucu ama bir o kadar da keyifli geçiyor. Takım olarak şimdiden iyi bir hava yakaladığımızı düşünüyorum. Çok genç ve çok istekli bir takımız. Bu sezonki tek hedefimiz şampiyonluk. Ben inanıyorumki bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacağız.

Sence bir kalecide bulunması gereken başlıca özellikler nelerdir?

     Bence bir kalecide öncelikle bulunması gereken şey özgüven. Bu özgüvenin yanında hava hakimiyeti ve ayak tekniği de olan kaleci bence her takımda forma giyebilir.

Kendinde beğendiğin ve zayıf gördüğün özellikler nelerdir?

     Mutlaka eksiklerimiz var ve bu işi dört dörtlük yaptığımı düşünmüyorum ama ayak tekniğime güveniyorum. Uzun boylu olmamın verdiği dezavantajla biraz yavaş olduğumu düşünüyorum. Bunu da çalışarak gidermeye çalışıyorum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve örnek aldığın isimler kimler?

      Türk olarak Onur Kıvrak'ı çok beğeniyorum.Y abancılardan ise ülkemizde forma giyen Muslera harika nitelikte bir kaleci bence. 2 isim de örnek aldığım kişiler.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

      Sinemaya gitmeyi ve PlayStation oynamayı çok severim. Ayrıca arkadaşlarımla gezmeyi çok severim.

Biraz da Denizli'den konuşalım. Sence Denizli'de futbola verilen önem nasıl? Denizli'deki altyapı hakkında ne düşünüyorsun?

      Bence Denizli'de futbola istenilen derecede değer verilmiyor. Denizlispor'da 3 tane profesyonel takım var ama maçlara gelen insan sayısı çok az. Şehrin dinamikleri de takımlar için bir şeyler yapmıyor. Denizli'de herkesin birleşerek, el ele vererek şehrimizin futbolunu güzel yerlere taşımasını çok isterim. Alt yapıya baktığımızda ise Türkiye'de yıldız olabilecek o kadar çok kardeşim var ki, onlara inanılsa güvenilse ülke futbolumuza çok fayda sağlayacaklarını düşünüyorum.

Denizli halkı futbolu seviyor mu? Taraftarlardan yeterli desteği alıyor musunuz sence?

     Denizlispor Süper Lig'deyken stad hep dolu olurdu ama maalesef şimdi stadın yarısını bile dolduramıyoruz. İnşallah bu seneden itibaren bir değişiklik olur ve Denizli'mizin tüm takımlarına halk sahip çıkar.

Şu zamana kadar karşılıklı oynamaktan çekindiğin, seni en çok zorlayan golcüler kimler?

      Oynadığım ve oynayacağım hiç kimseden çekinmem. Onların benden çekinmesini sağlamaya çalışırım ama beni en çok zorladığını düşündüğüm, futbola da beraber başladığım kardeşim Recep Niyaz.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun ve ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Galatasaray gibi büyük bir camiada  forma giymek isterim.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin konular varsa onları da bilmek isteriz.

     Evet yakından takip ediyorum ve haberleri sizden alıyorum. Doğru haberciliğiniz ve alt liglere verdiğiniz önemden dolayı sizlere teşekkür ederim.

Bu keyifli sohbet için teşekkür ederiz.

      Ben sizlere teşekkür ederim.Yayın hayatınızda başarılar.
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder