15 Temmuz 2013 Pazartesi

Röportaj: İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu, Gençlerbirliği takımının gelecek vaad eden ismi İrfan Can Kahveci. U-18 Milli takımımızın da formasını giyen genç yıldız bu sezon Hacettepespor'da kiralık forma giyecek. 1995 doğumlu genç oyuncu İrfan Can ofansif orta saha mevkinde oynuyor. Hedefinde Avrupa'da top koşturmak var. Yazarlarımızdan Oğuzhan Arslan'ın gerçekleştirdiği bu röportajı okumaya ne dersiniz?

Merhaba İrfan Can Kahveci bize futbola başlama öykünü anlatır mısın ?

     Futbola başlama öyküm 7 yaşında yakin bir arkadaşımın Gençlerbirliği futbol okuluna yazılması ile başladı. Ben de heveslenmiştim ve ailem bu hevesi görüp beni de futbol okuluna yazdırmıştı. Futbol okulunda 3 ay oynadıktan sonra alt yapıya seçildim. Benim yaşımda grup olmadığı için bir yaş büyüklerimle oynamıştım.
Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
Teker teker hepsinin katkısı oldu tabi ama bana en buyuk katkıları olan isimler küçük yaş gruplarında hocam olan Yücel Koçak ve gecen sene A2 liginde hocam olan Veyis Kanber hocamdır. Özellikle Veyis hocam benim biraz da olsa eksik olan koşu tempomu ve devamlılığımı arttırdı.

Bir ortasaha oyuncusu olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?
     Kendimde beğendiğim yönler tabiki teknik özelliğim ve hırsım. Kaybetmeye gelemiyorum, antrenman maçı olsa bile yenilmek istemem. Futbolda hep eksik bir yönün vardır, hep kendini geliştirmek zorundasın. Şu an kendimde gördügüm eksiklik ise koşu temposu.
Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin neler? Süper Lig'de, büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?

     Hedeflerim arasında ilk olarak Gençlerbirliği'nde vazgeçilmez bir oyuncu olmak daha sonrasında her Türk oyuncunun hayali olan A Milli Takımda oynamak. Daha sonrasında ise Avrupa'da büyük takımlarda oynamak. En büyük hayalim ise Manchester United'da forma giymek.

Gençlerbirliği altyapısı Türkiye’nin önemli altyapılarından biridir. Sende küçük yaşlardan itibaren Gençlerbirliği alt yapısında futbol hayatına başladın. Bizlere Gençlerbirliği ve Alt yapısı hakkında neler diyebilirsin ?
     Bence Gençlerbirliği alt yapısı Türkiye'nin en iyi alt yapısı. Sadece futbolunun iyi olup olmamasıyla ilgilenilmiyor kulüpte. Ders notların, klüp dışındaki davranışlarınla da ilgileniliyor. Gençlerbirliği alt yapısında oynayan bir oyuncu rakip takimdaki arkadaşlarına, hakeme saygı duyar ve maç içinde sadece futbol ile ilgilenir.
11 kez Türk Milli Takım kategorilerinde Milli formayı giyme şansı yakalamış bir isimsin. Milli takım da bulunmak nasıl bir duygu bizlere aktarır mısın ?
     Milli takim futbol oynayan her genç bireyin ilk hayalidir. Bence bu duygu tarif edilemez o bayrağı dalgalandırmak şereftir.

Bu sezon Gençlerbirşiği formasıyla düzenli şekilde ilk 11'de forma şansı yakaladın, 30 civarında maç oynadın. Bu istikrarını neye borçlusun?
     Çok çalışmam, hocamın benden istediklerini yapmaya çalışmamın yanı sıra hırsıma bağlıyorum.Tabiki futbol dışındaki yaşantıma da dikkat ediyorum.
Gençlerbirliği'nden tecrübe kazanman için bir başka başkent ekibi Hacettepespor’a kiralandın. Yeni takımın hakkında neler diyebilirsin?

     Gençlerbirliği'nde sürekli oynayan bir futbolcu olmak istiyorum ve bunun içinde Hacettepe'de bir sene kiralık oynayıp olgunlaşmam lazım ki bu hedefime ulaşayım. Bu sene oynayacağım futbolla Hacettepespor'a da katkı sağlamak istiyorum.
Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?
     A takıma cıktığım zamanda bana yardımcı olan ve çok şey öğrendiğim Soner Aydoğdu. Hırsıyla ve her şeyiyle oynayan Emre Belözoğlu. En çok da Alex ve küçüklüğümde hep izlediğim Ronaldinho.
Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?

     Türkiye'de tabiki Gençlerbirliği. Küçüklüğümde ben babamla Gençlerbirliği UEFA Kupası'nda müthiş işler yaparken staddaydık. Avrupa'da ise Real Madrid ve Manchester United desteklediğim takımlar.
Türkiye’de alt yapılara yeterince önem verilmediğini görmekteyiz. Senin gibi birçok genç arkadaşımız belkide kaybolup gitmekte. Alt yapılarımız hakkında neler düşünüyorsun?
     Bence o kadar para verip yabancı ülkelerden verim alıp alamayacağın belli olmayan futbolcuları alacağına külupler alt yapılarına bakmalı. Türkiye'de alt yapılarda yabancı ülkelerden daha çok yetenekli futbolcular var; eğer alt yapılara daha çok önem verilirse Türk futbolu büyük gelişim sağlar ve o kadar sene emek veren yetenekli futbolcular kaybolup gitmez.
Ankara’da günlerini nasıl geçiriyorsun? Hobilerinden bizlere bahsedebilir misin?

     Antrenmanlar dışındaki zamanlarımda dinlenmenin haricinde arkadaşlarımla Playstation oynarım, bazen de arkadaşlarımla sinemaya gideriz.
Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
Ben teşekkür ederim. Kolay gelsin iyi çalışmalar..
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: