27 Temmuz 2013 Cumartesi

Röportaj: İsmail Dinler (Balıkesirspor)

    Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Balıkesirspor'un yeni transferi İsmail Dinler. Geçen sezon Manisaspor formasıyla gösterdiği başarılı performansla "PTT 1. Lig'de en iyi sol bek" seçilen İsmail Dinler ile yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım

Merhabalar İsmail Dinler, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Merhabalar, Menemen Belediyespor'da futbola başladım. Spor okuluna 8 yaşında başladım, 12 yıl burada oynadım. Tüm branşlarda alt yapım Menemen Belediyespor'dur, orasının bende yeri her zaman ayrı olacaktır. Büyüdüğüm yer, yetiştiğim kulüp beni bu günlere getiren takım Menemen Belediyespor'dur.

Altyapılardan PTT 1. Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Çok değerli Ali Ulusoy hocamın hakkını ödeyemem. Çıkışımdan gelişimime kadar hocamın bende rolü çok büyüktür. Manevi babam gibidir. Her zaman bana karşı babalık yaptı. Aynı şekilde hocam Fikret Uzun'un da bende emekleri büyüktür. Onlara çok şey borçluyum.


İsmail Dinler yıllardır zevkle izlediğimiz bir isimsin. Kendinde beğendiğin özelliklerin ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönlerin neler?

     Kendimde beğendiğim özellikler her zaman futbolculuktan çok kişiliğimi ön plana çıkarmam. Benim için bu her şeyden önce gelir. Küçükle küçük, büyükle büyük olurum. Pozitif bir insanımdır. Herkese yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Herkesin zayıf yönleri vardır. Benim de eksiklerimden biri olarak Süper Lig'de futbol oynayamamayı sayabilirim. Doğru zamanda doğru yerde olamadım.

Kariyerin boyunca 200'den fazla resmi maça çıkmış bir isimsin, PTT 1. Lig ve alt liglerde kendini kanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Kariyerim boyunca 208 maçta forma şansı yakaldım. Bunun 200 maçı 90 dakika, geri kalanı sakatlık ve son sezonumdan hoca taktirinde kulübede bekledim. Zorlandığım kişi inanki olmadı. Hiçbir zaman kimseyi ne küçük görürüm ne de büyük ama kendimce iyi olmaya, günümde olmaya dikkat ederim.

Tavşanlı Linyitspor ve Manisaspor'da play-off oynama başarısı yakaladın. Bu istatisliklerin
hakkında düşüncelerini alalım?

     Evet Tavşanlı Linyitspor'da ilk sezonumda playoff oynadım. Süper Lig'e çok yaklaşmıştım ama maalesef olmadı. Manisasspor'da playoffda final oynadım ve yine Süper Lig'de oynama fırsatını kaçırdım. Transfer dönemi tercihlerimi hep benim açımdan iyi tercih ediyorum. Playofflarda final oynamak iyi bir istatistik olduğunu düşünüyorum. İnşallah Balıkesirspor'da bu başarılarımı tekrarlamak istiyorum.

Bu sezon Manisapor formasıyla başarılı maçlara çıktın ve sol bek mevkinde formanın 1 numaralı ismi oldun diyebiliriz. Kendi kariyerin açından ve Manisaspor’un bu sezonki performansını okuyucularımıza yorumluyabilir misin?

     Her gittiğim kulüpte devamlı oynayan banko isim oldum. Hocalarımın tercihlerinin arasında olmayı başarıyordum. Geçen seneki performansım iyiydi. Ortalaması olan, onun altına düşmeyen oyuncu olduğumu düşünüyorum. Geçen sene takım halinde çok iyi sezon geçirdik. Genç kadroda aile ortamı bu başarıyı getirdi. Yönetim, başkan ve taraftarlar hep birlikte taşın altına elimizi soktuk ve bu başarı elde edildi. Manisa kariyerimi hiç unutmam, çok güzel günlerim geçti diyebilirim.

Bu sezon başında Manisaspor'dan Balıkesirspor'a transferin gerçekleşti. Balıkesirspor PTT 1. Lig'in yeni ekibi ve  bu sezon isminden söz ettirecek gibi görünüyor. Balıkesirspor transferinin arka yüzünü senden alabilir miyiz?

     Balıkesirspor hedefleri olan bir kulüp ve tercihimi Balıkesir'den yana kullandım. İyi bir başkana, yönetime ve taraftara sahipler. Bu seneki hedefimizi Balıkesirspor'a playoff oynatmak ve yine şampiyonluğa oynayacak bir takım olduğumuzu herkese izlettirmek. Hedefi olan bir takımız ve her zaman iddalıyız. Bu ligde bizde varız. Her şeyin cevabını sahada vereceğiz.

     Transferin arka yüzüne gelecek olursak; 4-5 kulüpten teklif aldım ama Balıkesirspor'a vermiş olduğum bir söz vardı, sözümü tuttum. Anlaşmanın iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Futbolu Balıkesirspor'da bırakmak istiyorum.

Ligler başlamasına kısa bir süre kaldı ve senin için yepyeni bir sezon başlayacak, Balıkesir'de yeni bir hayatın olacak. Balıkesirspor'daki hedeflerin nelerdir?

     Balıkesirspor'daki öncelikle hedefim öncelikle bana inanları mahçup etmemek ve takıma yararlı olmak. Balıkesirspor'la playoff oynamak ve ordan da Süper Lig biletini almak istiyorum. Allahın İzniyle güzel ve akatlıksız sezon geçirmek dileğiyle. Tüm takım arkadaşlarıma temennim bu. Biraz önce dediğim gibi Balıkesir'de şampiyonluk yaşamak istiyorum. İnandığım ve hedeflediğim şeyleri söylerim o hedefte ilerlerim. Takımımıza güveniyorum üstesinden geleceğiz, hep beraber teknik heyet, takım arkaşlarımız, personellerimiz, yönetim ve taraftar "tek vücut" olacağız.

Biraz da Türk Futbolu hakkında konuşalım istersen. Türk futbolunda yıllardan beri devam eden sol bek sıkıntısı hakkında neler diyebilirsin? Alt liglerde senin gibi yetenekli tecrübeli ve genç isimlerimiz kaybolup gitmekte bu durum hakkında neler diyebilirsin?

     Türk futbolunun durumu zaten ortada, fazla söylenecek bir şey de yok aslında. Bizim genç alt liglerde genç kardeşlerimiz çok yetenkli ama kimse onları vitrine çıkaracak cesarette değil. Herkes günü kurtarmanın derdinde.

     Türk futbolunda sol bek sıkıntısı fazlasıyla sıkıntı yaratmakta. Eskişehirspor ,Antalyaspor, Sivasspor, Gençlerbirliği, zamanında menajerler aracılığıyla teklifler gelmişti. Sonra bir şekilde önümüz kesildi. Belki de tercih meselesi saygı duyuyorum. Futbolda sadece iyi futbolcu olmanız yetmiyor. Türk futbolu ticarete dönüşmüş durumda. Menajerler bu işi ticarete dökmüşler. Kimin kimle arası iyiyse o transfer gerçekleşiyor. Bu durumlara fazlasıyla şahit oldum. Kısacası istediğin kadar iyi oyna, her sene 30 maç oynaman mevkinde iyi olmanın bir şeyi değiştirmiyor. Bizim yaşımız geçti belki Süper Lig için ama alttan gelen genç kardeşlerimize tavsiyem bu olanlara inat hırs yapsınlar oralarda oynamayı hedeflesinler. Şuna inansınlar Süper Lig'de oynayan oyunculardan hiçbir eksikleri yok. Özgüvenlerini kaybetmesinler.

Marka Futbol'dan 2012-2013 yılının "PTT 1. Lig'de En İyi Sol Bek"i ödülü almış bir isim olarak düşüncelerini alabilir miyiz?

     Manisaspor'da gösterdiğim performans ve final oymamam kısacası genel performansım olarak yılın en iyi sol beki seçildim. Bu ödüle layık gören herkese sizin aracılığınızla teşekkür ederim. Sol bek mevkinde oynayan iyi arkadaşlarım ve meslektaşlarımda vardı, tercihlerini benden yana kullanmışlar. Böyle güzel bir ödülü almak beni onurlandırdı.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Milli takımda alt liglerden faydalanmalıdır. Tecrübeli isimlerle alt liglerden faydalanarak milli takımımız yapılandırılmalı bence. Çok iyi oyunculara sahibiz ama artık biz de kabuğumuzdan çıkmalıyız. Doğru hoca seçimi, doğru futbolcu tercihi, doğru planlı programlı yapılanma ve uzun vadede şablonu oturtmalıyız. Bizim için başka çıkar yol yok.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Özel hayatımda kızımla ve ailemle vakit geçiriyorum. Hobilerim müzik dinlemek, deniz kenarında vakit geçirmek ve bilgisayar oyunları oynamak. En büyük hobim sevdiklerimle olmak ve onlarla zaman geçirmek diyebilirim aslında.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Röportaj için ben sizlere teşekkür ederim. Keyifli bir sohbet yaptık. Yeni sezonda takımlara hayırlı olması ve sakatlık yaşamadan geçen bir sezon diliyorum.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. ADAMSIN İSMAİL DİNLER. İYİKİ BALIKESİRSPORUMUZA GELMİŞSİN. SEVİYORUZ SENİ.

    YanıtlaSil