1 Temmuz 2013 Pazartesi

Röportaj: Mehmet Taş (Nazilli Belediyespor)

 Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Nazilli Belediyespor'un 1991 doğumlu defansif orta saha oyuncusu Mehmet Taş. Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli sohbete geçelim isterseniz..
   
Merhaba Mehmet Taş, bize futbola başlama öykünden kısaca bahsedebilir misin?

     Merhabalar. Futbola ailemin desteğiyle Mersin amatör takımlarından Çınarspor'da başladım. 8 sene Ankaragücü alt yapısında forma giydim. Ankaragücü'nden sonra bir diğer Ankara takımı Ankara Demirspor'a transfer oldum.

Altyapılardan 2. Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Rahmetli Arif Peçenek hocamın bende yeri her zaman ayrı olacak. Ayrıca İbrahim Daş ve Muammer Özdemir hocalarımı sayabilirim.

Bir orta saha oyuncusu olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Koşmayı seviyorum, bitmeyen bir enerjiye sahibim. İdman yapmayı çok seviyorum. Zayıf  yönlerime dışardan izleyenler karar vermeli bence.

Kendi açından bu sezonu nasıl yorumluyorsun?

     Bu sezon benim açımdan cok güzel ve verimli geçti. Uzun süren sakatlığımdan sonra bu sezon Nazilli Belediyespor ilaç gibi geldi. Gelişimim açısında da faydalı bir yıl olduğunu düşünüyorum.

Play-offlarda PTT.1.Lig'in kapısından döndünüz, bu durumu nasıl yorumluyorsun?

     Play-offlarda çok kötü oynadık. Fiziksel yorgunluklar, konstrasyon bozukluğumuz oldu diyebilirim. Çok iyi bir kadroya sahiptik, final oynayabilirdik ama olmadı maalesef.

Geleceğin hakkındaki düşüncelerin neler? Nazilli Belediyespor'da devam edecek misin?

     Tekliflere göre hareket etmeyi planlıyorum fakat Spor-Toto 2. Lig'de Nazilli Belediyespor dışında bir takımda formayı giymeyi düşünmüyorum.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Tuncay Şanlı. Küçük yaşlardan itibaren kendime örnek aldığım bir isim olmuştur. Alper Potuk ve Salih Uçan'ı da yetenekli buluyorum.

Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?

     Borussia Dortmund ve Bayern Münich'e karşı sempati duyuyorum.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Nazilli'de zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

     Muğdat Çelik, Kurtuluş Yurt ve Ankaragücü'nden Kaan Konuk. Nazilli'de boş zamanlarımı kafelerde geçiriyorum. Bazen de İzmir'de arkadaşlarımla geçiriyorum.

Kariyerin boyunca karşılıklı oynayıp seni zorlayan isimler kimler oldu?


     Bu sezonki play-off maçında Bayrampaşaspor'dan Serkan Göksu. Hatta kendisini güzel oyunu karşısında tebrik etmiştim.

Altyapısından yetiştiğin Ankaragücü'nün bugünkü durumu hakkında neler diyebilirsin?

     Ankaragücü'nün bu durumuna çok üzülüyorum. Bu durumlara düşmesine çok şaşkınım. Ateşli taraftarıyla ilerki yıllarda eski günlere döneceğini umuyorum. Bana kalırsa 3 büyüklerden sonra Türkiye'nin en köklü takımı Ankaragücü'dür.

Alt liglerde futbolcuya yaş sınırı bulunmakta bu uygulama hakkında neler diyebilirsin?

     Alt liglerde futbolcuya yaş sınırı uygulamak saçmalık. Abilerime kardeşlerime yazık günah. Hiç düşünülmeden kaldırılması lazım. 3. Lig ve alt liglerde kaliteyi arttırmak istiyorsak bu tür gereksiz yasakların kalkması lazım.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Milli takımımız yeni oluşum içinde. Teknik heyet ve futbolcu bakımından kabuk değiştirdik. İleriki yıllarda başarılı olacağımı umuyorum. Özellikle orta sahamız çok kaliteli. Selçuk İnan ve Alper Potuk'un birlikte oynamasının Milli Takım açısında yararlı olacağını düşünüyorum.

Bize zaman ayırdığın için teşekkürler Mehmet, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, iyi yayınlar diliyorum.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder